Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Satler pokazao da ne razumije situaciju u BiH

25 Jun 2022
1 min.
Dodik: Satler pokazao da ne razumije situaciju u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, optužbama na račun SNSD-a i HDZ-a, pokazao da mu godine koje je ovdje proveo nisu poslužile da razumije situaciju u BiH.


“Satler je neki dan potrčao na N1 da se pravda pred političkim Sarajevom zašto je odluka o statusu kandidata BiH takva kakva je. Ne postoji dovoljno jak krivac da opravda nerazumnu odluku Brisela da se kandidatski status da zemljama čije granice nisu utvrđene samo zato jer im to geopolitički odgovara”, rekao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Satlerovu izjavu da su “važne zakone na putu ka članstvu u EU obarali HDZ i SNSD dok su se u isto vrijeme zalagali za evropski put”, Dodik je rekao da sve što Satler govori pada u vodu.

“Koga ovdje zanima kako on vidi čašu i da li je uopšte vidi. Mi smo neki dan jasno vidjeli da kandidatski status nije pitanje ispunjavanja uslova, već čista politička odluka onih koji je donose”, konstatovao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Notorna neistina i odraz krajnjeg cinizma tvrdnja da je Kabinet ignorisao stalnu misiju BiH pri UN

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH saopšteno je da je apsolutna neistina da je Kabinet poslao pismo organima UN i misijama zemalja članica preko ambasadora Srbije pri UN. “Notorna neistina i odraz krajnjeg cinizma je tvrdnja da je Kabinet srpskog člana ignorisao Stalnu misiju BiH pri UN. Upravo je suprotno, pismo je poslano redovnim diplomatskim […]

Bjelica: Orban pokazao duboko razumijevanje za situaciju u BiH

Ambasador BiH u Mađarskoj Biljana Gutić Bjelica izjavila je Srni da su treća posjeta premijera Mađarske Viktora Orbana Banjaluci i osmi susret sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom pokazali Orbanovo duboko razumijevanje za situaciju u BiH i aktuelne procese. “Premijer Orban je – kao osvjedočeni prijatelj Republike Srpske – odlikovan Ordenom Republike Srpske na ogrlici, […]