Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
SADA ZATEŽE ČOVIĆ SLAŽU SE KOCKICE NOVOG SAVJETA MINISTARA BIH, OVO SU ŽELJE SNSD, SDA I HDZ
Ponedeljak, 18.03.2019. | Princip News
Srpska i bošnjačka strana saglasne su oko principa za formiranje vlasti na nivou BiH, ali sada zatežu Hrvati, saznaje Srpskainfo.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je da će popodne u Sarajevu biti održan još jedan sastanak sa delegacijama SDA i HDZ BiH. Dodik je dodao da su za njega ponuđeni principi prihvatljivi i da bi u narednih nekoliko dana Predsjedništvo BiH trebalo da imenuje mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltuju.

U tim principima nema podjele resora, ali se o njima spekuliše u političkim krugovima. Osim predsjedavajućeg, Srbima će pripasti još tri ministarska mjesta.

Kako nezvanično saznajemo, gotovo je izvjesno da će to biti Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a u igri su još Ministarstvo transporta i komunikacija, Ministarsvo civilnih poslova i Ministarstvo pravde BiH. Naši izvori tvrde da SNSD partnerske stranke žele da zaobiđu Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo odbrane BiH.

Lider SDA Bakir Izetbegović ovaj put želi Ministarstvo finansija BiH „koje predugo drži HDZ BiH“. Kako saznajemo, to je jedan od razloga zbog koga lider HDZ Dragan Čović zateže s potpisivanjem principa za formiranje vlasti jer želi da zadrži uticaj u oblasti finansija.

Kako bi odustao od toga, Izetbegović je spreman da mu ponudi Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Kada je riječ o ostalim resorima, spekuliše se da SDA želi Ministarstvo odbrane BiH i Ministarstvo civilnih poslova, kao i resor pravde – neke od resora na koje tipuje i SNSD.

Čović je danas diplomatskim riječnikom izjavio da “HDZ podjednako želi svako ministarstvo” ali da će se vidjeti šta će im pripasti.

/Izvor: https://srpskainfo.com/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
VIRTUOZI IZ ISTOČNOG SARAJEVA NA HARMONIKAMA POBRALI MEDALJE U SVIJETU
Svirajući kompozicije čuvenih autora na crno-bijelim dirkama i dugmićima, virtuozi na harmonikama sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu pobrali s...
ROGATICA: ŠUMSKO GAZDINSTVO "SJEMEĆ" ASFALTIRA PUT DO IZBORINA
Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” u Rogatici već tradicionalno realizuje niz društveno odgovornih aktivnosti. Sa prvim povoljnim vremenskim uslovi...
"IGRA NIJE GOTOVA": NELE KARAJLIĆ SMATRA DA JE KOSMET PITANJE KOJE TRAŽI SRPSKO JEDINSTVO
Odgovor i put kojim treba ići po pitanju Kosova i Metohije jeste u srpskom jedinstvu i sabornosti, ističe muzičar i pisac Nenad Janković, pozna...
PUTIN: MOSKVA ĆE PRUŽITI PODRŠKU BEOGRADU PO PITANJU KOSMETA
 Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Peking da Moskva pažljivo prati situaciju u vezi sa Kosmetom i da će pružiti podršku Srb...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.