Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dogovoreno pokretanje inicijative o bratimljenju Višegrada i Budve

14 Maj 2021
1 min.
Dogovoreno pokretanje inicijative o bratimljenju Višegrada i Budve

Delegacija opštine Budva, na čelu sa predsjednikom Markom Carevićem, dogovorila je tokom posjete Višegradu pokretanje inicijative o bratimljenju dvije opštine.


“Mi smo jedan narod i moramo osnažiti naše veze. Inicijativa o bratimljenju je odlična i pokrenućemo proceduru za to”, rekao je Carević.

Čelnici dvije opštine razgovarali su o jačanju saradnje, posebno u oblasti turizma.

Carević je rekao da Budva spremno dočekuje turiste i da se nada da će braća iz Republike Srpske u velikom broju biti među njima.

“Budva ima potencijal, ima ga i Višegrad, i vjerujem da ćemo se u budućnosti posjećivati ne samo kao prijatelji, već i kao braća”, istakao je Carević.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da mu je čast dočekati delegaciju Budve i upoznati ih o svemu što Višegrad ima.

“Ovo je prilika za jačanje saradnje dva grada, ali i dvije države i u budućnosti ćemo to njegovati”, istakao je Đurević.

Delegacija opštine Budva nastavlja posjetu Višegradu posjetom znamenitostima Andrićgrada i Višegrada.

SRNA

Povezani članci

Karan: MUP Srpske maksimalno štiti predsjednika Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je predsjednik Srpske Milorad Dodik već godinama najugroženija ličnost, te naveo da MUP pruža maksimalnu zaštitu u smislu fizičkog obezbjeđenja, ali i reagovanja na sve upućene prijetnje koje nisu rijetkost. “Svakodnevno razmatramo svaku bezbjednosnu situaciju, koja se odnosi na moguće ugrožavanje bezbjednosti predsjednika Republike Srpske. […]

Dionicom Dobro Polje- Miljevina od sutra moguće jednom trakom

Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je da je još danas na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog rušenja tunelske cijevi, te da će od sutra biti moguć prolazak jednom kolovoznom trakom. Putnička i teretna vozila do 20 tona koriste i danas, za vrijeme obustave, kao alternativni pravac koriste Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, […]