Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
OD POVREDA PREMINUO U BOLNICI: POLICIJA RASVIJETLILA SMRT ZENIČANINA
Ponedeljak, 19.08.2019. | Princip News
Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uspješno su rasvijetlili smrt Zeničanina inicijala Z. M, kojeg je 13. maja ove godine, u ulici pored Doma zdravlja Zenica pretukao 29-godišnji sugrađanin Armin M.

Od zadobivenih povreda Z. M. je 21. maja preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP ZDK, osumnjičeni A. M. biće predat na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK.

– Opsežnom istragom, koja je vođena pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom ZDK, utvrđeno je da se A. M. 13. maja ove godine oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uputio za M. Z, koji je prethodno napustio ugostiteljski objekt u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, i bio u pijanom stanju, krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarikova – pojašnjava Alić.

Tu ga A. M. sustiže i koristi pogodan trenutak te mu zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave.

– Nakon toga Z. M. pada na tlo, udarivši potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu i zadaje mu još nekoliko udaraca. Nakon što od njega otuđuje novac, napušta povrijeđenog i odlazi u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića – ističe Alić.

Tijelo krvavog i pretučenog Z. M. uočili su prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Uprkos nadljudskim naporima zeničkih ljekara, sedam dana kasnije, Z. M. je preminuo.

Prema nalogu tužioca, obavljena je obdukcija, a kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Odmah nakon ovih saznanja, Sektor kriminalističke policije poduzeo je opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, kao i otkrivanju počinioca krivičnog djela.

– U tom kontekstu su, prema nalogu Kantonalnog i Opštinskog suda Zenica, saslušane sve osobe koje mogu imati određena saznanja o ovom događaju. Takođe su obavljeni pretresi na više lokacija te izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a obavljena su i određena vještačenja – ističe Alić.

Raspisana potraga

Zahvaljujući poduzetim mjerama i radnjama, saznalo se da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti Armin M, za kojim je bila raspisana operativna potraga.

On je juče uhapšen i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je i ispitan. Kako saznaje Avaz, on je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
HOROR: DOK JE MAJKA SPAVALA PETOGODIŠNJAK PRONAŠAO PIŠTOLJ I UBIO MLAĐEG BRATA
Petogodišnjak je ubio četvorogodišnjeg brata nakon što je pronašao pištolj i pucao u njega. Četvorogodišnji dječak umro je nakon što je,...
MILIČIĆ SE VRAĆA NA PARKET
Proslavljeni košarkaš Darko Miličić se vraća na parket! Poslije sedam godina bivši reprezentativac i NBA igrač će zaigrati za ekipu “I co...
VOJNIK IZBODEN USRED MILANA: NAPADAČ GA UBIO MAKAZAMA UZVIKUJUĆI "ALAHU AKBAR"
Italijanski vojnik uboden je makazama u vrat i leđa na Trgu vojvode D'Aoste ispred Centralne željezničke stanice u Milanu, javio je italijan...
NARODNA SKUPŠTINA IZABRALA NOVU MINISTARKU TRGOVINE I TURIZMA (FOTO)
Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas Suzanu Gašić za ministra trgovine i turizma Srpske, nakon što je konstatovana ostavka dosa...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
PERSPEKTIVA PLUS: ZA TRI MJESECA 50 REDOVNIH ČLANOVA
Ponedeljak, 16.09.2019.
Republika Srpska
ODBOR NS RS PODRŽAO INICIJATIVU DA BORCI BUDU USTAVNA KATEGORIJA U RS
Ponedeljak, 16.09.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE NA PODRUČJU FOČE
Ponedeljak, 16.09.2019.