Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 26.03.2019.
DŽAFEROVIĆ TRAŽI FORMIRANJE CENTRA ZA ISTINU I PRAVDU U BIH, KOŠARAC: HOĆE LI ŠEFIK SAM SEBE PRIJAVITI?
Srijeda, 25.07.2018. | Princip News

Šefik Džaferović je licemjeran kada priča o potrebi formiranja Centra za istinu i pravdu u BiH, jer upravo za njega postoje informacije da nije spriječio niti prijavio ratne zločine nad Srbima, kaže za Srpskainfo šef poslaničkog kluba SNSD u parlamentu BiH Staša Košarac.

On naglašava da su institucije Republike Srpske uvijek imale univerzalnu politiku kada je u pitanju ratni zločin, kao i da svi koji su činili zločine treba da budu procesuirani.

– Međutim, nemamo partnere u BiH po tom pitanju, jer je vidljivo da bošnjačka komponenta na svaki način pokušava da zaštiti svoj narod, a da druge okarakteriše kao narod koji je činio genocid. Mi u parlamentu BiH imamo nekolicinu kadrova SDA koji se sumnjiče da su povezani sa ratnim zločinima nad Srbima. Da je sreće, niti bi Šefik Džaferović bio u politici, niti bi bio kandidat za člana Predsjedništva BiH. Da ima imalo morala, ne bi se bavio politikom. Pitam se, hoće li on sam sebe prijaviti – rekao je Košarac.

Dodao je da je potpuno vidljivo da se vodi kampanja kod bošnjačke političke elite protiv srpskog naroda, a da pri tome zanemaruju svoju ulogu u ratu i u zločinima.

– Mi svaki dan ukazujemo da je bošnjački politički, vojni i policijski vrh odgovoran za ratne zločine nad Srbima i da, kao i dio međunarodne zajednice, imaju kontrolu nad Tužilaštvom BiH – rekao je Košarac.

Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH najavio je da će inicirati formiranje Centra za istinu i pravdu koji će se baviti otkrivanjem i prijavljivanjem ratnih zločinaca gdje god se nalazili.

– Svjedoci smo da se brojni počinioci ratnih zločina, uključujući i genocid, još nalaze na slobodi, a da su mnogi od njih pobjegli u zemlje zapadne Evrope i Ameriku, misleći da su time pobjegli od pravde. Zadatak Centra bio bi da dokumentuje zločine, identifikuje zločince, otkriva njihove adrese i prijavljuje ih domaćim ili tužilaštvima zemalja u kojima se nalaze – rekao je Džaferović, a prenosi Klix.


Centar za istinu i pravdu, navodi Džaferović, radio bi po uzoru na Centar “Simon Vizental” i koristio njihova iskustva u dovođenju pred lice pravde nacista odgovornih za zločine nad Jevrejima u Drugom svjetskom ratu.

– Centar bi djelovao kao nevladina organizacija koja bi bila podrška nadležnim institucijama u BiH, ali bi ostvarila saradnju i sa policijama i tužilaštvima zemalja u kojima borave osobe osumnjičene za ratne zločine. Zločinci moraju znati da njihova nedjela ne zastarijevaju i da ćemo ih progoniti dok su živi. Uzalud se trude, ne mogu se sakriti. Ruka pravde će ih stići kad-tad – poručio je Džaferović.

On je najavio da će pozvati sve patriote BiH i prijatelje širom svijeta da podrže osnivanje i rad Centra, te da će kao član Predsjedništva BiH obezbijediti finansijsku konstrukciju za njegovo funkcionisanje.

/SRPSKAINFO/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAPEČAĆENI APARATI DŽOKER KLADIONICE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću zapečatili su automate u objektu "DŽoker kompani" u poslovnoj jedinici u Istočnom Novom Sarajevu...
PREMINUO AMERIČKI REPER, UZROK SMRTI NEPOZNAT
Reper Tech 9, rođen kao Akim Mikens, preminuo je tokom vikenda, pišu strani mediji. Njega često miješaju sa kolegom koji je poznat kao Tech ...
SASTANCI RUKOVODSTVA SNSD-A SA DELEGACIJAMA SDS-A I PDP-A
Sastanak rukovodstva SNSD-a sa delegacijama SDS-a i PDP-a biće održan u Banjaluci.   Portparol SNSD-a Radovan Kovačević potvrdio je za SRN...
FEDERER PREJAK ZA KRAJINOVIĆA
Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u 1/16 finala Mastersa u Majamiju. Švajcarac Rodžer Federer pobijedio je 103. igrača svijeta 7:5,...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
STANARI ULICE SPASOVDANSKA 25B U STRAHU OD SUADA KOMARA
Ponedeljak, 25.03.2019.
Republika Srpska
GOVEDARICA NA RAPORTU KOD AMERIKANACA?
Ponedeljak, 25.03.2019.
BIH
DRŽAVLJANIN SRBIJE NA SARAJEVSKOM AERODROMU PRIVEDEN ZBOG UBISTVA U BEOGRADU
Ponedeljak, 25.03.2019.