Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018. | Princip News
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da će poslanici SNSD-a zatražiti od rukovodstava oba doma parlamenta BiH da hitno uspostave puni i djelotvoran parlamentarni nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Tražićemo da parlament BiH ispuni svoju zakonsku ulogu i da obezbijedi da OBA BiH, kao bitan segment ukupne bezbjednosti građana, ne bude u službi bilo koje politike, političke stranke ili političkog lidera, što sada jeste slučaj", rekao je Košarac u izjavi za Srnu. 

Košarac je upozorio da su OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić Osmica direktno u službi Bakira Izetbegovića i politike SDA, kao i da OBA BiH preduzima brojne radnje protiv institucija Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, čime se ugrožava bezbjednost svih građana BiH, ali i regionalna stabilnost. 

"Oni mjesecima djeluju van bilo kakve kontrole, pogotovo parlamentarne. Parlamentu nije dostavljen izvještaj o radu Zajedničke komisije za nadzor nad OBA BiH, a mi svakodnevno od ljudi koji rade u OBA dobijamo informacije da je stanje svakoga dana sve gore i da se OBA pretvorila u stranačku podružnicu SDA", naglasio je Košarac. 

On je ocijenio žalosnom činjenicu da su Funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama glavni advokati odbrane OBA BiH i destruktivnog djelovanja te agencije protiv Republike Srpske. 

"Žalosno je i za svaku osudu to što SDS jedini u BiH javno brani OBA BiH, kao i to što SDS i SDA zajednički opstruišu nastavak rada Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH", ocijenio je Košarac. 

On je poručio da se poslanici i delegati SNSD-a, u znak protesta protiv smjene Nikole Špirića iz članstva i sa pozicije predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA BiH, neće vraćati u tu i druge komisije u parlamentu BiH. 

"Danas je svima jasno zašto je Špirić smijenjen. Zato se poslanici i delegati SNSD-a neće vraćati u komisije, ali mi nećemo biti smetnja da se ponovo uspostavi parlamentarni nadzor nad OBA BiH. Mogućnost postoji, ali ne postoji politička volja SDA i SDS da se to uradi", zaključio je Košarac. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADENA PETRUŠIĆ- KANDIDAT ATLETSKOG SAVEZA RS ZA SPORTISTU GODINE
Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mlad...
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.