Molimo sačekajte......

Lijevi
Desni
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 20.05.2018.
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će poslanici SNSD-a zatražiti od rukovodstava oba doma parlamenta BiH da hitno uspostave puni i djelotvoran parlamentarni nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Tražićemo da parlament BiH ispuni svoju zakonsku ulogu i da obezbijedi da OBA BiH, kao bitan segment ukupne bezbjednosti građana, ne bude u službi bilo koje politike, političke stranke ili političkog lidera, što sada jeste slučaj", rekao je Košarac u izjavi za Srnu. 

Košarac je upozorio da su OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić Osmica direktno u službi Bakira Izetbegovića i politike SDA, kao i da OBA BiH preduzima brojne radnje protiv institucija Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, čime se ugrožava bezbjednost svih građana BiH, ali i regionalna stabilnost. 

"Oni mjesecima djeluju van bilo kakve kontrole, pogotovo parlamentarne. Parlamentu nije dostavljen izvještaj o radu Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH, a mi svakodnevno od ljudi koji rade u OBA dobijamo informacije da je stanje svakoga dana sve gore i da se OBA pretvorila u stranačku podružnicu SDA", naglasio je Košarac. 

On je ocijenio žalosnom činjenicu da su Funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama glavni advokati odbrane OBA BiH i destruktivnog djelovanja te agencije protiv Republike Srpske. 

"Žalosno je i za svaku osudu to što SDS jedini u BiH javno brani OBA BiH, kao i to što SDS i SDA zajednički opstruišu nastavak rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH", ocijenio je Košarac. 

On je poručio da se poslanici i delegati SNSD-a, u znak protesta protiv smjene Nikole Špirića iz članstva i sa pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH, neće vraćati u tu i druge komisije u parlamentu BiH. 

"Danas je svima jasno zašto je Špirić smijenjen. Zato se poslanici i delegati SNSD-a neće vraćati u komisije, ali mi nećemo biti smetnja da se ponovo uspostavi parlamentarni nadzor nad OBA BiH. Mogućnost postoji, ali ne postoji politička volja SDA i SDS da se to uradi", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Najnovije
O POLITIČKOJ ŠIZOFRENIJI REGIONA
Hrvatska diplomatija je kroz istoriju bila poprilično vješta. Hrvati su barem uvijek znali da svoju zemlju ulizuju velikanima tog vremena. Prvo s...
POVEĆANA PRODAJA STANOVA U SRPSKOJ
U Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine prodato 375 novih stanova ukupne korisne površine od 21.776 metara kvadratnih, pri čemu je bro...
U SARAJEVO STIGLI AUTOBUSI SA ERDOGANOVIM PRISTALICAMA
U Sarajevo su stigli autobusi sa turskim državljanima koji će u dvorani "Zetra" prisustvovati preizbornom mitingu predsjednika Turske Redžepa Ta...
ŠPIRIĆ: SVE ŠTO NE MOŽE U EVROPI, MOŽE U BiH
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da posjeta predsjednika Turske Redžepa T...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
CVIJANOVIĆ: VIŠE OD SEDAM MILIONA KM ZA STUDENTSKI DOM I FISKULTURNU SALU (FOTO)
Petak, 04.05.2018.
Republika Srpska
AKCIJA "NASLJEDNIK": PAO I OTAC UBIJENOG MLADIĆA, DROGU PRODALI POLICAJCIMA
Utorak, 15.05.2018.
BIH
KOŠARAC: ONI KOJI SU OPSTRUISALI HITNU SJEDNICU POKAZALI DA NISU ZA DIJALOG
Petak, 20.04.2018.