Ravna planina banerRavna planina baner

Izbori 2022

CIK: Od jutros zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja

30 Septembar 2022
1 min.
CIK: Od jutros zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja

Zabrana objavljivanja istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima u BiH počela je jutros u 7.00 časova i trajaće do zatvaranja biračkih mjesta, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.


Sutra u 7.00 časova počinje period predizborne tišine uoči opštih izbora u BiH koji su zakazani za nedjelju, 2. oktobra.

U periodu predizborne tišine političkim subjektima je zabranjeno učešće u javnom političkom djelovanju, a zabranjeno je i medijsko praćenje bilo kakve aktivnosti u vezi sa političkom i izbornom kampanjom.

Pravo glasa na opštim izborima ima 3.368.666 birača, a na glasačkim listićima naći će se 127 političkih subjekata, i to 72 političke stranake, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija.

SRNA

Povezani članci

SNSD u Predstavničkom domu šest poslaničkih mandata

 SNSD je za Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH osvojio 255.515 glasova i u novom sazivu imaće šest poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH. Mandate iz SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH osvojili su Zoran Tegeltija, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Obren Petorvić, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić. […]

CIK: SNSD-u najviše mandata u Narodnoj skupštini

SNSD će u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske biti najjača stranka sa 29 osvojenih poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH. Mandate iz SNSD-a u Narodnoj skupštini su osvojili Vlado Đajić, Mladen Ilić, Miroslav Bojić, Boris Pašalić, Vojin Mitrović, Danijel Jošić, Luka Petrović, Alen Šeranić, […]