Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 16.01.2021.
KOŠARAC I GRUJIČIĆ POZDRAVILI ODOBRENJE 1,5 MILIONA KM SREBRENICI
Srijeda, 13.01.2021. | Princip News
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas su pozdravili odluku Savjeta ministara o odobrenju 1,5 miliona KM za podršku jednoglasno usvojenim infrastrukturnim projektima u Srebrenica, te izrazili zabrinutost što CIK BiH još nije donio odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Srebrenici.

Na sastanku u Sarajevu istaknuto je da su sredstva odobrena nakon nekoliko godina nepotrebnog zastoja, s obzirom na činjenicu da je riječ o preostalom dijelu obećane pomoći prošlog saziva Savjeta ministara razvoju opštine Srebrenica, koja je u iznosu od dva miliona KM najavljena na Investiciono-razvojnoj konferenciji "Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015" u novembru 2015. godine.

"U septembru 2018. godine za ove svrhe je odobreno 500.000 KM, nakon čega je aktuelni saziv Savjeta ministara u septembru 2020. godine odobrio preostali dio finansijske pomoći", saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Košarac i Grujičić razgovarali su i o razvoju lokalnih politika, te unapređenju poslovnog ambijenta u Srebrenici, sa fokusom na spoljnotrgovinski promet preduzeća koja posluju na području ove opštine "Ekonomik", "AS drvo", Rudnik olova i cinka "Sase", Rudnik boksita, "Petroprojekt", te "Prevent".

Na današnjem sastanku izražena je zabrinutost zbog činjenice da Centralna izborna komisija BiH još nije donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Srebrenici.

Košarac i Grujičić su konstatovali da je neophodno u što skorijem roku potvrditi izborne rezultate, kako bi ova lokalna zajednica nastavila sa normalnim funkcionisanjem i definisanjem razvojnih politika u interesu svih građana.
 
/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ORDEN ZA BOLNICU "SRBIJA"- PRIZNANJE ZA POŽRTVOVAN RAD
Za požrtvovan rad i doprinos u borbi protiv pandemije kovida 19 među zdravstvenim ustanovama odlikovanim Ordenom zastave Republike Srpske sa sreb...
MARAŠEVA JAKNA PRODATA ZA 8.500 EVRA
Ekipa “Južnog vetra” organizovala je humanitarnu akciju koja je podrazumijevala prodaju jakne koju Miloš Biković nosi u nastavku popularne s...
BOKONJIĆ: KORONA KOD DJECE NAPADA KARDIOVASKULARNI I NERVNI SISTEM (VIDEO)
Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je za RTRS da virus korona kod određenog broja djece ostavlja posljedice na kardiovaskul...
SLUČAJEVI PARALIZE LICA POSLIJE "FAJZEROVE" VAKCINE
Najmanje 13 Izraelaca doživjelo je paralizu lica pošto su primili "Fajzerovu" vakcinu protiv virusa korona, a slične pojave prijavila je i ameri...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ĆOSIĆ OD FEBRUARA U FOTELJI GRADONAČELNIKA
Subota, 16.01.2021.
Republika Srpska
SUDAR KAMIONA I AUTA, POVRIJEĐENA DVA LICA OD KOJIH JEDNO MALOLJETNO
Petak, 15.01.2021.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆ PRVO NEKA POGLEDA U SVOJE DVORIŠTE
Petak, 15.01.2021.