Molimo sačekajte......

Baner poz1 Termag
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 19.07.2018.
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će poslanici SNSD-a zatražiti od rukovodstava oba doma parlamenta BiH da hitno uspostave puni i djelotvoran parlamentarni nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Tražićemo da parlament BiH ispuni svoju zakonsku ulogu i da obezbijedi da OBA BiH, kao bitan segment ukupne bezbjednosti građana, ne bude u službi bilo koje politike, političke stranke ili političkog lidera, što sada jeste slučaj", rekao je Košarac u izjavi za Srnu. 

Košarac je upozorio da su OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić Osmica direktno u službi Bakira Izetbegovića i politike SDA, kao i da OBA BiH preduzima brojne radnje protiv institucija Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, čime se ugrožava bezbjednost svih građana BiH, ali i regionalna stabilnost. 

"Oni mjesecima djeluju van bilo kakve kontrole, pogotovo parlamentarne. Parlamentu nije dostavljen izvještaj o radu Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH, a mi svakodnevno od ljudi koji rade u OBA dobijamo informacije da je stanje svakoga dana sve gore i da se OBA pretvorila u stranačku podružnicu SDA", naglasio je Košarac. 

On je ocijenio žalosnom činjenicu da su Funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama glavni advokati odbrane OBA BiH i destruktivnog djelovanja te agencije protiv Republike Srpske. 

"Žalosno je i za svaku osudu to što SDS jedini u BiH javno brani OBA BiH, kao i to što SDS i SDA zajednički opstruišu nastavak rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH", ocijenio je Košarac. 

On je poručio da se poslanici i delegati SNSD-a, u znak protesta protiv smjene Nikole Špirića iz članstva i sa pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH, neće vraćati u tu i druge komisije u parlamentu BiH. 

"Danas je svima jasno zašto je Špirić smijenjen. Zato se poslanici i delegati SNSD-a neće vraćati u komisije, ali mi nećemo biti smetnja da se ponovo uspostavi parlamentarni nadzor nad OBA BiH. Mogućnost postoji, ali ne postoji politička volja SDA i SDS da se to uradi", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Najnovije
"MALI ZEJTINLIK" - KULTURNA BAŠTINA SRPSKE
Kulturnom baštinom Republike Srpske biće proglašeno vojničko spomen-groblje na Sokocu "Mali Zejtinlik", na kojem je sahranjeno 985 boraca pogin...
U PETAK POČINJE MANIFESTACIJA "SOKOLAC 2018"
Šestim ljetnim turnirom u odbojci i sedmim u futsalu na Sokocu će u petak, 20. jula, biti otvoren "Ilindan sport fest - Jelen kup Sokolac 2018". ...
U HAN PIJESKU OTVORENA PETA REVIJA RUSKOG FILMA
U Han Pijesku večeras je otvorena Peta revija ruskog filma na kojoj će do 20. jula biti prikazana tri filma - dokumentarnog, reportažnog i turis...
U NOVOJ EMISIJI "LJETNIH RAZGOVORA" O TRNOVU (VIDEO)
U novoj emisiji "Ljetnih razgovora" govori načelnik Trnova Dragomir Gagović. Saznajte više romanu "Lejla" u izdanju Zavoda za udžbenike Republi...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
KOŠARAC: SNSD IMA IZRAŽENU PREDNOST NAD DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 24.06.2018.
Republika Srpska
LAŽNA SNIŽENJA: NA AKCIJAMA KUPUJEMO SKUPLJU ROBU
Nedelja, 15.04.2018.
BIH
ODREĐENE ZAPADNE DRŽAVE I NEVLADINE ORGANIZACIJE UMIJEŠANE U PRODUKOVANJE MIGRANTSKE KRIZE
Srijeda, 20.06.2018.