Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 18.02.2019.
KOŠARAC: DELEGATI ZA DOM NARODA BiH IZABRANI U SKLADU SA USTAVOM REPUBLIKE SRPSKE
Četvrtak, 06.12.2018. | Princip News
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da su na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabrani delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u skladu sa Ustavom Srpske, te sa zakonom i Poslovnikom Narodne skupštine.

"Izborni pobjednik u Republici Srpskoj je SNSD i sa tradicionalno koalicionim partnerima ima tu vrstu strukture da može da izabere dovoljan broj delegata za Dom naroda. Nije riječ o jednoumlju, već demokratskom procesu vođenom u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu. 

Prema njegovm riječima, to je snažna politička poruka da je SNSD jedna od najjačih političkih partija u BiH, te da ima mogućnost u Republici Srpskoj, kao izborni pobjednik, omogući izbor četiri delegata u Dom naroda BiH. 

Govoreći o koaliciji sa SDA na nivou BiH, Košarac je rekao da SNSD-u smetaju određene politike koje su bile u prethodne četiri godine. 

"Tada smo bili kritičari i bili smo opozicija. Postoji pravilo, a tu je i Ustav BiH, koji precizira da se vlast sastavlja, a najbolja vlast je ona kada se koncipira na temlju izbornih pobjednika u Srpskoj i FBiH", istakao je Košarac. 

On je podsjetio da je SNSD bio izborni pobjednik 2014. godine, te dodao da su stranci, sa nekim drugim strukturama, omogućili da tadašnji Savez za promjene bude dio vlasti na nivou BiH. 

"Politika Saveza za promjene je bila izdajnička, jer se nisu poštovali stavove institucija Republike Srpske, pokušali su da derogiraju njene institucije i samu Srpsku i zato smo bili protivnici takve politike i Saveza za promjene", rekao je Košarac. 

Kada je riječ o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Košarac je rekao da će on biti izabran u skladu sa procedurama. 

"Ako se danas imenuje Komisija za izbor Savjeta ministara, prema zakonu i ustavu, aktivnosti treba da provede Predsjedništvo BiH koje treba da imenuje predsjedavajućeg. Mislim da je to 15 dana od konstitutivne sjednice Predstavničkog doma i kada bude izabrana Komisija i Kolegijum Predstavničkog doma", pojasnio je Košarac. 

On smatra da će Predsjedništvo odraditi taj dio posla onako kakav bude politički stav u samom Predsjedništvu. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA KOKAINA I ORUŽJA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo lišili su slobode lice čiji su inicijali N.E. /42/ iz Istočne Ilidže kod kojeg je pronađeno i o...
"COCA-COLA" KUPUJE "BAMBI" ZA 260 MILIONA EVRA
 "Coca-Cola" započela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners" u vrijednosti od 260 mili...
KONAČNI RAZULTATI IZBORA ZA 10 DANA: ČEKAJU SE GLASOVI KOJI DOLAZE POŠTOM
Rok za prijem glasačkih listića birača koji su na prijevremenim izborima glasali putem pošte ističe u petak saopšteno je iz Centralne izborne...
PAŠALIĆ: ISPOŠTOVAĆEMO UGOVORE SA DRVOPRERAĐIVAČIMA
 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić tvrdi da će ove godine biti ispoštovani ugovori sa drvoprera...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
I.N.SARAJEVO: IZDATA 242 PREKRŠAJNA NALOGA ZA NEPROPISNO PARKIRANJE
Nedelja, 17.02.2019.
Republika Srpska
SLAVLJE U STRANAČKIM ŠTABOVIMA: ĆURIĆ NOVI GRADONAČELNIK TREBINJA, JERINIĆ PROGLASIO POBJEDU U DOBOJU
Nedelja, 17.02.2019.
BIH
NAKON UBISTVA POLICAJACA, AUTO MAFIJA U KANTONU SARAJEVO "POVUKLA RUČNU"
Nedelja, 17.02.2019.