Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Bokserska reprezentacija Srbije počela pripreme u Sokocu

06 Oktobar 2022
2 min.
Bokserska reprezentacija Srbije počela pripreme u Sokocu

Bokserska reprezentacija Srbije počela je u Sokocu pripreme u okviru kojih će u narednih deset dana bokseri iz Srbije trenirati na tartan stazi stadiona “Bara”, u Sportskoj dvorani i na Trim stazi “Taline”, rekao je Srni selektor ove reprezentacije Milan Piperski.


“Naših deset i dva boksera iz sokolačkog kluba treniraće ovde u narednih deset dana i maksimalno ćemo iskoristiti vreme i sve prirodne prelepe uslove koje pruža Romanija i njena nadmorska visina u ranu jesen”, istakao je Piperski.

On je naglasio da su bokseri iz Srbije prvi put na pripremama na Romaniji, gdje imaju sve uslove potrebne za vrhunskog sportistu i za dobru pripremu, tako da se nada da će i ove njihove biti uspješne, te zahvalio prijateljima koji su ih pozvali da dođu u ovo mjesto i pružaju im maksimalnu podršku.

Piperski je naglasio da krajem oktobra reprezentaciju Srbije očekuje veliki turnir međunarodnog karaktera u Sloveniji, za koji se, kako kaže, može reći da je mini svjetsko prvenstvo, te da bokseri moraju biti maksimalno spremni i motivisani.

U Sokocu je sa uspješnim bokserima i perspektivnim šampionima Srbije prvi trener bokserske selekcije Srbije Kubanac Horhe Luis Frometa Matoš, čuveni kubanski trener koji već godinama živi u Srbiji, koji za uslove priprema na Sokocu i za smještaj u hotelu “Zlatni bor” ima samo riječi hvale.

Trener sokolačkog bokserskog kluba “Glasinac” Predrag Bartula izrazio je zadovoljstvo što je ovaj klub domaćin i organizator priprema bokserske reprezentacije Srbije, zahvaljujući predsjedniku Bokserskog saveza Srbije, Nenadu Borovčaninu Romanijcu koji živi i radi u Srbiji.

“Naš klub je zaslužio svojim odosnom na terenu, radom i postignutim rezultatima da zajedno sa uspješnim bokserima Srbije treniraju i sokolački mladi bokseri Luka Veljović i Rajko Tomović”, rekao je Srni trener “Glasinca”.

On je naglasio da je boravak boksera iz Srbije, kojima će biti na usluzi svi raspoloživi sportski tereni, Sportska dvorana, hotel “Zlatni bor” i trim staza “Taline”, najbolja promocija ovog kraja u oblasti sportskog turizma i njajbolji način da šira sportska javnost čuje kakvim sve uslovima za boravak i treninge raspolaže područje opštine Sokolac.

SRNA

Povezani članci

Jokić favorit u trci za MVP nagradu

NBA je objelodanila kandidate za ligaške nagrade za ovu godinu, a srpski reprezentativac Nikola Jokić, centar “Denver nagetsa”, kandidat je za MVP nagradu, odnosno priznanje za najkorisnijeg igrača. Jokić važi za favorita, a ako pobijedi biće to njegova treća MVP nagrada. Uz Jokića, u konkurenciji za ovo priznanje su Luka Dončić iz “Dalasa” i Šaj […]

Željeznica iz Trnova u finalu Prve lige; Nevesinje poraženo u majstorici

Futsaleri Željeznice su u trećoj utakmici polufinala Prve lige Republike Srpske savladali Nevesinja 2:1. Baš kao i u prve dvije utakmice serije i ova je bila veoma borbena, egal i neizvjesna do samog kraja.  Jedina razlika je što nije otišla u šesterce, već je domaća ekipa slavila pobjedu u 40 minuta. Poslije nekoliko izvrsnih, ali […]