Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 14.08.2020.
KOŠARAC: PRODUŽITI RAD FITOSANITARNIH INSPEKTORA NA GRANICI
Srijeda, 15.07.2020. | Princip News
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da ga je danas Državni inspektorat Hrvatske obavijestio da je moguće produžiti radno vrijeme fitosanitarnih inspektora, pa i uvesti njihov rad subotom, na graničnim prelazima Stara Gradiška i Nova Sela, što bi omogućilo da svježa roba do krajnjeg kupca može stići što prije, zbog kvarljivosti i slabljenja kvaliteta.

On je naveo da je danas iz Državnog inspektorata Hrvatske zvanično obaviješten da je moguće donijeti odluku o produženju radnog vremena i rada subotom fitosanitarnih inspektora na pomenutim graničnim prelazima na način da radno vrijeme radnim danima bude od 7.00 do 19.00 časova, a subotom od 7.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Košarac očekuje da će nadležni organi Hrvatske definitivno usvojiti ovu odluku, koja bi značila pozitivan odgovor na zahtjeve udruženja poljoprivrednih proizvođača iz BiH da se produži dnevno radno vrijeme i omogući rad subotom fitosanitarnim inspektorima.

"Iskreno se nadam da ćemo u konkretnom slučaju imati pozitivan ishod - na zadovoljstvo domaćih poljoprivrednih proizvođača, koji su izvozno orijentisani", naglasio je Košarac.

On je istakao da je jedan od najboljih načina za zaštitu domaće proizvodnje, uz poštovanje međunarodnih ugovora, domaćim privrednicima omogućiti nesmetan plasman robe na tržište zemalja EU, zbog čega Ministarstvo radi na rješavanju poteškoća sa kojima su suočeni domaći poljoprivrednici prilikom izvoza robe koja podliježe fitosanitarnoj inspekciji nadležnih u Hrvatskoj.

"Proteklih dana preduzeli smo niz koraka kako bismo sve relevantne institucije, poput Ministarstva poljoprivrede Hrvatske, Ambasade Hrvatske u BiH, Ambasade BiH u Hrvatskoj i Misije BiH pri EU, obavijestili o potrebi produženja radnog vremena i omogućavanja rada subotom fitosanitarnih inspektora na graničnim prelazima Stara Gradiška i Nova Sela, na kojima se vrši promet bilja, biljnih proizvoda i drugih roba koje podliježu nadzoru fitosanitarne inspekcije", istakao je Košarac.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"INFOSRPSKA": BN TELEVIZIJA GLASILO POLITIČKOG SARAJEVA (FOTO)
Svaki gledalac koji je bar jednom pogledao informativni program BN televizije ili pročitao sadržaj sa njihovog portala, ne može se oteti utisku ...
NEŠIĆ: ŽELJA DA SE RUSKA VAKCINA ŠTO PRIJE NAĐE I U BiH
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić danas je ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu čestitao to što je Rusija registrova...
U VIŠEGRADU NEMA NOVOZARAŽENIH, 12 AKTIVNIH SLUČAJEVA
U Višegradu nema novozaraženih virusom korona, a broj aktivnih slučajeva je 12, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đ...
VIŠKOVIĆ SUTRA U TRNOVU I ISTOČNOM SARAJEVU
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće sutra Trnovo i Istočno Sarajevo. Višković će se sutra sastati sa načelnici...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VOZAČ MERCEDESA UHAPŠEN NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO BRAČNI PAR HRŠUM
Srijeda, 12.08.2020.
Republika Srpska
UVODI SE SEROLOŠKO TESTIRANJE U SRPSKOJ, CIJENA 22,50 KM
Srijeda, 12.08.2020.
BIH
SARAJEVO: UBIJEN MUŠKARAC, RANJENA ŽENA
Četvrtak, 13.08.2020.