Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
"INFOSRPSKA": JOŠ JEDNA ZLOUPOTREBA POLOŽAJA DRAGANA MEKTIĆA
Utorak, 10.09.2019. | Princip News
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić zatražio je od Agencije za državnu službu /ADS/ poništavanje internog oglasa za ukupno šest radnih mjesta u tom ministarstvu, nakon što njegovi favoriti za te pozicije nisu dobili najveće i najbolje ocjene u provedenoj konkursnoj proceduri, saznaje portal "Infosrpska" iz dobro obaviještenih izvora u ovom ministarstvu.

Prema istom izvoru, procedura po internom oglasu, objavljenom na veb stranici ADS-a 21. februara, bila je predmet anonimne krivične prijave, u kojoj se tvrdilo da "Dragan Ćućilo, Tatjana Soldat, Maja Pantić i Aleksandra Ćećez, koje su favorizovali Mektić i njegov kabinet, treba da zasjednu na oglašene pozicije".

"Na osnovu navedene krivične prijave, SIPA i Tužilaštvo BiH izvršili su, putem Upravne inspekcije, nadzor u Ministarstvu bezbjednosti. Istovremeno, nakon održanog prvog intervjua u proceduri, nekoliko kandidata uputilo je žalbe zbog pristrasnosti i nekompetentnosti članova komisije za provođenje konkursne procedure. U žalbama je navedeno da je Dragan Ćućilo, koji je konkurisao na jednu od pozicija u IT sektoru Ministarstva bezbjednosti, u kumovskoj vezi sa šefom kabineta ministra bezbjednosti Igorom Golijaninom", navodi se u tekstu.

Iz tog razloga, dodaje se, komisija pod kontrolom Mektića i Golijanina nezakonito je odbila prijavu jednog od kandidata, kako bi Ćućilo lakše dobio posao na poziciji za koju se prijavio.

"Na osnovu nalaza nadležnih institucija, Odbor državne službe za žalbe naložio je Ministarstvu da promijeni članove komisije, te da ponovi proceduru provođenja konkursa. Shvativši da su u velikim problemima, u Mektićevom kabinetu skovali su plan da ponovljenu konkursnu proceduru i intervju provedu u avgustu, u vrijeme godišnjih odmora. O detaljima tog plana bili su upoznati favoriti Mektića i Golijanina, koji su, za razliku od ostalih kandidata, godišnje odmore planirali i iskoristili prije avgusta", ističe se u tekstu.

Kada su shvatili da ih ministar i njegov šef kabineta ponovo pokušavaju prevariti i izigrati, piše "Infosrpska", ostali kandidati uputili su zvaničan dopis novoimenovanim članovima konkursne komisije, sa zahtjevom da se konkursna procedura i intervju odlože sa septembar.

"Komisija uvažava ovaj zahtjev i intervju sa kandidatima pomijera za 3. septembar, što Mektić i Golijanin, a posebno njihovi favoriti na konkursu, nikako nisu očekivali", dodaje se u tekstu.

I rezultati intervjua bili su neočekivani za Mektića i Golijanina, budući da su, kako saznaje portal "Infosrpska" u Ministarstvu bezbjednosti, novoimenovani članovi konkursne komisije nepristrasno obavili posao i eliminisali Mektićeve favorite jer su tokom intervjua pokazali značajno manje znanja od svojih protivkandidata, koji rade mnogo duže na poslovima za koje je raspisan interni oglas.

"Epilog ove ujdurme 'poštenog' Mektića i njegovog šefa kabineta Golijanina bio je takođe nezakonit. Nakon što je vidio listu kandidata, na kojoj nije bilo imena njegovih favorita, ministar Mektić zloupotrijebio je svoju poziciju i istog dana kada je intervju s kandidatima obavljen /3. septembra/ poslao dopis ADS-u u kome je zatražio da se interni oglas poništi. Mektić je zahtjev obrazložio 'značajnim organizacionim promjenama u Ministarstvu' i 'ograničenim finansijskim sredstvima za plate zaposlenih', zbog čega je, kako Mektić navodi, nemoguće popuniti sve upražnjene pozicije", navodi se u tekstu.

Prema saznanjima portala, višestruko oštećeni službenici nemaju namjeru da odustanu.

Pozivajući se na izvore iz Ministarstva bezbjednosti, u tekstu se naglašava da će "oštećeni službenici pokrenuti još jednu u nizu krivičnih prijava, ovoga puta zbog evidentne zloupotrebe Zakona o državnoj službi, kao i zloupotrebe službenog položaja ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića".


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
HOROR: DOK JE MAJKA SPAVALA PETOGODIŠNJAK PRONAŠAO PIŠTOLJ I UBIO MLAĐEG BRATA
Petogodišnjak je ubio četvorogodišnjeg brata nakon što je pronašao pištolj i pucao u njega. Četvorogodišnji dječak umro je nakon što je,...
MILIČIĆ SE VRAĆA NA PARKET
Proslavljeni košarkaš Darko Miličić se vraća na parket! Poslije sedam godina bivši reprezentativac i NBA igrač će zaigrati za ekipu “I co...
VOJNIK IZBODEN USRED MILANA: NAPADAČ GA UBIO MAKAZAMA UZVIKUJUĆI "ALAHU AKBAR"
Italijanski vojnik uboden je makazama u vrat i leđa na Trgu vojvode D'Aoste ispred Centralne željezničke stanice u Milanu, javio je italijan...
NARODNA SKUPŠTINA IZABRALA NOVU MINISTARKU TRGOVINE I TURIZMA (FOTO)
Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas Suzanu Gašić za ministra trgovine i turizma Srpske, nakon što je konstatovana ostavka dosa...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
PERSPEKTIVA PLUS: ZA TRI MJESECA 50 REDOVNIH ČLANOVA
Ponedeljak, 16.09.2019.
Republika Srpska
ODBOR NS RS PODRŽAO INICIJATIVU DA BORCI BUDU USTAVNA KATEGORIJA U RS
Ponedeljak, 16.09.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE NA PODRUČJU FOČE
Ponedeljak, 16.09.2019.