Molimo sačekajte......

baner lijevo
baner desno
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 20.09.2018.
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će poslanici SNSD-a zatražiti od rukovodstava oba doma parlamenta BiH da hitno uspostave puni i djelotvoran parlamentarni nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Tražićemo da parlament BiH ispuni svoju zakonsku ulogu i da obezbijedi da OBA BiH, kao bitan segment ukupne bezbjednosti građana, ne bude u službi bilo koje politike, političke stranke ili političkog lidera, što sada jeste slučaj", rekao je Košarac u izjavi za Srnu. 

Košarac je upozorio da su OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić Osmica direktno u službi Bakira Izetbegovića i politike SDA, kao i da OBA BiH preduzima brojne radnje protiv institucija Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, čime se ugrožava bezbjednost svih građana BiH, ali i regionalna stabilnost. 

"Oni mjesecima djeluju van bilo kakve kontrole, pogotovo parlamentarne. Parlamentu nije dostavljen izvještaj o radu Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH, a mi svakodnevno od ljudi koji rade u OBA dobijamo informacije da je stanje svakoga dana sve gore i da se OBA pretvorila u stranačku podružnicu SDA", naglasio je Košarac. 

On je ocijenio žalosnom činjenicu da su Funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama glavni advokati odbrane OBA BiH i destruktivnog djelovanja te agencije protiv Republike Srpske. 

"Žalosno je i za svaku osudu to što SDS jedini u BiH javno brani OBA BiH, kao i to što SDS i SDA zajednički opstruišu nastavak rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH", ocijenio je Košarac. 

On je poručio da se poslanici i delegati SNSD-a, u znak protesta protiv smjene Nikole Špirića iz članstva i sa pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH, neće vraćati u tu i druge komisije u parlamentu BiH. 

"Danas je svima jasno zašto je Špirić smijenjen. Zato se poslanici i delegati SNSD-a neće vraćati u komisije, ali mi nećemo biti smetnja da se ponovo uspostavi parlamentarni nadzor nad OBA BiH. Mogućnost postoji, ali ne postoji politička volja SDA i SDS da se to uradi", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PRONAĐENO 40 MIGRANATA IZ PAKISTANA
U mjestu Donji Bulozi, opština Istočni Stari Grad, policija je pronašla 40 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz su...
LUSI MEJER SA ČLANOVIMA UDRUŽENJA "SUNCE" SA PALA
Višestruki šampion Specijalne olimpijade Lusi Mejer razgovaraće danas na Palama sa članovima udruženja "Sunce" i predstavnicima Omladinskog ak...
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DATUM, 20. SEPTEMBAR
Danas je četvrtak, 20. septembar, 263. dan 2018. Do kraja godine ima 102 dana. 480. p. n. e. - U pomorskoj bici kod ostrva Salamina u Egejskom...
HRVATSKA- USTAŠTVO SLAVE U LEKTIRI, SRBI SU HULIGANI
Učenici u Hvatskoj i dalje čitaju lektiru u kojoj su Srbi prikazani kao neprijatelji, pa i kada je riječ o djeci, jer se dječaci srpske naciona...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
U SAOBRAĆAJ PUŠTEN NOVOIZGRAĐENI KRUŽNI TOK
Srijeda, 19.09.2018.
Republika Srpska
U ROGATICI POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA OBJEKAT "ELEKTRODISTRIBUCIJE" I "ZVORNIČANKE"
Srijeda, 19.09.2018.
BIH
NA TRI LOKACIJE U SARAJEVU ODUZETA FINANSIJSKA DOKUMENTACIJA
Utorak, 18.09.2018.