Molimo sačekajte......

Baner poz1 Termag
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 15.08.2018.
KOŠARAC: SAVJET MINISTARA SE PONAŠA BAHATO PREMA GRAĐANIMA SREBRENICE
Ponedeljak, 11.06.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da je sramota što Savjet ministara nije ispunio obećanje iz 2015. godine i što opštini Srebrenica nije uplatio 2.000.000 KM za projekte razvoja privrede i infrastrukture u toj opštini.

"Savjet ministara BiH ponaša se nerazumno i bahato prema građanima Srebrenice, ostavljajući ih bez sredstava obećanih na Investiciono-razvojnoj konferenciji, kao i bez ikavog objašnjenja zašto obećanje nije ispunjeno i novac nije uplaćen", poručio je Košarac nakon posjete opštini Srebrenica i razgovora sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem. 

On je naglasio da je Republika Srbija u potpunosti ispoštovala sve što je obećala jer je opštini Srebrenica u protekle tri godine donirala ukupno šest miliona evra. 

"Dva miliona evra Srbija je uplatila odmah nakon Investiciono-razvojne konferencije, u mandatu načelnika Ćamila Durakovića, dok je u mandatu načelnika Mladena Grujičića uplaćeno još četiri miliona evra i to podjednako za projekte koji su donijeli korist i srpskih i bošnjačkim stanovnicima Srebrenice", precizirao je Košarac. 

Prema njegovim riječima, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović javnosti i građanima Srebrenice duguju objašnjenje i odgovor na pitanje zašto obećani novac nije uplaćen. 

"Želio bih da vjerujem da nije riječ o bojkotu srpskog načelnika opštine Srebrenica. Ako jeste, onda je to još veća sramota i drskost Denisa Zvizdića, a još više Mirka Šarovića", naglasio je Košarac. 

On je dodao da je i Vlada Republike Srpske u protekle tri godine na različite načine pomagala opštini Srebrenica, uloživši u razvoj ove opštine više od 40 miliona KM. 

"Želim da pohvalim rad načenika Grujičića, koji je, zajedno sa svojim timom i u saradnji sa vladama Republike Srpske i Srbije, značajno popravio kvalitet života i standard građana Srebrenice", rekao je Košarac. 

Grujičić i Košarac posjetili su firmu Ekonomik kontejner.


Na pitanje kako komentariše poziv ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića upućen Bošnjacima da se večeras okupe u Konjević polju na, kako organizatori tvrde, najvećem iftaru na Balkanu, Košarac je rekao da niko u Republici Srpskoj nema ništa protiv vjerskih okupljanja i obavljanja vjerskih dužnosti bilo koje konfesije. 

"Ako će taj događaj poslužiti za slanje političkih poruka, onda to nije dobro i korisno, prije svega za bošnjačke povratnike, a onda i za sve građane Podrinja i Republike Srpske. Što se Orića tiče, on je odavno trebalo da bude u zatvoru i odgovara za zločine koje je počinio nad srpskim stanovništvom Podrinja. Očekujem da će, nakon ponovljenog procesa pred Sudom BiH, tako i biti", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Najnovije
DO SADA U SREDNJE ŠKOLE U ISTOČNOM SARAJEVU UPISANO 614 UČENIKA
U srednje škole na području Istočnog Sarajeva u školsku 2018/2019. godinu, do sada je upisano 614 učenika, što je približno prošlogodišnje...
VLADA ĆE POSTUPATI U SKLADU SA ZAKLJUČCIMA PARLAMENTA
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će Vlada Srpske postupati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpsk...
RISTOVIĆ: OSIM UDŽBENIKA I BOGATA PALETA ŠKOLSKOG PRIBORA
Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo Rade Ristović rekao je Srni da Zavod, osim udžbenika za narednu školsk...
PREVENTIVNA KONTROLA ZDRAVLJA ZAPOSLENIH
Medicinsko osoblje Bolnice Istočno Sarajevo danas je obavilo preventivne preglede zaposlenih radnika Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Isto...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
KOŠARAC: SNSD IMA IZRAŽENU PREDNOST NAD DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 24.06.2018.
Republika Srpska
CVIJANOVIĆ: PREDSTAVNICI PDP-A I SDS-A POMAGAČI U ŠIRENJU LAŽI O SRPSKOJ
Srijeda, 08.08.2018.
BIH
KOŠARAC: ŠAROVIĆEVA IZJAVA O MIGRANTSKOJ KRIZI ZLONAMJERNA I LICEMJERNA
Srijeda, 25.07.2018.