Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Brazil: Istorijski hladni talas, snijeg u 13 gradova

29 Juli 2021
1 min.
Brazil: Istorijski hladni talas, snijeg u 13 gradova

Istorijski talas hladnoće prolazi kroz Brazil i već je donio snijeg u državi Rio Grande do Sul na krajnjem jugu zemlje, javio je portal “G1”.


Meteorolozi prognoziraju temperaturu do minus 10 stepeni Celzijusovih, a rekordno niska temperatura očekuje se u jugoistočnim gradovima sutra i u subotu, 31. jula.

U 30 okruga u državi Santa Katarina registrovana je temperatura niža od minus sedam stepeni Celzijusovih, a vlasti Rio de Žaneira registrovale su talase visine četiri metra.

Mediji javljaju da je snijeg danas padao u najmanje 13 brazilskih gradova, uključujući Pelotas, Sao Francisko de Paula i Karlos Barbosa, a u pojedinim mjestima padao je i grad.

Narod je izašao na ulice, kako bi se grudvali i pravili Snješka Bijelića, prenio je “Sputnjik”.

Očekuje se da će hladnoća uticati na usjeve kafe sljedeće godine, jer je hladan talas zahvatio “središte pojasa kafe” u Brazilu.

SRNA

Povezani članci

General saglasan sa Zurofom da zločin u Srebjenici nije genocid

Bivši izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saglasio se u vezi sa Srebrenicom sa direktorom Centra “Simon Vizental” Efraimom Zurofom koji je napisao u “DŽeruzalem postu” da nije svaki zločin genocid. “Ovo je tako istinito. Nijemci guraju rezoluciju UN da označi genocid 29 godina nakon tog događaja”, napisao je Grenel na […]

Izrael se oglasio nakon napada na Iran

Izraelski zvaničnik je rekao za Vašington post da je napad dronovima na iransku vojnu lokaciju rano jutros trebalo da pošalje poruku Teheranu da Tel Aviv može da izvrši udar unutar Irana. Na meti izraelskih bespilotnih letjelica navodno je bila vojna baza u Isfahanu u centralnom dijelu Irana iz koje je pokrenut masovni napad na Izrael […]