Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
KOŠARAC: SDS I PDP NISU NIŠTA NAUČILI IZ KATASTROFALNOG IZBORNOG PORAZA
Utorak, 08.10.2019. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da "zvaničnici SDS-a i PDP-a ništa nisu naučili iz katastrofalnog poraza kojeg su prije godinu dana, radi podaničke politike i politike suprotne interesima Republike Srpske i srpskog naroda, doživjeli na opštim izborima u BiH".

"Umjesto da isprave greške, da mijenjaju politički kurs i okrenu se Republici Srpskoj i njenim institucijama, zvaničnici SDS-a i PDP-a i dalje sjede u ministarskim foteljama u Savjetu ministara i daju legitimitet ucjenjivačkoj politici Bakira Izetbegovića i SDA", ocijenio je Košarac u izjavi za Srnu.

Komentarišući jučerašnje izjave zvaničnika SDS-a i PDP-a povodom godinu dana bezvlašća u zajedničkim institucijama BiH, Košarac je posebno upozorio na, kako je rekao, podmetanja i podvale u vezi sa regularnošću izbora.

"O izbornim prevarama, manipulacijama i prijetnjama govore zvaničnici PDP-a, stranke koja je na izborima za parlament BiH dobila 180 hiljada glasova manje od SNSD-a. To govore i u SDS-u, stranci koja je za isti nivo izbora dobila 100 hiljada glasova manje od SNSD-a. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dobio je skoro 370 hiljada glasova, što je najviše u istoriji izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH", podsjetio je Košarac.

On je rekao da bi zato u SDS-u i PDP-u trebalo da prestanu sa ovim podvalama, čiji je cilj da, ako ikako mogu, potkopaju legalitet i legitimitet SNSD-a da, zajedno sa koalicionim partnerima iz Republike Srpske, predstavlja Srbe u zajedničkim institucijama BiH.

Košarac je dodao da je posebno loše to što zvaničnici SDS-a i PDP-a u istu ravan stavljaju SDA i SNSD kad je riječ o krivici za neuspostavljanje vlasti na nivou BiH.

"Politički je bezobrazluk bez presedana izjednačavanje SDA, koja krši Ustav i zakone BiH, koja uspostavljanje vlasti uslovljava zahtjevima koje niko u Republici Srpskoj ne može i neće prihvatiti i koja umjesto srpskog naroda hoće da bira podobne i poslušne predstavnike Srba u zajedničkim organima BiH, sa SNSD-om, koji ničim ne uslovljava formiranje vlasti u Sarajevu i koji traži da Republika Srpska u zajedničkim institucijama bude predstavljena u skladu sa izbornom voljom srpskog naroda", zaključio je Košarac.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.