Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Nikad veće jedinstvo između Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve

14 Septembar 2021
1 min.
Dodik: Nikad veće jedinstvo između Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve

– Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je nikada nije bilo veće jedinstvo nego danas između Republike Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve.


Dodik je na Svečanoj akademiji u Banjaluci, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istakao da je srpski narod uvijek branio svoju slobodu.

“Naše pismo je bilo potrebno da sačuvamo svoj identitet. Jedan gorostas za naš narod, a to je SPC, učinila je sve da očuva naš jezik, pismo, naš govor, krsnu slavu, identitet. Da nije bilo SPC i njene borbe, izgubili bi svoj identitet još za vrijeme Osmanskog carstva”, poručio je Dodik.

On je istakao da je Republike Srpska garant slobode srpskog narodna na ovim prostorima.

“Ne možemo da prihvatimo bilo kakvo tutorstvo koje bi išlo za tim da nas natjeraju da živimo u neželjnoj zemlji radi nekih ideja ostaršćenika, ljudi iz različitih svejtski kabineta koji žele ovdje da nas primoraju da živimo sa Bošnjacima i Hrvatima u uslovima koji su gotovo nemogući”, rekao je Dodik.

On je ukazao da je zato važno da su Srbi osvojili još jednu slobodu i da Srbija i Srpska imaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva.

SRNA

Povezani članci

Obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske

U Novom Gradu obilježeno je 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije. Odbrana zapadno-krajiških opština Novog Grada, Kostajnice i Kozarske Dubice imala je veliku ulogu u i odbrani, ali i opstanku Republike Srpske. U napadu elitnih jedinica poginulo je više od 60 civila i isto toliko pripadnika Vojeske Republike Srpske i […]

Dodik: Spasavanje savezničkih pilota – odraz veličine i snage srpskog naroda

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u dobojskom selu Boljanić da akcija “Halijard” prije 77 godina predstavlja junački poduhvat srpskog naroda, koji je uvijek bio na strani slobode i pravde. “Ovdje smo na obilježavanju istorijskih i istinitih događaja o kojima se nije pričalo 70 godina jer tadašnji režim to nije dozvoljavao”, rekao […]