Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 23.02.2020.
OD POVREDA PREMINUO U BOLNICI: POLICIJA RASVIJETLILA SMRT ZENIČANINA
Ponedeljak, 19.08.2019. | Princip News
Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uspješno su rasvijetlili smrt Zeničanina inicijala Z. M, kojeg je 13. maja ove godine, u ulici pored Doma zdravlja Zenica pretukao 29-godišnji sugrađanin Armin M.

Od zadobivenih povreda Z. M. je 21. maja preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP ZDK, osumnjičeni A. M. biće predat na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK.

– Opsežnom istragom, koja je vođena pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom ZDK, utvrđeno je da se A. M. 13. maja ove godine oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uputio za M. Z, koji je prethodno napustio ugostiteljski objekt u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, i bio u pijanom stanju, krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarikova – pojašnjava Alić.

Tu ga A. M. sustiže i koristi pogodan trenutak te mu zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave.

– Nakon toga Z. M. pada na tlo, udarivši potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu i zadaje mu još nekoliko udaraca. Nakon što od njega otuđuje novac, napušta povrijeđenog i odlazi u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića – ističe Alić.

Tijelo krvavog i pretučenog Z. M. uočili su prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Uprkos nadljudskim naporima zeničkih ljekara, sedam dana kasnije, Z. M. je preminuo.

Prema nalogu tužioca, obavljena je obdukcija, a kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Odmah nakon ovih saznanja, Sektor kriminalističke policije poduzeo je opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, kao i otkrivanju počinioca krivičnog djela.

– U tom kontekstu su, prema nalogu Kantonalnog i Opštinskog suda Zenica, saslušane sve osobe koje mogu imati određena saznanja o ovom događaju. Takođe su obavljeni pretresi na više lokacija te izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a obavljena su i određena vještačenja – ističe Alić.

Raspisana potraga

Zahvaljujući poduzetim mjerama i radnjama, saznalo se da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti Armin M, za kojim je bila raspisana operativna potraga.

On je juče uhapšen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je i ispitan. Kako saznaje Avaz, on je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠPIRIĆ: OČEKIVANJA DA SE POZDRAVI RJEŠAVANJE PITANJA USTAVNOG SUDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da je očekivao da iz Sarajeva, od ljudi koji imaju državničku l...
SKANDAL: "RADNA SNAGA IDE NA ZAPAD, SMEĆE IDE NA BALKAN"
Dok bogate zemlje propovjedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuni...
MLADIĆ (17) IZ BIJELJINE DOBIO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT, PREVEZEN U BEOGRAD
Sedamnaestogodišnjak koji je danas povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ljeljenči, transportovan je za Beograd, jer je zadobio...
ČUDNA, ALI MOĆNA KOMBINACIJA: NARODNI LIJEK ZA MNOGE BOLESTI
Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba. Pr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U HUMANITARNOJ TRCI NA JAHORINI PRIKUPLJENO 15.500 KM (FOTO)
Nedelja, 23.02.2020.
Republika Srpska
DODIK: UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE TREBA ODMAH ZATVORITI
Nedelja, 23.02.2020.
BIH
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020.