Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić i Makoto u Palama u rekonstruisanom Srednjoškolskom centru

07 Oktobar 2022
1 min.
Ćosić i Makoto u Palama u rekonstruisanom Srednjoškolskom centru

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i ambasador Japana u BiH Ito Makoto prisustvovaće danas zvaničnom završetku projekta rekonstrukcije Srednjoškolskog centra “Pale”, najavljeno je iz Gradske uprave.


Projekat je podrazumijevao zamjenu krovne konstrukcije na objektu srednje škole, a cilj je obezbijediti adekvatno obrazovno okruženje sa energetskom efikasnošću u učionicama za oko 630 učenika, zaposlenih nastavnika i osoblja srednje škole.

Vrijednost programa, koji je pokrenula Vlada Japana, a implementira Ambasada Japana u BiH, je 92.139 KM. Nosilac implementacije je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo.

Implementacija projekta počela je u februaru, a radovi na zamjeni krovne konstrukcije trajali su od početka avgusta do sredine septembra.

Nakon realizovanog postupka javne nabavke, odabrani izvođač, firma “Limont” iz Istočnog Novog Sarajeva izvršila je zamjenu postojeće krovne konstrukcije potpuno novom konstrukcijom na bazi lima, ukupne površine 1.772 metara kvadratnih.

Projekat je odobren u okviru programa bespovratne pomoći malih razmjera “Temeljni grant pomoći za projekte ljudske sigurnosti”, koji neposredno podržava razvojne projekte organizacija lokalnih zajednica, koje djeluju na lokalnom nivou u namjeri da zadovolje osnovne ljudske potrebe lokalnih zajednica i stanovništva.

Zvanična primopredaja biće izvršena u 10.30 časova ispred objekta Srednjoškolskog centra “Pale”, kada će biti i izjave za medije, naveli su iz Gradske uprave.

SRNA

Povezani članci

Karadžić Jovičević: Radovan u britanskom zatvoru u užasnim bolovima, bez ljekarske pomoći

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lijekove niti ima ljekarsku pomoć, izjavila je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić-Jovičević i istakla da to smatra pokušajem ubistva. “Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lijekove koje […]

Učenici obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali sredstva za liječenje sugrađanske Vere Grgić

Učenici Srednje medicinske škole Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” organizovali su danas mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i praktičnu demonstraciju kardiopulmonalne reanimacije u Istočnom Novom Sarajevu. Aktivnosti su sprovedene u susret Svjetskom danu zdravlja, koji se obilježava 7. aprila, a postavljena je i humanitarna kutija za donaciju novčanih sredstava za Veru Grgić koja je […]