Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 21.10.2018.
MIRNO U IZBJEGLIČKOM CENTRU U SALAKOVCU
Subota, 19.05.2018. | Princip News
U izbjegličkom centru u Salakovcu kod Mostara, u koji su stigli migranti, situacija je jutros mirna, a tokom dana biće nastavljena njihova regsitracija koju vrši Ministarstvo bezbjednosti BiH, rekao je rukovodilac centra Edin Denjo.
Denjo je naveo da hrane ima dovoljno, da su svi migranti ljekarski pregledani, te da će danas početi dobijati sredstva protiv šuge i vaški, javili su federalni mediji. 

"Sve je mirno i nadamo se, ali i radimo na tome, da tako ostane", istakao je Denjo. 

Na pitanje je li tačno da je sinoć nekoliko migranata preskočilo ogradu Centra i pobjeglo, Denjo je rekao da im je sinoć svima objasno da nema potrebe za tim, te da imaju slobodu izlaska i kretanja do 22 časa. 

Centar u Salakovcu u osam objekata ima kapacitet oko 290 mjesta. Tu već boravi četrdesetak izbjeglica, pretežno s Kosova, a zbog jučerašnjeg dolaska 270 migranata podignuti su i šatori da bi svi bili smješteni. 

Pripadnici Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su zaustavili konvoj od pet autobusa sa migrantima, koji su krenuli iz Sarajeva u Izbjeglički centar u Salakovcu. 

Migranti su zaustavljeni na Ivan-sedlu. Poslije višečasovnog čekanja oni su propušteni prema Mostaru. 

Komesar kantonalnog MUP-a Ilija Lasić saslušan je juče u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH u Mostaru u vezi sa okolnostima blokade ulaska migranata u Hercegovačko-neretvanski kanton.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NINA SENIČAR ODUŠEVILA NA CRVENOM TEPIHU U HOLIVUDU
Glumica, model i voditeljica Nina Seničar odavno gradi karijeru svjetske zvijezde i čest je gost na crvenim tepisima među najvećim holivudskim...
LICA LAFORE NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM TUZLA FILM FESTIVALA
Dokumentarni film režisera Denisa Bojića rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske proglašen je za najbolji dokumentarni film na sed...
LIK ROMANIJKE DONIO MEĐUNARODNE NAGRADE
Učenik Bane Simić tehnikom grafike radio je lik Romanijke, u koji je utkao sve teškoće gorštačkog života... Učenik trećeg razreda gimna...
TIJANA BOŠKOVIĆ NAJBOLJA IGRAČICA SVJETSKOG PRVENSTVA
Odbojkašica Srbije Tijana Bošković, koja je rodom iz Bileće, osvojila je nagradu za najbolju igračicu Svjetskog prvenstva u Japanu. Boškov...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
SAVO LALOVIĆ: ZGRADA POZORIŠTA BIĆE IZGRAĐENA I PRIJE ZACRTANOG ROKA
Petak, 19.10.2018.
Republika Srpska
DODIK ČASTIO NA GRANICI POVODOM ROĐENJA UNUKA (FOTO)
Petak, 19.10.2018.
BIH
VLADA FBIH REKLA "DA" ISTOPOLNIM BRAKOVIMA
Petak, 19.10.2018.