Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Federer ide u penziju poslije Lejver kupa

15 Septembar 2022
1 min.
Federer ide u penziju poslije Lejver kupa

Rodžer Federer je objavio da će se penzionisati iz profesionalnog tenisa poslije Lejver kupa.

Јedan od najboljih tenisera svih vremena se posljednjih godina mučio sa povredama i pokušavao je da se vrati na teren, ali je odlučio da je vrijeme za kraj.

– Lejver kup naredne nedjelje u Londonu će biti moj posljednji turnir u ATP seriji. Igraću još tenisa u budućnosti, naravno, ali ne na Grend slemovima ili u takmičenju – naveo je Federer.

Švajcarac je istakao da je u prethodne tri godine imao velike probleme sa povredama zbog čega je morao i na operacije.

– Mnogo sam radio da bih se vratio u takmičarsku formu, ali znam limite i kapacitete mog tijela i posljednja poruka je bila jasna. Imam 41 godinu, odigrao sam više od 1.500 mečeva kroz prethodne 24 godine, ali sada moram da priznam da je vrijeme da okončam svoju takmičarsku karijeru – zaključio je Federer.

Lejver kup, već tradicionalno takmičenje između timova Evrope i svijeta, igraće se od 23. do 25. septembra, a učestvovaće i Novak Đoković.

RTRS

Povezani članci

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja. Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da […]

Lale: Vico Zeljković generator uspona fudbala u Srpskoj

Povodom posljednjih napada i prijetnji upućenih predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Vici Zeljkoviću oglasio se Milorad Lale, predsjednik Fudbalskog područja Sarajevsko – romanijske regije. Lale poručuje da necivilizovani izlivi mržnje upućeni prvom čovjeku FS BiH i FSRS treba da se tiču svih koji su involvIrani u fudbal Republike Srpske, a pogotovo […]