Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Politička odluka koja pokazuje trulost BiH

27 Maj 2022
1 min.
Dodik: Politička odluka koja pokazuje trulost BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je odluka Ustavnog suda BiH kojom su poništene neke odredbe Narodne skupštine Republike Srpske politička i pokazuje koliko je BiH trula u svom institucionalnom kapacitetu.


“To je politička odluka. Ustavni sud se bavi svim i svačim i postao je inkvizitorski sud”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je podsjetio da Ustavni sud BiH prema Ustavu može samo da se bavi pitanjima ustavne usaglašenosti zakona BiH sa Ustavom BiH i ništa više.

“Ova odluka samo pokazuje koliko je BiH trula u svom institucionalnom kapacitetu”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je ministru ministar inostranih poslova Velike Britanije Elizabet Tras juče rekao da ga neće zaustaviti i da neće slomiti volju Republike Srpske.

“Nećete slomiti volju srpskog naroda da prava koja smo dobili u Dejtonu, da sporazum i Ustav koje smo tada dobili budu vraćeni Republici Srpskoj”, istakao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Notorna neistina i odraz krajnjeg cinizma tvrdnja da je Kabinet ignorisao stalnu misiju BiH pri UN

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH saopšteno je da je apsolutna neistina da je Kabinet poslao pismo organima UN i misijama zemalja članica preko ambasadora Srbije pri UN. “Notorna neistina i odraz krajnjeg cinizma je tvrdnja da je Kabinet srpskog člana ignorisao Stalnu misiju BiH pri UN. Upravo je suprotno, pismo je poslano redovnim diplomatskim […]

Bjelica: Orban pokazao duboko razumijevanje za situaciju u BiH

Ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica izjavila je Srni da su treća posjeta premijera Mađarske Viktora Orbana Banjaluci i osmi susret sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom pokazali Orbanovo duboko razumijevanje za situaciju u BiH i aktuelne procese. “Premijer Orban je – kao osvjedočeni prijatelj Republike Srpske – odlikovan Ordenom Republike Srpske na ogrlici, […]