Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 18.07.2019.
SADA ZATEŽE ČOVIĆ SLAŽU SE KOCKICE NOVOG SAVJETA MINISTARA BIH, OVO SU ŽELJE SNSD, SDA I HDZ
Ponedeljak, 18.03.2019. | Princip News
Srpska i bošnjačka strana saglasne su oko principa za formiranje vlasti na nivou BiH, ali sada zatežu Hrvati, saznaje Srpskainfo.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je da će popodne u Sarajevu biti održan još jedan sastanak sa delegacijama SDA i HDZ BiH. Dodik je dodao da su za njega ponuđeni principi prihvatljivi i da bi u narednih nekoliko dana Predsjedništvo BiH trebalo da imenuje mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltuju.

U tim principima nema podjele resora, ali se o njima spekuliše u političkim krugovima. Osim predsjedavajućeg, Srbima će pripasti još tri ministarska mjesta.

Kako nezvanično saznajemo, gotovo je izvjesno da će to biti Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a u igri su još Ministarstvo transporta i komunikacija, Ministarsvo civilnih poslova i Ministarstvo pravde BiH. Naši izvori tvrde da SNSD partnerske stranke žele da zaobiđu Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo odbrane BiH.

Lider SDA Bakir Izetbegović ovaj put želi Ministarstvo finansija BiH „koje predugo drži HDZ BiH“. Kako saznajemo, to je jedan od razloga zbog koga lider HDZ Dragan Čović zateže s potpisivanjem principa za formiranje vlasti jer želi da zadrži uticaj u oblasti finansija.

Kako bi odustao od toga, Izetbegović je spreman da mu ponudi Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Kada je riječ o ostalim resorima, spekuliše se da SDA želi Ministarstvo odbrane BiH i Ministarstvo civilnih poslova, kao i resor pravde – neke od resora na koje tipuje i SNSD.

Čović je danas diplomatskim riječnikom izjavio da “HDZ podjednako želi svako ministarstvo” ali da će se vidjeti šta će im pripasti.

/Izvor: https://srpskainfo.com/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KUZMIĆA BUDE IZ KOME
Košarkaški klub Crvena zvezda objavila je novo saopštenje o zdravstvenom stanju srpskog reprezentativca Ognjena Kuzmića, koji je u nedelju teš...
DODIK: UVIJEK ĆU ŠTITITI VITALNI INTERES SRPSKE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da današnja posebna sjednica predstavlja afirmaci...
ŠTETA 3.000 KM: U PALAMA UKRADENI ELEMENTI SA STUBOVA ZA STRUJU
U mjestu Stambolčić u opštini Pale ukraden je veći broj metalnih elemenata sa stubova za struju, čime je pričinjena šteta od oko 3.000 KM pr...
VODAFONE POKRENUO PRVU 5G MREŽU U NJEMAČKOJ
​Telekomunikacijski operater Vodafone pokrenuo je u utorak prvu komercijalnu 5G mobilnu mrežu u Njemačkoj. Mreža ima 25 odašiljača u Dizeldo...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ: USKORO ZABRANA PRIJEMA RADNIKA U JAVNA PREDUZEĆA I USTANOVE
Utorak, 16.07.2019.
BIH
OPTUŽNICA PROTIV GOVEDARICE ZBOG PORESKE UTAJE 290.000 KM
Srijeda, 17.07.2019.