Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 15.04.2021.
KOŠARAC: NIJE USVOJENA ODLUKA O ZAŠTITNIM MJERAMA NA UVOZ MESA
Četvrtak, 08.04.2021. | Princip News
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da na današnjoj sjednici nije usvojena odluka o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine.

"Snagom argumenata i integrisanim stavom udruženja poljoprivrednih proizvođača i legitimnim stavom nadležnih insitutucija entitetskog nivoa predložili smo Savjetu ministara odluku o posebnim zaštitnim mjerama za uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine", rekao je Košarac novinarima.

Prema njegovim riječima, iz neobjašnjivih razloga i bez rasparave na sjednici Savjeta ministara jedan broj ministara nije glasao da se donese odluka o zaštitnim mjerama koje bi se odnosile na period od dvije godine.

Za odluku su, osim Košarca, glasali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar za ljudska prava Miloš Lučić, minsitar komunikacija i transporata Vojin Mitrović, te zamjenik ministara bezbjednosti Nedeljko Jović.

Košarac je ocijenio da je ovo bio dobar model da se ovaj problem riješi na kvalitetan način i da se snagom argumenata, kao strana u bilateralnom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, ovo pitanje trajno riješi.

Savjet ministara usvojio je izvještaj o radu Koordinacionog ekspertskog i pravnog tima koji se bavi pitanjem odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora.

"Postoji visok stepen mobilnosti eksperata u ovom timu, pravnih eksperata i potpuna koordinacija aktivnosti između Ministarstva i entitetskih ministarstava, s obzirom na činjenicu da zaista želimo da snagom argumenata, naučnog i stručnog istraživanja, kredibilno ovo pitanje tretiramo na način da onemogućimo izgradnju odlagališta radiaktivnog otpada na likaciji Čerkezovac, Trgovska gora", rekao je Košarac.

On je naveo da većina ljudi uključenih u ovaj proces nisu zadovoljni radom Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, zbog čega su na sastanku Koordinacionog tijela apelovali da se donesu određeni zaključci.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
OBILJEŽAVANJE DANA NESTALIH SARAJEVSKIH SRBA 22. APRILA U ISTOČNOM SARAJEVU
Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 22. aprila, obilježavanje Dana...
DANAS KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PJESNIKINJE DARE SEKULIĆ
Komemoracija povodom smrti srpske pjesnikinje Dare Sekulić biće održana danas u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo, najavljeno je iz ...
PEĆINA ORLOVAČA OD DANAS DOSTUPNA ZA POSJETIOCE
Speleološki kompleks pećine Orlovača u Sumbolovcu kod Pala za turiste će biti otvoren danas, a posjete će se odvijati u skladu sa trenutnim ep...
JOKIĆ DO 15. TRIPL-DABLA I POBJEDE NAD MAJAMIJEM
Košarkaši Denvera pobijedili su ekipu Majamija sa čak 123:106, uz tripl-dabl Nikole Jokića, 15. ove sezone, a ukupno 56. u karijeri, što ga st...
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
PEJIĆ: ZNAČAJNO VEĆI BROJ OTPUŠTENIH PACIJENATA OD PRIMLJENIH
Srijeda, 14.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ 265 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
Utorak, 13.04.2021.
BIH
OD POSLJEDICA VIRUSA KORONA PREMINULA TRUDNICA IZ BIH
Utorak, 13.04.2021.