Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 27.10.2020.
DODIK: VAŽNO TRAMPU PRIBLIŽITI STAVOVE SRPSKE
Srijeda, 23.09.2020. | Princip News
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se direktno obraća američkom predsjedniku Donaldu Trampu i da ga obavijesti o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, posredstvom svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe.

Dodik je naglasio da je važno da se obraća američkom predsjedniku da bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

On ističe da posredstvom pisama koja je uputio Trampu u nekoliko navrata pokušava američkom predsjedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsjednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika - politika nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

"Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog `duboke države`", rekao je Dodik za MIS televiziju.

Kada je riječ o predstojećima izborima u SAD, Dodik je naveo da ne želi da se miješa i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsjednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi "mali-Šengen", srpski član Predsjedništva rekao je da vjeruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati dio te inicijative.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KOŠARAC: PRIVREDA MORA DA FUNKCIONIŠE BEZ OBZIRA NA PANDEMIJU
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da privreda treba i mora da funkcioniše, bez obzira na gl...
LAVROV U SAMOIZOLACIJI, SVE PLANIRANE POSJETE SE ODGAĐAJU
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona, a sve planirane posjete...
ISTOČNO SARAJEVO: ZA DEVET MJESECI 493 SAOBRAĆAJNE NEZGODE
Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo za devet mjeseci dogodile su se 493 saobraćajne nezgode, što je za 12 odsto manje n...
CRKVA SVETE PETKE NA MALOM ZEJTINLIKU PROSLAVILA SLAVU (FOTO)
Smisao hrišćanskog podviga jeste da se služeći Gospodu služi spasenju svakog čovjeka, kao što je Prepodobna mati Paraskeva svojim čudima mn...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
PACIJENT IZ ISTOČNOG SARAJEVA IMAO NEUGODNO ISKUSTVO SA "OTVORENOM MREŽOM"
Ponedeljak, 26.10.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 318 OBOLJENIH OD VIRUSA KORONA
Ponedeljak, 26.10.2020.
BIH
KOŠARAC: SLIJEDI ANALIZA IZVOZA OBLOVINE IZ BiH
Ponedeljak, 26.10.2020.