Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 27.02.2021.
USKORO SMJENA MINISTRA LUČIĆA ?
Srijeda, 10.02.2021. | Princip News
U SNSD-u su odlučili da na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH pokrenu inicijativu za smjenu ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloša Lučića, saznaje Princip. 

O smjeni Lučića, koji je kadar DNS-a razgovaralo se i na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SNSD-a. 

Za sutra je zakazana sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i ovo pitanje bi moglo da bude na dnevnom redu. 

DNS već duže djeluje opoziciono u Srpskoj, a na nivou BIH učestvuje u donošenju odluka štetnih za interese Republike Srpske i nemoguće je da kadar ove stranke ostane u ministarskoj fotelji u Savjetu ministara BiH, stav je SNSD-a. 


Predstavnički dom polovinom januara ove godine usvojio je inicijativu poslanika SDA Denisa Zvizdića kojom se zadužuje Savjet ministara da u roku od 30 dana u proceduru uputi prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

Protiv ove inicijative bili su poslanici SNSD-a i Srpskog kluba, ali kako su poslanici SDS-a, PDP-a, ali i DNS-a u drugom krugu glasanja bili suzdržani, nije bilo potrebnih deset glasova protiv kako bi ova inicijativa bila odbačena.

Protiv Zvizdićeve inicijative bili su i poslanici HDZ-a BiH.

Početkom januara održana je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem je dnevnom redu je bio zahtjev za iniciranje glasanja o nepovjerenju Savjetu ministara, kao i zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića. 

Tada je poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i lider ove stranke Nenad Nešić glasao za smjenu Savjeta ministara BIH.

Nakon ove sjednice ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je Srni da neće podnijeti ostavku na tu funkciju iako je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predsjednik DNS-a Nenad Nešić glasao za smjenu Savjeta ministara.

- Ne smatram da trebam podnijeti ostavku - rekao je tada Lučić i dodao da ne želi ništa više komentarisati.
Napiši komentar

Komentari (1)
Crni
Nedelja, 14.02.2021.
"ucestvuje u donosenju šretnih odluka po RS" Da li ovi kreteni koji pisu ovakve tekstove vide ucinak SNSD-a po interes RS. Mozete li mi nabrojiti bilo sta sto je taj SNSD uradio korisno za RS. Svi gledate uspjeh stranke onako kako vi imate korist. Niti smijete, niti mozete imati svoje misljenje. Sve vam je servirano. A vi kao magarci "mlatite" glavom, a tim velikim ušima se poklopite. Koliko ce kostati Banjaluku, Bijeljinu bolesna SNSD-ova politika. O Doboju da ne pričamo. To je organizacija pokornih, poslušnih koji nemaju ni ime, ni naciju, niti im je ista sveto. Takvi ne pistuju ni svoje, a o drugom i drugacijem da ne pricamo. Okrenite se oko sebe, pogledajte!!! Opustošeni je sve. Pogazena i vjera i nacija. U RS nismi u mogucnosti napraviti ni pracku, o necemu naprednijem iluzorno je pricati. Ali nista vjecno nije pa ni ovo "satiranje" naroda i drzave. Sluzite vi i dalje i vjerni budite ovom bratoubilackom i monstruoznim sistemu. A kud onda ovi gladni akteri ove satanizacije.
Najnovije
PALE: USVOJENA ODLUKA O UKLANJANJU RUŠEVNIH OBJEKATA
Skupština opštine Pale donijela je odluku o uklanjanju objekata koji su u ruševnom stanju i onih bez građevinske dozvole, kao i odluku o utvrđ...
ZA 62 UČENIKA IZ ROGATICE SUTRA BESPLATNO SKIJANJE NA JAHORINI
Na besplatno skijanje na Jahorinu sutra će iz Rogatice otići 62 učenika Osnovne škole "Sveti Sava" i Srednjoškolskog centa "27. januar". Di...
SRĐAN BUTULIJA ZAMIJENIK NAČELNIKA OPŠTINE PALE
Na prijedlog Boška Jugovića, načelnika opštine Pala, odbornici SO Pale većinom glasova izabrali su Srđana Butuliju za zamjenika načelnika op...
ROGATICA: NAKNADA OD PRODAJE ŠUMSKIH DRVNIH SORTIMENATA 704.328 KM
Skupština opštine Rogatica usvojila je danas plan korištenja sredstava od naknada od prodaje šumskih drvnih sortimenata za ovu godinu u iznosu ...
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOJ ILIDŽI OSNOVANA TRI JAVNA PREDUZEĆA
Petak, 26.02.2021.
Republika Srpska
TRAGAJUĆI ZA KORIJENIMA OBIŠAO SVE ĐERIĆE
Četvrtak, 25.02.2021.
BIH
TEGELTIJA NAJAVIO DA SE SUTRA POVLAČI IZ PRAVOSUĐA
Četvrtak, 25.02.2021.