Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
KOŠARAC: DŽAFEROVIĆ I KOMŠIĆ ODGOVORNI ZA ZASTOJ
Srijeda, 11.09.2019. | Princip News
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da bi bilo odgovorno prema Republici Srpskoj da ministri iz reda srpskog naroda u Savjetu ministara u tehničkom mandatu podnesu ostavke, jer su sada na tim pozicijama u službi Bošnjaka.

"Upravo se oni danas koriste za implementaciju političkih ciljeva Bošnjaka. Bošnjaci biraju one sa kojima mogu da rade, pa su tako izabrali /Željka/ Komšića u Predsjedništvo, a /Mirka/ Šarovića u Savjet ministara. Mi smatramo da je jedino nacionalno odgovorno da se prestane sa tom praksom i da oni /srpski ministri u Savjetu ministara u tehničkom mandatu/ podnesu ostavke", kaže Košarac.

On je za RTRS istakao da ne može na taj način da funkcioniše Savjet ministara jer tako ima antidejtonsko djelovanje.

"Za nas je veoma važno da se vratimo u okvire Dejtonskog sporazuma, to je naš ključni politički cilj. Na ovaj način oni dozvoljavaju da se razvijaju takve političke tendencije koje će biti protiv interesa Republike Srpske. To se mora zaustaviti", naglasio je Košarac.

Košarac je napomenuo da se faktura za neformiranje vlasti na nivou BiH ne može ispostaviti SNSD-u, već da to pitanje treba postaviti političkim strukturama iz Sarajeva, prije svega SDA.

On je istakao da su do zastoja u primjeni izbornih rezultata doveli članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić i nekonstituisanju komisije za pripremu izbora predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

"Nigdje ne piše, ni u Ustavu, niti u ijednom zakonu, da je Godišnji nacionalni plan za NATO /ANP/ uslov za formiranje Savjeta ministara. To je njihov prevod, njihovih političkih potreba i potpuno je jasno da su oni izvršili blokadu time što su ispostavili ANP kao uslov", rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, sve to ima za cilj da se destabilizuju politike SNSD-a i njegovih koalicijonih partnera, a koje su bazični politički ciljevi Republike Srpske i gdje je ANP odbačen i kao uslov i kao sadržaj, s obzirom na činjenicu da su institucije Republike donijele odluku o njenoj vojnoj neutralnosti.

"Ne poštuje se izborna volja građana Republike Srpske time što se izbornim pobjednicima iz Srpske onemogućava ulazak u zajedničke organe vlasti. Oni koji negiraju ustavni kapacitet i izbornu volju građana Srpske, s tim moraju prestati", naglasio je Košarac.

Košarac kaže da u SNSD-u nisu opterećeni time što ne čine strukturu vlasti na zajedničkom nivou.

"Opterećeni smo time da očuvamo ustavni kapacitet Srpske, da se poštuje izborna volja građana Republike Srpske i da onemogućimo antidejtonsko djelovanje bilo kojih političkih struktura potpomognutih pojedinim ambasadama", istakao je Košarac.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
HOROR: DOK JE MAJKA SPAVALA PETOGODIŠNJAK PRONAŠAO PIŠTOLJ I UBIO MLAĐEG BRATA
Petogodišnjak je ubio četvorogodišnjeg brata nakon što je pronašao pištolj i pucao u njega. Četvorogodišnji dječak umro je nakon što je,...
MILIČIĆ SE VRAĆA NA PARKET
Proslavljeni košarkaš Darko Miličić se vraća na parket! Poslije sedam godina bivši reprezentativac i NBA igrač će zaigrati za ekipu “I co...
VOJNIK IZBODEN USRED MILANA: NAPADAČ GA UBIO MAKAZAMA UZVIKUJUĆI "ALAHU AKBAR"
Italijanski vojnik uboden je makazama u vrat i leđa na Trgu vojvode D'Aoste ispred Centralne željezničke stanice u Milanu, javio je italijan...
NARODNA SKUPŠTINA IZABRALA NOVU MINISTARKU TRGOVINE I TURIZMA (FOTO)
Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas Suzanu Gašić za ministra trgovine i turizma Srpske, nakon što je konstatovana ostavka dosa...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
PERSPEKTIVA PLUS: ZA TRI MJESECA 50 REDOVNIH ČLANOVA
Ponedeljak, 16.09.2019.
Republika Srpska
ODBOR NS RS PODRŽAO INICIJATIVU DA BORCI BUDU USTAVNA KATEGORIJA U RS
Ponedeljak, 16.09.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE NA PODRUČJU FOČE
Ponedeljak, 16.09.2019.