Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 26.03.2019.
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će poslanici SNSD-a zatražiti od rukovodstava oba doma parlamenta BiH da hitno uspostave puni i djelotvoran parlamentarni nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Tražićemo da parlament BiH ispuni svoju zakonsku ulogu i da obezbijedi da OBA BiH, kao bitan segment ukupne bezbjednosti građana, ne bude u službi bilo koje politike, političke stranke ili političkog lidera, što sada jeste slučaj", rekao je Košarac u izjavi za Srnu. 

Košarac je upozorio da su OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić Osmica direktno u službi Bakira Izetbegovića i politike SDA, kao i da OBA BiH preduzima brojne radnje protiv institucija Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, čime se ugrožava bezbjednost svih građana BiH, ali i regionalna stabilnost. 

"Oni mjesecima djeluju van bilo kakve kontrole, pogotovo parlamentarne. Parlamentu nije dostavljen izvještaj o radu Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH, a mi svakodnevno od ljudi koji rade u OBA dobijamo informacije da je stanje svakoga dana sve gore i da se OBA pretvorila u stranačku podružnicu SDA", naglasio je Košarac. 

On je ocijenio žalosnom činjenicu da su Funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama glavni advokati odbrane OBA BiH i destruktivnog djelovanja te agencije protiv Republike Srpske. 

"Žalosno je i za svaku osudu to što SDS jedini u BiH javno brani OBA BiH, kao i to što SDS i SDA zajednički opstruišu nastavak rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH", ocijenio je Košarac. 

On je poručio da se poslanici i delegati SNSD-a, u znak protesta protiv smjene Nikole Špirića iz članstva i sa pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH, neće vraćati u tu i druge komisije u parlamentu BiH. 

"Danas je svima jasno zašto je Špirić smijenjen. Zato se poslanici i delegati SNSD-a neće vraćati u komisije, ali mi nećemo biti smetnja da se ponovo uspostavi parlamentarni nadzor nad OBA BiH. Mogućnost postoji, ali ne postoji politička volja SDA i SDS da se to uradi", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U SARAJEVU OPLJAČKANA PUMPA ENERGOPETROL, RADNIK POVRIJEĐEN
- Dva maskirana lica opljačkala su benzinsku pumpu "Energopetrol" u sarajevskom naselju Novi Grad pri čemu je lakše povrijeđen radnik. Nepoz...
IZ DNS ISKLJUČENA ČETIRI ODBORNIKA
 Odbornici DNS-a u Skupštini grada Prijedor Predrag Starčević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac isključeni su iz DNS-a jer su o...
ZAPEČAĆENI APARATI DŽOKER KLADIONICE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću zapečatili su automate u objektu "DŽoker kompani" u poslovnoj jedinici u Istočnom Novom Sarajevu...
PREMINUO AMERIČKI REPER, UZROK SMRTI NEPOZNAT
Reper Tech 9, rođen kao Akim Mikens, preminuo je tokom vikenda, pišu strani mediji. Njega često miješaju sa kolegom koji je poznat kao Tech ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
STANARI ULICE SPASOVDANSKA 25B U STRAHU OD SUADA KOMARA
Ponedeljak, 25.03.2019.
Republika Srpska
GOVEDARICA NA RAPORTU KOD AMERIKANACA?
Ponedeljak, 25.03.2019.
BIH
DRŽAVLJANIN SRBIJE NA SARAJEVSKOM AERODROMU PRIVEDEN ZBOG UBISTVA U BEOGRADU
Ponedeljak, 25.03.2019.