Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Delegacija Opštine Istočno Novo Sarajevo prisustvovala obilježavanju Dana grada Vranja

31 Januar 2023
1 min.
Delegacija Opštine Istočno Novo Sarajevo prisustvovala obilježavanju Dana grada Vranja

Delegacija Opštine Istočno Novo Sarajevo, koju čine načelnik opštine Jovan Katić i predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić, prisustvuju u Vranju svečanostima povodom obilježavanja 31. januara – Dana oslobođenja grada.

Na prijemu delegacija opština i gradova, koji je organizovan povodom 145. godišnjice oslobođenja grada, vođeni su razgovori sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem o jačanju dosadašnjih veza, kao i o mogućnostima buduće saradnje opštine Istočno Novo Sarajevo i grada Vranja.

Delegacija Opštine Istočno Novo Sarajevo položila je vijenac na spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – „Čika Mita“, zatim u popodnevnim časovima prisustvovala i Svečanoj akademiji u sali pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, na kojoj su pored govora gradonačelnika Milenkovića i prigodnog programa uručena i najviša gradska priznanja „31. januar“.

Ovo je uzvratna posjeta delegacije Opštine Istočno Novo Sarajevo, budući da je delegacija Vranja boravila u našoj opštini povodom Spasovdanskih svečanosti protekle godine.

Povezani članci

Bjelica zbog američkih sankcija bio primoran da ugasi račun u banci

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica rekao je da je zbog američkih sankcija prošle sedmice bio primoran da ugasi račun u banci. “Pozvan sam iz banke na razgovor i prošle sedmice je moj račun ugašen iz tog razloga”, rekao je Bjelica za “Glas Srpske”. On je istakao i da se pritisci Amerike mijenjaju od vremena […]

Na Jahorini počela manifestacija “Susreti srpskih zemalja”

Na Jahorini je sinoć počela kulturno-sportska manifestacija “Susreti srpskih zemalja” koja je okupila 220 učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske s ciljem afirmacije srpske kulture i tradicije. Predsjednik Udruženja za odbranu ćirilice “Dobrica Erić” iz Beograda Ljubinko Stojanović izjavio je novinarima da je slogan ovogodišnje manifestacije “30 godina postojimo u […]