Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Đoković sve bliže apsolutnom rekordu

16 Maj 2022
2 min.
Đoković sve bliže apsolutnom rekordu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković započeo je 370. sedmicu kao prvi na ATP rang-listi i na istom mjestu će sigurno ostati još najmanje tri.


Đoković je trijumfom na mastersu u Rimu učvrstio poziciju i vođstvo nad najvećim rivalima, pa je sada sve bliži apsolutnom rekordu koji drži legendarna Štefi Graf, koja je kao najbolja u ženskoj konkurenciji provela 377 nedjelja na čelu ove rang-liste.

Novak bi njen učinak mogao da izjednači 4. jula, a obori sedam dana kasnije. Za to mu je potrebno da odigra dobro na Rolan Garosu i Vimbldonu koji slijede, a na kojima brani trofeje osvojene prošle godine.

Od kada je preuzeo čelnu poziciju 4. jula 2011. godine, Đoković je više od dvije trećine vremena do sada proveo kao najbolji teniser na svijetu.

On je zaradio dodatnih 400 bodova šestim trofejom u Rimu i sada ima 680 više od prvog pratioca Danila Medvedeva.

Rus se vraća nakon dvomjesečne pauze zbog operacije kile, ali ni titulom u Ženevi gdje nastupa ove sedmice, neće imati šansu da ponovo zauzme teniski tron.

Na trećoj poziciji je i dalje Aleksander Zverev iz NJemačke sa 7.200 bodova. Stefanos Cicipas je preskočio Rafaela Nadala i sada je četvrti pred Rolan Garos.

To znači da bi Đoković mogao da se sastane sa Nadalom već u četvrtfinalu grend slema u Parizu.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Miomir Kecmanović je zadržao 31 mjesto sa 1.316 bodova, Laslo Đere je 51. i ima 991 bod, Filip Krajinović je pet pozicija niže, a Dušan Lajović je 66. igrač na ATP rang-listi i trenutno ima 896 bodova.

SRNA

Povezani članci

Đoković otvorio dušu zbog Ivaniševića

Novak Đoković, najbolji teniser ikada, prekinuo je višegodišnju saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Đoković se emotivnom porukom oglasio na Instagramu i zahvalio se hrvatskom treneru sa kojim je sarađivao od Vimbldona 2018. godine. – Sjećam se tačno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i […]

Đoković raskinuo saradnju sa Ivaniševićem

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković raskinuo je saradnju sa hrvatskim trenerom Goranom Ivaniševićem. Đoković je na društvenim mrežama objavio da je poslije pet godina raskinuo saradnju sa Ivaniševićem. Goran Ivanišević je stigao u tim Novaka Đokovića još na Vimbldonu 2019. godine, kada su i krenule njegove odlične partije, međutim, imao je i onih drugih situacija, […]