Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Besplatan smještaj u studentskim domovima Republike Srpske

07 Oktobar 2022
1 min.
Besplatan smještaj u studentskim domovima Republike Srpske

Smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj biće besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, saopšteno je iz Ministarstva za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.


U saopštenju se navodi da će sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda ubuduće snositi Vlada Republike Srpske.

Ovo je definisano odlukom o finansiranju smještaja i o sufinansiranju ishrane redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će godišnje iz budžeta Republike Srpske biti obezbijeđeno 2.600.000 KM za finansiranje smještaja i 3,50 KM za sufinansiranje ishrane po jednom studentu dnevno.

Iz Ministarstva ističu da je ovo još jedna mjera unapređenja studentskog standarda i uopšte visokog obrazovanja, jer je Zakonom o visokom obrazovanju uvedeno besplatno školovanje za sve studente od prve godine prvog ciklusa studija i prve godine drugog cilusa studija, koji redovno izvršavaju svoje obaveze.

SRNA

Povezani članci

Kažnjivo paliti vatru na otvorenom prostoru i izazivati požare

Republička uprava civilne zaštite saopštila je da su u protekla dva dana na teritoriji Republike Srpske izbili brojni požari na otvorenom prostoru, koje je izazvao čovjek, podsjetivši da su takve aktivnosti zakonski kažnjive. Prilikom neodgovornog paljenja strnjišta i suve trave ljudi izazivaju nekontrolisano širenje vatrene stihije na druge privatne i javne posjede, što napreže lokalne, […]

Spremne uredbe o određivanju marže prehrambenih proizvoda i naftnih derivata

Uredbe o određivanju marže prehrambenih proizvoda i naftnih derivata su spremne i ukoliko dobijemo povratne informacije od svih ministarstava, ove uredbe će se naći na sljedećoj sjednici Vlade Republike Srpske, rekao je minstar trgovine i turizma Denis Šulić. – Svakodnevno pratimo odnos cijena osnovnih životnih namirnica u Srpskoj, u odnosu na Federaciju, čije su namjernice […]