Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
KOŠARAC: DELEGATI ZA DOM NARODA BiH IZABRANI U SKLADU SA USTAVOM REPUBLIKE SRPSKE
Četvrtak, 06.12.2018. | Princip News
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da su na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabrani delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u skladu sa Ustavom Srpske, te sa zakonom i Poslovnikom Narodne skupštine.

"Izborni pobjednik u Republici Srpskoj je SNSD i sa tradicionalno koalicionim partnerima ima tu vrstu strukture da može da izabere dovoljan broj delegata za Dom naroda. Nije riječ o jednoumlju, već demokratskom procesu vođenom u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu. 

Prema njegovm riječima, to je snažna politička poruka da je SNSD jedna od najjačih političkih partija u BiH, te da ima mogućnost u Republici Srpskoj, kao izborni pobjednik, omogući izbor četiri delegata u Dom naroda BiH. 

Govoreći o koaliciji sa SDA na nivou BiH, Košarac je rekao da SNSD-u smetaju određene politike koje su bile u prethodne četiri godine. 

"Tada smo bili kritičari i bili smo opozicija. Postoji pravilo, a tu je i Ustav BiH, koji precizira da se vlast sastavlja, a najbolja vlast je ona kada se koncipira na temlju izbornih pobjednika u Srpskoj i FBiH", istakao je Košarac. 

On je podsjetio da je SNSD bio izborni pobjednik 2014. godine, te dodao da su stranci, sa nekim drugim strukturama, omogućili da tadašnji Savez za promjene bude dio vlasti na nivou BiH. 

"Politika Saveza za promjene je bila izdajnička, jer se nisu poštovali stavove institucija Republike Srpske, pokušali su da derogiraju njene institucije i samu Srpsku i zato smo bili protivnici takve politike i Saveza za promjene", rekao je Košarac. 

Kada je riječ o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Košarac je rekao da će on biti izabran u skladu sa procedurama. 

"Ako se danas imenuje Komisija za izbor Savjeta ministara, prema zakonu i ustavu, aktivnosti treba da provede Predsjedništvo BiH koje treba da imenuje predsjedavajućeg. Mislim da je to 15 dana od konstitutivne sjednice Predstavničkog doma i kada bude izabrana Komisija i Kolegijum Predstavničkog doma", pojasnio je Košarac. 

On smatra da će Predsjedništvo odraditi taj dio posla onako kakav bude politički stav u samom Predsjedništvu. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
ATRAKTIVNA ANA: ONA JE ĆERKA BRANISLAVA LEČIĆA IZ PRVOG BRAKA I NIKADA SE NE POJAVLJUJE U JAVNOSTI
Branislav Lečić iz braka sa Ninom Radulović ima sina Lava, a iz prve bračne zajednice kćerku Anu, koja je izrasla u pravu ljepoticu. Ana se...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.