Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dvije osobe zaražene i dvije preminule

22 Jun 2021
1 min.
Dvije osobe zaražene i dvije preminule

U Republici Srpskoj su u posljednja 24 časa registrovane dvije osobe zaražene virusom korona, od 237 testiranih, dok su prijavljena dva smrtna slučaja, podaci su Instituta za javno zdravstvo Srpske.


Preminule su osobe starije životne dobi iz Banjaluke i Broda, navedeno je u saopštenju.

Virus korona potvrđen je kod jednog muškarca i jedne žene starije životne dobi iz Banjaluke i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.328 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.776 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U Republici Srpskoj se od virusa korona do sada oporavila 49.071 osoba, a testirana su ukupno 283.193 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 86 – u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci 35, a u ostalim bolnicama 51.

Na respiratore je priključeno 10 osoba, i to osam u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a dvije u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 806 osoba, a nadzor je završen kod 192.698 ljudi.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Nastavlja se razvoj Andrićgrada- projekta za budućnost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Višegradu da je Andrićgrad projekat za budućnost, koji će nastaviti da se razvija i da se priprema za novu turističku sezonu. Dodik je napomenuo da je uvijek dobro biti u Višegradu. “Uvijek je dobro razgovarati sa /idejnim tvorcem Andrićgrada/ Emirom Kusturicom i uvijek je lako riješiti […]

U Andrićgradu sastanak Dodika, Kusturice i čelnih ljudi Višegrada

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Andrićgrad, gdje u Andrićevom institutu razgovara sa idejnim tvorcem Andrićgrada i proslavljenim srpskim i svjetskim rediteljem Emirom Kustutricom i čelnim ljudima Višegrada o aktuelnim pitanjima u ovoj lokalnoj zajednici. Sastanku prisustvuje i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek. Dobrodošlicu predsjedniku Srpske na ulazu u Andrićgrad poželjeli […]