Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 23.05.2019.
KOŠARAC: DELEGATI ZA DOM NARODA BiH IZABRANI U SKLADU SA USTAVOM REPUBLIKE SRPSKE
Četvrtak, 06.12.2018. | Princip News
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da su na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske izabrani delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u skladu sa Ustavom Srpske, te sa zakonom i Poslovnikom Narodne skupštine.

"Izborni pobjednik u Republici Srpskoj je SNSD i sa tradicionalno koalicionim partnerima ima tu vrstu strukture da može da izabere dovoljan broj delegata za Dom naroda. Nije riječ o jednoumlju, već demokratskom procesu vođenom u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu. 

Prema njegovm riječima, to je snažna politička poruka da je SNSD jedna od najjačih političkih partija u BiH, te da ima mogućnost u Republici Srpskoj, kao izborni pobjednik, omogući izbor četiri delegata u Dom naroda BiH. 

Govoreći o koaliciji sa SDA na nivou BiH, Košarac je rekao da SNSD-u smetaju određene politike koje su bile u prethodne četiri godine. 

"Tada smo bili kritičari i bili smo opozicija. Postoji pravilo, a tu je i Ustav BiH, koji precizira da se vlast sastavlja, a najbolja vlast je ona kada se koncipira na temlju izbornih pobjednika u Srpskoj i FBiH", istakao je Košarac. 

On je podsjetio da je SNSD bio izborni pobjednik 2014. godine, te dodao da su stranci, sa nekim drugim strukturama, omogućili da tadašnji Savez za promjene bude dio vlasti na nivou BiH. 

"Politika Saveza za promjene je bila izdajnička, jer se nisu poštovali stavove institucija Republike Srpske, pokušali su da derogiraju njene institucije i samu Srpsku i zato smo bili protivnici takve politike i Saveza za promjene", rekao je Košarac. 

Kada je riječ o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Košarac je rekao da će on biti izabran u skladu sa procedurama. 

"Ako se danas imenuje Komisija za izbor Savjeta ministara, prema zakonu i ustavu, aktivnosti treba da provede Predsjedništvo BiH koje treba da imenuje predsjedavajućeg. Mislim da je to 15 dana od konstitutivne sjednice Predstavničkog doma i kada bude izabrana Komisija i Kolegijum Predstavničkog doma", pojasnio je Košarac. 

On smatra da će Predsjedništvo odraditi taj dio posla onako kakav bude politički stav u samom Predsjedništvu. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NIKOLA JOKIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI NBA LIGE!
Srpski košarkaš Nikola Jokić našao se u najboljoj petorci NBA lige, a prema onome što je pružao tokom ove sezone sasvim zasluženo je u odabr...
PARTIZAN OSVOJIO KUP SRBIJE (FOTO)
Fudbaleri Partizana su osvojili trofej šampiona Kupa Srbije pobjedom nad Crvenom zvezdom na stadionu "Rajko Mitić" rezultatom 1:0.   Јedini...
PRIJETNJE GLAVNOM TUŽIOCU GORDANI TADIĆ I ČLANOVIMA VSTS
Nepoznati muškarac uputio je danas telefonske prijetnje da će baciti bombu i pobiti sve u Tužilaštvu BiH i Visokom sudskom i tužilačkom savje...
DODIK: STIMULISATI OSTANAK MLADIH, NEKI SE VEĆ VRAĆAJU
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će Republika Srpska preduzimati niz mjera da bi se stimulisao ostanak mladih i ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
OSMIJESI NA LICIMA, NADA U OČIMA: MATURANTI UKRASILI ULICE ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Četvrtak, 23.05.2019.
Republika Srpska
POVEĆANJE PLATA ILI OBUSTAVA RADA U BOLNICAMA ŠIROM SRPSKE
Srijeda, 22.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.