Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

CIK: Od jutros zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja

30 Septembar 2022
1 min.
CIK: Od jutros zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja

Zabrana objavljivanja istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima u BiH počela je jutros u 7.00 časova i trajaće do zatvaranja biračkih mjesta, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.


Sutra u 7.00 časova počinje period predizborne tišine uoči opštih izbora u BiH koji su zakazani za nedjelju, 2. oktobra.

U periodu predizborne tišine političkim subjektima je zabranjeno učešće u javnom političkom djelovanju, a zabranjeno je i medijsko praćenje bilo kakve aktivnosti u vezi sa političkom i izbornom kampanjom.

Pravo glasa na opštim izborima ima 3.368.666 birača, a na glasačkim listićima naći će se 127 političkih subjekata, i to 72 političke stranake, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija.

SRNA

Povezani članci

Putin se sastao sa Kusturicom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Moskvi srpskog režisera Emira Kusturicu, koji mu je zahvalio za ličnu istorijsku pravednost. Putin je istakao da se ocjene Kusturice o dešavanjima u Ukrajini poklapaju sa njegovim procjenama, a da su dešavanja u Srbiji i Ukrajini veoma slična. On je na sastanku sa Kusturicom u Kremlju rekao […]

Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine u kojem je navedeno da je fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, što ostaje u narednom periodu. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus na razvoju […]