Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 18.02.2019.
HRONOLOGIJA POTRAGE ZA EDINOM GAČIĆEM
Utorak, 12.02.2019. | Princip News

Nakon što je za njim tragalo više od 1.200 policajaca, Edin Gačić je u utorak lociran i likvidiran u razmjeni vatre sa policijom.

Prema zvaničnim navodima policije, Gačić je ubijen na širem području Tarčina, u opštini Hadžići.

Punih devet dana, javnost je svjedočila opsežnoj potrazi sa zemlje i iz vazduha.

Edin Gačić je 4. februara u 7.30 ujutro usmrtio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac, u blizini Konjica. Policija mu je ubrzo izgubila svaki trag.

Potragu za njim narednih dana vodilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Nije bilo novih informacija, sve do 9. februara.

Tog dana, u večernjim satima, pronađeno je beživotno tijelo pripadnika Federalne uprave policije, Mahira Begića. Kantonalno tužilastvo u Sarajevu otvorilo je istragu, podsjeća televizija "N1".

Potraga je intenzivirana na području sarajevskog kantona. SIPA, OBA, kantonalni MUP-ovi, i MUP Republike Srpske, angažovali su svoje ljudstvo i resurse, da lociraju i privedu pravdi Edina Gačića.

U potrazi za višestrukim ubicom bilo je uključeno oko 1.200 pripadnika policije, kao i dronovi i oprema za potragu po mraku.

Tokom potrage, građani su policiji dojavljivali razne informacije koje su provjeravane.

Mještani sela oko Hadžića bili su danima u strahu, a onda je policija u utorak ujutro dobila vrijednu informaciju.

''Dobili smo jednu vrijednu informaciju, nadam se da će uroditi plodom, vidjet ćemo šta će se desiti'', rekao je u utorak ujutro za "N1" Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Satima kasnije višestruki ubica Edin Gačić likvidiran je u razmjeni vatre sa specijalcima. Kada su ga opkolili, zapucao je na njih, a oni su uzvratili i usmrtili ga. Tom prilikom lakše je ranjen jedan policajac, a na sreću on se osjeća dobro.

Nije saopšteno da li je upravo informacija o kojoj je govorio katica dovela do pronalaska i likvidacije Gačića.

Podsjećamo, Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA KOKAINA I ORUŽJA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo lišili su slobode lice čiji su inicijali N.E. /42/ iz Istočne Ilidže kod kojeg je pronađeno i o...
"COCA-COLA" KUPUJE "BAMBI" ZA 260 MILIONA EVRA
 "Coca-Cola" započela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners" u vrijednosti od 260 mili...
KONAČNI RAZULTATI IZBORA ZA 10 DANA: ČEKAJU SE GLASOVI KOJI DOLAZE POŠTOM
Rok za prijem glasačkih listića birača koji su na prijevremenim izborima glasali putem pošte ističe u petak saopšteno je iz Centralne izborne...
PAŠALIĆ: ISPOŠTOVAĆEMO UGOVORE SA DRVOPRERAĐIVAČIMA
 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić tvrdi da će ove godine biti ispoštovani ugovori sa drvoprera...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
I.N.SARAJEVO: IZDATA 242 PREKRŠAJNA NALOGA ZA NEPROPISNO PARKIRANJE
Nedelja, 17.02.2019.
Republika Srpska
SLAVLJE U STRANAČKIM ŠTABOVIMA: ĆURIĆ NOVI GRADONAČELNIK TREBINJA, JERINIĆ PROGLASIO POBJEDU U DOBOJU
Nedelja, 17.02.2019.
BIH
NAKON UBISTVA POLICAJACA, AUTO MAFIJA U KANTONU SARAJEVO "POVUKLA RUČNU"
Nedelja, 17.02.2019.