Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Uvažavam rad prethodnog i podržaću rad novog rukovodstva Boračke organizacije Pale

23 Septembar 2021
2 min.
Ćosić: Uvažavam rad prethodnog i podržaću rad novog rukovodstva Boračke organizacije Pale

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je danas da uvažava ono što je radilo prethodno rukovodstvo Boračke organizacije Pale, kao i da će podržati i uvažavati ono što će raditi novoizabrano rukovodstvo ove organizacije.


Nakon sastanka sa rukovodstvom Boračke organizacije Pale, on je potvrdio opredijeljenost Gradske uprave da sarađuje i sa vrhom Boračke organizacije Republike Srpske, kao i sa opštinskim rukovodstvima.

On je naglasio punu podršku novoizabranom predsjedniku Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandru Saviću, jedinstvu boračke organizacije i zastupanju interesa boračkih kategorija.

“Drago mi je da je ovaj proces koji je bio u Palama dobio punu legitimnost, a koji, prema mom mišljenju, nije nimalo bio dramatičan, niti onakav kakvim ga je neko želio predstaviti u javnosti. Jednostavno, radilo se o potrebi sprovođenja izbora u svim mjesnim boračkim organizacijama kako bi se obezbijedili uslovi i za sprovođenje izbora u Opštinskoj organizaciji Pale i za veću masovnost u ovoj organizaciji”, rekao je Ćosić novinarima.

Kao gradonačelnik on ističe da apsolutno uvažava ono što je radilo prethodno rukovodstvo, kao što će podržati i uvažavati ono što će raditi sadašnje rukovodstvo Boračke organizacije Pale.

Podsjećajući da je grad Istočno Sarajevo sveprisutan u svih šest boračkih opštinskih organizacija, Ćosić je rekao da ih podržavaju kroz finansijsku, podršku u zapošljavanju demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, kao i da brinu za ratne vojne invalide i porodice nestalih boraca i civila.

Ćosić je rekao da je na ovom sastanku razgovarano i o kulturi sjećanja, održavanju spomenika, potrebi što masovnijeg obilježavanja događaja iz istorije Republike Srpske i tradicije Vojske Republike Srpske i drugim važnim pitanjima.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Jasna Lazarević Gavrilović izrazila je zadovoljstvo sastankom sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva.

“Raduje nas opredjeljenost i susretljivost gradonačelnik Ćosića i nadamo se i ubuduće dobroj saradnji. Mislim da u budućnosti neće biti nikakvih problema”, rekla je Gavrilovićeva.

Ona je najavila bolju i pravičniju raspodjelu sredstava namijenjenih za zbrinjavanje boračkih kategorija, putem efikasnijeg rada mjesnih boračkih organizacija, a neće izostati ni istorijski časovi, projekti očuvanja tradicije i održavanje spomen-soba.

Prema njenim riječima, novo legalno izabrano rukovodstvo Boračke organizacije Pale ima punu podršku Boračke organizacije Republike Srpske, sa kojom je već ostvarilo dobru saradnju.

SRNA

Povezani članci

U Palama otvorena izložba ručnih radova

Na Palama je večeras otvorena izložba ručnih radova, nakita, slika, suvenira i drugih kreativnih predmeta od prirodnog materijala koja ima humanitarni karakter. Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo izjavila je novinarima da je ovo 12. izložba na kojoj učestvuje 10 izlagača sa područja ove opštine. Ona je navela da su osim tradicionalnog ručnog rada, veza […]

Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-a, njih desetak, od jutros su uočena na području Pala i Istočnog Sarajeva radi realizacije planirane vježbe sa Oružanim snagama BiH. Oklopna vozila nalazila su se na parkingu Tržnog centra “Tom”, kod stadiona “Vlajko Petrović” i u užem centru Pala. Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je ranije […]