Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 24.01.2019.
KOŠARAC: NEMA STALNIH KOMISIJA BEZ DEFINISANE STRUKTURE VLASTI
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da SNSD smatra da ne treba birati stalne komisije Predstavničkog doma BiH bez definisane strukture vlasti u zajedničkim institucijama koja bi potvrdila imenovanje predsjedavajućeg, zamjenika i ministara u Savjetu ministara.

"Dok se ne izvrši imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara i dok se precizno ne definiše koje partije će vršiti vlast u zajedničkim institucijama, nema nikakvog smisla birati stalne komisije u Predstavničkom domu parlamenta BiH. Klub SNSD-a za sada neće predlagati svoje poslanike u te komisije, a od Kolegijuma Predstavničkog doma i zvanično ćemo zatražiti odgađanje sjednice, zakazane za 17. januar", rekao je Košarac Srni. 

On je pojasnio da bi, izborom stalnih komisija, Predstavničkom domu u novom sazivu bilo omogućeno da usvaja akte koje predlaže Savjet ministara u tehničkom mandatu, što je za SNSD, kako je rekao, potpuno neprihvatljiva i politički šizofrena situacija. 

"Neprihvatljivo je da predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić i ministri u tehničkom mandatu Mirko Šarović i Dragan Mektić u parlament BiH šalju akte o kojima će raspravljati i glasati poslanici Denis Zvizdić, Mirko Šarović i Dragan Mektić. To je apsurdna situacija koju SNSD ne može i ne smije dozvoliti", poručio je Košarac. 

On kaže da stalne komisije Predstavničkog doma nije moguće konstituisati ako nije precizno utvrđeno koje političke partije čine vlast, a koje opoziciju u zajedničkim institucijama BiH. 

"Kako ćemo izabrati predsjedavajuće i zamjenike predsjedavajućih komisija i kako ćemo obezbijediti normalno funkcionisanje komisija ako nismo definisali ko čini skupštinsku većinu, a ko je opozicija. Dok ne dobijemo precizne odgovore na ta pitanja, besmisleno je birati članove i konstituisati stalne komisije Predstavničkog doma", upozorio je Košarac. 

On je apelovao na članove Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića da prestanu sa ucjenama i opstrukcijom imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

"Džaferović i Komšić odbijaju da izvrše svoju ustavnu i zakonsku obavezu i to je nešto što ćemo dobro zapamtiti. Proces imenovanja i potvrđivanja predsjedavajućeg Savjeta ministara, te imenovanja i potvrđivanja ministara i zamjenika u Savjetu ministara predstavlja način da se definiše struktura vlasti, kao i opozicija u zajedničkim institucijama. Sve drugo predstavlja opstrukciju, kao i neustavno i nezakonito postupanje", ocijenio je Košarac. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
FANTASTIČNI NADAL LAKO U PETO FINALE U MELBURNU
Rafael Nadal je odigrao fantastično polufinale na Australijan openu i ubjedljivo savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovim je bilo 6:2, 6:...
ERDOAN: BRATE MADURO, TURSKA JE UZ TEBE
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji odlazak traže SAD, i izrazio mu podršku. ...
VELIKA AKCIJA U PRIŠTINI, UHAPŠENO 16 OSOBA
Kosovska policija uhapsila je 16 osoba, pod sumnjom da su neovlašteno posjedovale narkotičke supstance, oružje i da su uključene u druge krivi...
OBEĆAO DA ĆE TREBINJKI NABAVITI AUTO, PA ISPARIO S PARAMA
- Pripadnici trebinjske policije dostavili su Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv E.R. (40) iz Novog Sarajeva, osumnjičenog z...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
VIŠEGRAĐANIN PREVAROM NA "FEJSBUKU" OŠTEĆEN ZA 1.200 KM
Četvrtak, 24.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.