Molimo sačekajte......

Lijevi
Desni
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 21.06.2018.
MIRNO U IZBJEGLIČKOM CENTRU U SALAKOVCU
Subota, 19.05.2018. | Princip News
U izbjegličkom centru u Salakovcu kod Mostara, u koji su stigli migranti, situacija je jutros mirna, a tokom dana biće nastavljena njihova regsitracija koju vrši Ministarstvo bezbjednosti BiH, rekao je rukovodilac centra Edin Denjo.
Denjo je naveo da hrane ima dovoljno, da su svi migranti ljekarski pregledani, te da će danas početi dobijati sredstva protiv šuge i vaški, javili su federalni mediji. 

"Sve je mirno i nadamo se, ali i radimo na tome, da tako ostane", istakao je Denjo. 

Na pitanje je li tačno da je sinoć nekoliko migranata preskočilo ogradu Centra i pobjeglo, Denjo je rekao da im je sinoć svima objasno da nema potrebe za tim, te da imaju slobodu izlaska i kretanja do 22 časa. 

Centar u Salakovcu u osam objekata ima kapacitet oko 290 mjesta. Tu već boravi četrdesetak izbjeglica, pretežno s Kosova, a zbog jučerašnjeg dolaska 270 migranata podignuti su i šatori da bi svi bili smješteni. 

Pripadnici Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su zaustavili konvoj od pet autobusa sa migrantima, koji su krenuli iz Sarajeva u Izbjeglički centar u Salakovcu. 

Migranti su zaustavljeni na Ivan-sedlu. Poslije višečasovnog čekanja oni su propušteni prema Mostaru. 

Komesar kantonalnog MUP-a Ilija Lasić saslušan je juče u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH u Mostaru u vezi sa okolnostima blokade ulaska migranata u Hercegovačko-neretvanski kanton.

/SRNA/
Najnovije
ACO STANIŠIĆ, ODBORNIK DNS U SKUPŠTINI OPŠTINE PALE: U ISTOK SRPSKE ULAGATI KAO U ZAPAD
Odavno prepoznatljiv kao uspješan privrednik i porodičan čovjek, a od prije nepune dvije godine i kao novo lice na političkoj sceni Pala i sara...
DRUGI PUT U 10 DANA OPLJAČKANA PUMPA U ISTOČNOM STAROM GRADU
Razbojnici su jutros ponovo opljačkali benzinsku pumpu "Nešković" u mjestu Donji Bulozi, opština Istočni Stari grad, odakle su ovaj put ukrali...
ISTOČNI STARI GRAD: NASTAVAK IZGRADNJE BICIKLISTIČKE STAZE NA TREBEVIĆU
Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor programa CRS-a za Bosnu i Hercegovinu su danas uz prisustvo odabranog izvođača...
ŠPIRIĆ: IZBOR GRAĐANA OPET ĆE BITI SNSD
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je večeras da će izbor građana opet biti SNSD i da sva istraživanja pokazuju da je to najsnažnij...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
DETALJI UBISTVA NA DOBRINJI 1
Petak, 01.06.2018.
Republika Srpska
AKCIJA "NASLJEDNIK": PAO I OTAC UBIJENOG MLADIĆA, DROGU PRODALI POLICAJCIMA
Utorak, 15.05.2018.
BIH
KOŠARAC: SAVJET MINISTARA SE PONAŠA BAHATO PREMA GRAĐANIMA SREBRENICE
Ponedeljak, 11.06.2018.