Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 20.08.2019.
HRONOLOGIJA POTRAGE ZA EDINOM GAČIĆEM
Utorak, 12.02.2019. | Princip News

Nakon što je za njim tragalo više od 1.200 policajaca, Edin Gačić je u utorak lociran i likvidiran u razmjeni vatre sa policijom.

Prema zvaničnim navodima policije, Gačić je ubijen na širem području Tarčina, u opštini Hadžići.

Punih devet dana, javnost je svjedočila opsežnoj potrazi sa zemlje i iz vazduha.

Edin Gačić je 4. februara u 7.30 ujutro usmrtio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac, u blizini Konjica. Policija mu je ubrzo izgubila svaki trag.

Potragu za njim narednih dana vodilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Nije bilo novih informacija, sve do 9. februara.

Tog dana, u večernjim satima, pronađeno je beživotno tijelo pripadnika Federalne uprave policije, Mahira Begića. Kantonalno tužilastvo u Sarajevu otvorilo je istragu, podsjeća televizija "N1".

Potraga je intenzivirana na području sarajevskog kantona. SIPA, OBA, kantonalni MUP-ovi, i MUP Republike Srpske, angažovali su svoje ljudstvo i resurse, da lociraju i privedu pravdi Edina Gačića.

U potrazi za višestrukim ubicom bilo je uključeno oko 1.200 pripadnika policije, kao i dronovi i oprema za potragu po mraku.

Tokom potrage, građani su policiji dojavljivali razne informacije koje su provjeravane.

Mještani sela oko Hadžića bili su danima u strahu, a onda je policija u utorak ujutro dobila vrijednu informaciju.

''Dobili smo jednu vrijednu informaciju, nadam se da će uroditi plodom, vidjet ćemo šta će se desiti'', rekao je u utorak ujutro za "N1" Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Satima kasnije višestruki ubica Edin Gačić likvidiran je u razmjeni vatre sa specijalcima. Kada su ga opkolili, zapucao je na njih, a oni su uzvratili i usmrtili ga. Tom prilikom lakše je ranjen jedan policajac, a na sreću on se osjeća dobro.

Nije saopšteno da li je upravo informacija o kojoj je govorio katica dovela do pronalaska i likvidacije Gačića.

Podsjećamo, Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRI MJESECA BEZUSPJEŠNE POTRAGE ZA ŠESTOGODIŠNJAKOM IZ ŽEPČA
Agonija Mešeljevića iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan, a od 14. maja ove godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahimom M...
ALIJA DELIMUSTAFIĆ IZLAZI IZ PRITVORA
Vrhovni sud FBiH je donio konačno rješenje da se Alija Delimustafić u nastavku procesa u predmetu “Pravda” može braniti sa slobode. Njem...
PEDOFILU IZ BRČKOG TRI MJESECA ZATVORA: SKIDAO DJEČJU PORNOGRAFIJU S INTERNETA
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv A. C. (29) iz Brčkog optuženog da je posjedovao audio-vizuelni mater...
TRAGEDIJA POTRESLA BANJALUKU: MAJKA IZNENADA UMRLA DAN NAKON PORODA
Tridesetdevetogodišnja Dušanka Đurđević iz Banjaluke preminula je iznenada u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, n...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
NA PALAMA IZGORJELI SUŠARA I KAMION
Ponedeljak, 19.08.2019.
Republika Srpska
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
Nedelja, 18.08.2019.
BIH
ČETVORO MRTVIH NA PUTEVIMA U DVA DANA
Nedelja, 18.08.2019.