Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 03.04.2020.
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020. | Princip News
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da samo naivni mogu da pomisle da su slučajno u isto vrijeme otvorene krize u BiH, Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji, te ocijenio da je međunarodna zajednica svjesna da nije završila posao i da pokušava da postavi određene startne pozicije za rješavanje.

Dodik smatra da je zajednički cilj svih tih akcija, koje se reflektuju na situaciju u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji, pokušaj da se razdvoji srpski narod.

"Hoće da nas degradiraju i minimalizuju, a Srbi su najveći, najbrojniji i najznačajniji narod u zemljama bivše Jugoslavije", izjavio je Dodik za "Večernje novosti".

On je dodao da je srpska nacionalna politika danas homogenizovana s ciljem odbrane srpskih nacionalnih i državnih interesa, kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj i kod srpskog naroda u svim državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije.

"Branićemo interes srpskog naroda bez obzira na konstantan pritisak stranaca. Ponosan sam što pripadam srpskom narodu. On će se u ovom vijeku ujediniti, bio ja živ ili ne. Živim za tu ideju, bez obzira na namjeru međunarodnog faktora da spriječi ujedinjenje srpskog naroda na Balkanu", naglasio je Dodik.

Dodik je podsjetio da se od stranih diplomata stalno čuje kako brane svoje interese, bez obzira gdje se nalaze, ali da za srpski narod to nije predviđeno, te istakao kako nije tačno da su Srbi remetilački na Balkanu.

Prema njegovim riječima, Kosovo i Metohija je najjači izraz pokušaja stranaca da omalovaže nacionalni interes države Srbije, a to se, prije svega, odnosi na zahtjeve da Srbija prestane da lobira po svijetu za povlačenje priznanja takozvanog Kosova.

"Pa šta je Srbija trebalo da radi? Da ide po svijetu i moli za priznavanje svoje pokrajine? Oni bi to vjerovatno voljeli, a Srbi bi postali `dobri momci`, međutim velika je odgovornost za narod, koji ne smijemo da uvučemo u sukobe i izolaciju, a posebno ne u rat. Zato politika koju vodimo danas mora biti odgovorna", rekao je Dodik.

Kada je riječ o posjeti predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića Sarajevu, kojoj se on usprotivio, Dodik je rekao da je mjesto konačne odluke o tome Narodna skupština Republike Srpske i konstatovao da je taj poziv očigledno još jedno "pakovanje" Sarajeva koje želi da na svu patnju srpskog naroda doda i ovu posjetu.

"Nema Srbina u Banjaluci i Republici Srpskoj kojeg ne boli nepravda u Crnoj Gori. Zato sam smatrao da nije vrijeme za ovu posjetu i da je to jedan vid provokacije", rekao je Dodik.

O tvrdnji bivšeg predsjednika SDS Vukote Govedarice da je Dodika zvao Đukanović i prijetio mu zabranom ulaska u Crnu Goru ukoliko Srpska usvoji Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori, Dodik je rekao da je to "izmišljotina i glupost Govedarice, koja vređa intelekt". 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽELJKO BEKRIĆ IZ SOKOCA TREBA NAŠU POMOĆ: POZOVIMO HUMANITARNI BROJ 1458
Ispit humanosti građani Istočnog Sarajeva i Republike Srpske do sada su položili bezbroj puta. A ona je u ovim teškim vremenima i te kako po...
BROJ ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA NA SVIJETU DOSTIGAO MILION
Broj zaraženih virusom korona večeras je dostigao milion. Smrtonosni virus se samo nakon samo nekoliko mjeseci iz kineske provincije Hubei i grad...
OBJAVLJENA ODLUKA O PROGLAŠENJU VANREDNOG STANJA U REPUBLICI SRPSKOJ
Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona objavljena je u Službenom glasniku, rekao je Srni direk...
TRIVIĆ: UPIS DJECE U PRVI RAZRED ČIM SE STEKNU USLOVI
Republički štab za vanredne situacije usvojio je zaključak da upis djece u prvi razred, propisan Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, ko...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠLIJA: NA KUĆNOM LIJEČENJU ČETIRI LICA POZITIVNA NA VIRUS KORONA
Srijeda, 01.04.2020.
Republika Srpska
VIRUSOM KORONA ZARAŽENE JOŠ 24 OSOBE U SRPSKOJ
Četvrtak, 02.04.2020.
BIH
DODIK: DŽAFEROVIĆ ZLOUPOTRIJEBIO INSTITUCIJU, PREKRŠIO USTAV I OBMANUO DRŽAVNIKE
Srijeda, 01.04.2020.