Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Predsjedništvo u ponedjeljak o Prijedlogu budžeta

17 Mart 2023
1 min.
Cvijanović: Predsjedništvo u ponedjeljak o Prijedlogu budžeta

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je u Predsjedništvo stigao Prijedlog budžeta i da će biti razmatran na sjednici u ponedjeljak, 20. marta.


Cvijanovićeva je izrazila nadu da će Prijedlog budžeta biti prihvaćen i da će Predsjedništvo BiH podržati zaključak Savjeta ministara kojim se zadužuje Ministarstvo finansija i trezora da predloži novo sistemsko rješenje Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Cvijanovićeva je, u okviru jednog od zaključaka, predložila da svi imenovani i izabrani funkcioneri povećanje svojih plata, nastalo usljed povećanja osnovice, doniraju i usmjere u humanitarne svrhe, dok se ne usvoji sistemsko rješenje izmjenom Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Prema proceduri, ako Predsjedništvo usvoji Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, taj akt se dostavlja Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje.

SRNA

Povezani članci

Dileri iz BiH umiješani u šverc droge vrijedne dva miliona evra u Njemačkoj

Njemačka policija uhapsila je u više gradova deset osoba zbog šverca droge čija se vrijednost procjenjuje na dva miliona evra. Kako je saopštila policija, osam uhapšenih su iz Crne Gore, BiH, Italije, Kazahstana, Libana i Turske, a neki od njih imaju i njemačko državljanstvo. Kako prenosi portal njemačkog Tagblata, kriminalna grupa je od trgovine drogom […]

Bursać: Marfiju nedostaje argumenata protiv Dodika

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da osoblju američke Ambasade u BiH očigledno nedostaje inspiracije i argumenata protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, pa svoju centralu manjkavo ili nepravilno informišu, tražeći podršku za aktuelnog američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija sa najvišeg nivoa. “Jasno je da, poredeći […]