Molimo sačekajte......

Lijevi
Desni
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 21.06.2018.
KOŠARAC: SAVJET MINISTARA SE PONAŠA BAHATO PREMA GRAĐANIMA SREBRENICE
Ponedeljak, 11.06.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da je sramota što Savjet ministara nije ispunio obećanje iz 2015. godine i što opštini Srebrenica nije uplatio 2.000.000 KM za projekte razvoja privrede i infrastrukture u toj opštini.

"Savjet ministara BiH ponaša se nerazumno i bahato prema građanima Srebrenice, ostavljajući ih bez sredstava obećanih na Investiciono-razvojnoj konferenciji, kao i bez ikavog objašnjenja zašto obećanje nije ispunjeno i novac nije uplaćen", poručio je Košarac nakon posjete opštini Srebrenica i razgovora sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem. 

On je naglasio da je Republika Srbija u potpunosti ispoštovala sve što je obećala jer je opštini Srebrenica u protekle tri godine donirala ukupno šest miliona evra. 

"Dva miliona evra Srbija je uplatila odmah nakon Investiciono-razvojne konferencije, u mandatu načelnika Ćamila Durakovića, dok je u mandatu načelnika Mladena Grujičića uplaćeno još četiri miliona evra i to podjednako za projekte koji su donijeli korist i srpskih i bošnjačkim stanovnicima Srebrenice", precizirao je Košarac. 

Prema njegovim riječima, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović javnosti i građanima Srebrenice duguju objašnjenje i odgovor na pitanje zašto obećani novac nije uplaćen. 

"Želio bih da vjerujem da nije riječ o bojkotu srpskog načelnika opštine Srebrenica. Ako jeste, onda je to još veća sramota i drskost Denisa Zvizdića, a još više Mirka Šarovića", naglasio je Košarac. 

On je dodao da je i Vlada Republike Srpske u protekle tri godine na različite načine pomagala opštini Srebrenica, uloživši u razvoj ove opštine više od 40 miliona KM. 

"Želim da pohvalim rad načenika Grujičića, koji je, zajedno sa svojim timom i u saradnji sa vladama Republike Srpske i Srbije, značajno popravio kvalitet života i standard građana Srebrenice", rekao je Košarac. 

Grujičić i Košarac posjetili su firmu Ekonomik kontejner.


Na pitanje kako komentariše poziv ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića upućen Bošnjacima da se večeras okupe u Konjević polju na, kako organizatori tvrde, najvećem iftaru na Balkanu, Košarac je rekao da niko u Republici Srpskoj nema ništa protiv vjerskih okupljanja i obavljanja vjerskih dužnosti bilo koje konfesije. 

"Ako će taj događaj poslužiti za slanje političkih poruka, onda to nije dobro i korisno, prije svega za bošnjačke povratnike, a onda i za sve građane Podrinja i Republike Srpske. Što se Orića tiče, on je odavno trebalo da bude u zatvoru i odgovara za zločine koje je počinio nad srpskim stanovništvom Podrinja. Očekujem da će, nakon ponovljenog procesa pred Sudom BiH, tako i biti", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Najnovije
ACO STANIŠIĆ, ODBORNIK DNS U SKUPŠTINI OPŠTINE PALE: U ISTOK SRPSKE ULAGATI KAO U ZAPAD
Odavno prepoznatljiv kao uspješan privrednik i porodičan čovjek, a od prije nepune dvije godine i kao novo lice na političkoj sceni Pala i sara...
DRUGI PUT U 10 DANA OPLJAČKANA PUMPA U ISTOČNOM STAROM GRADU
Razbojnici su jutros ponovo opljačkali benzinsku pumpu "Nešković" u mjestu Donji Bulozi, opština Istočni Stari grad, odakle su ovaj put ukrali...
ISTOČNI STARI GRAD: NASTAVAK IZGRADNJE BICIKLISTIČKE STAZE NA TREBEVIĆU
Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor programa CRS-a za Bosnu i Hercegovinu su danas uz prisustvo odabranog izvođača...
ŠPIRIĆ: IZBOR GRAĐANA OPET ĆE BITI SNSD
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je večeras da će izbor građana opet biti SNSD i da sva istraživanja pokazuju da je to najsnažnij...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
DETALJI UBISTVA NA DOBRINJI 1
Petak, 01.06.2018.
Republika Srpska
AKCIJA "NASLJEDNIK": PAO I OTAC UBIJENOG MLADIĆA, DROGU PRODALI POLICAJCIMA
Utorak, 15.05.2018.
BIH
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018.