Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 04.08.2020.
NEŠIĆ: PODRŽATI BOŽOVIĆA, U SUPROTNOM SE ŠALJE LOŠA PORUKA
Utorak, 14.01.2020. | Princip News
 Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić kaže da treba podržati Mlađena Božovića, kojeg je ova stranka predložila za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, jer ispunjava sve uslove da bude imenovan u Savjet ministara, te da se u suprotnom šalje loša poruka.

"Koliko je meni poznato sve stranke koje učestvuju na nivou BiH su rekle da je za njih prihvatljiv svaki kandidat koji prođe bezbjednosne i provjere CIK-a. Božović je prošao obje provjere i to je jasno rečeno. Mi smo dobili akte da ispunjava sve uslove da bude imenovan u Savjet ministara", rekao je Nešić nakon najave SDA da će ozbiljno razmatrati imenovanje Božovića.

Nešić poručuje da bi bila veoma loša poruka da neko nekome određuje ko može biti ministar, a ko ne.

"Ako je neko ispunio uslove, onda treba podržati tog čovjeka. U suprotnom, može se desiti da se i nama neko ne sviđa kako se zove, koju boju kose ili očiju ima", rekao je Nešić za portal "Kliks", nakon što su iz SDA danas poručili da nije ispoštovan dogovor SDA i SNSD-a o tome da nestranački kandidat bude predložen za ovu ministarsku funkciju.

On naglašava da nije saglasan sa tim da je dogovor prekršen i ističe da Božović jeste nestranački kadar.

"On /Božović/ nije član DNS-a, niti je ikada bio. Neka bilo ko nađe dokaz da je član, mi ćemo ga odmah povući. Božović je ispunio taj osnovni uslov da je nestranačka ličnost i da je iz reda ostalih", ističe Nešić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u četvrtak, 16. januara, trebalo bi da odluči da li će Mlađen Božović kojeg je predložio DNS biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara početkom januara nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Predstavnički dom.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SUTRA POTRAGA ZA NESTALOM NADOM DOBRILOVIĆ
Sokolačka policija saopštila je da će sutra u saradnji sa pripadnicima civilne zaštite krenuti u opširnu potragu za Nadom Dobrilović /68/ iz ...
U PALAMA TRI NOVOZARAŽENA, OD KOJIH JE DVOJE IZ DOMA "NATURA"
Muškarac srednje životne dobi sa područja Pala pozitivan je na virus korona u protekla 24 časa, te dvije osobe iz Doma za starija lica "Natura"...
PARASTOS ZA POGINULE BORCE VOJKOVIĆA, KRUPCA I GRLICE
U naselju Vojokovići u Istočnoj Ilidži danas je obilježeno 28 godina od odbrane ovog naselja, te Krupca i Grlice, čime je spriječena namjera ...
ROGATICA: ČETVORO ZARAŽENIH IMA BLAŽU KLINIČKU SLIKU
Na području opštine Rogatica u protekla 24 časa virus korona je potvrđen kod četiri osobe koje imaju blažu kliničku sliku, rekao je danas Sr...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: VOZAČ POGINUO, PJEŠAK TEŠKO POVRIJEĐEN
Ponedeljak, 03.08.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 40 OSOBA ZARAŽENO VIRUSOM KORONA
Ponedeljak, 03.08.2020.
BIH
JEDNO LICE TEŽE POVRIJEĐENO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U SARAJEVU
Ponedeljak, 03.08.2020.