Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Đorđe Močević pobjednik plivanja za Časni krst u Istočnoj Ilidži

19 Januar 2022
1 min.
Đorđe Močević pobjednik plivanja za Časni krst u Istočnoj Ilidži

 Đorđe Močević pobjednik je tradicionalnog bogojavljenskog plivanja za Časni krst na rijeci Željeznici u Istočnoj Ilidži, za šta mu je načelnik opštine Marinko Božović uručio zlatni dukat.


“Čast mi je što sam prvi doplivao do Časnog krsta. Ovo je veliko zadovoljstvo i pozivam sve prijatelje i sugrađane da i narednih godina učestvuju u ovoj veličanstvenoj manifestaciji”, rekao je Močević novinarima.

Božović je čestitao pobjedniku i ostalim plivačima, te izrazio zadovoljstvo što je manifestacija protekla u divnoj atmosferi, uz učešće 46 plivača.

On je najavio da će, s obzirom na to da je u toku sanacija korita Željeznice, plivači za Časni krst dogodine imati mnogo bolje uslove, a to se odnosi i na mnogobrojne posjetioce ove manifestacije.

Direktor Centra za kulturu i informisanje u Istočnoj Ilidži Božidar Novaković rekao je da ova manifestacija iz srpskih Vojkovića šalje poruke mira, sabornosti i ljubavi.

Prema njegovim riječima, učesnici današnjeg plivanja za Časni krst na Željeznici došli su iz Istočne Ilidže, Pala, Sokoca, Han Pijeska, ali i iz Hercegovine.

Manifestaciju je organizovao Centar za kulturu i informisanje, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Vojkovići i SKUD-om “Vojkovići”, pod pokroviteljstvom opštine Istočna Ilidža.

SRNA

Povezani članci

Na lokalitetu stare deponije “Dolovi” kod Pala zasađeno 500 sadnica smrče

Na lokalitetu saniranog dijela deponije “Dolovi” kod Pala danas su predstavnici opštine Pale, paljanskog Komunalnog preduzeća i članovi Mladih socijaldemokrata zasadili 500 sadnica smrče u okviru projekta “Sanacija i zatvaranje deponije”. Direktor Komunalnog preduzeća Pale Dragan Bejatović rekao je da su danas nastavili sa sadnjom autohtone vrste četinara na starom dijelu deponije koji je saniran […]

Bašević: Srbi nikada neće dozvoliti da ih ponize i nametnu im krivicu

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević poručio je da će sa velikog narodnog mitinga “Srpska te zove” u Banjaluci biti poslata jasna poruka da su Srbi slobodarski narod koji nikada neće dozvoliti da ga razni stranci i njima podanička i poslušna sarajevska politička čaršija ponize lažnim kvalifikacijama i nametanjem krivice gdje je […]