Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Federer izabrao saigrača za oproštaj

21 Septembar 2022
1 min.
Federer izabrao saigrača za oproštaj

Rodžer Federer održao je još jednu u nizu konferencija za medije pred Lejver kup.

On će karijeru zvanično završiti u petak, kada će odigrati dubl, izgleda, sa Rafaelom Nadalom.

“Ne želim da se petljam, znam svoja ograničenja. Pitao sam Bjorna (kapitena tima Evrope) da li mogu da igram jedan dubl u petak uveče. Onda dolazi Mateo (Beretini)”, rekao je Federer i dodao:

“Jasno je da bi najljepša stvar bila igrati dubl ovdje sa Nadalom, jer je to bio zaista veliki rivalitet”, kazao je Švajcarac i istakao da je nervozan jer dugo nije igrao.

Otkrio je i zašto je izabrao da se baš u Londonu oprosti od bijelog sporta.

“Lejver kup će biti moj posljednji turnir. Dobar je osjećaj. Mislim da je divno mjesto. Imaću Bjorna Borga jao kapitena, možete da zamislite koliko mi to znači. Zaista je posebno sve ovo raditi ovdje u Londonu, gradu gdje sam osvojio dva Završna mastersa i osam Vimbldona. Ovaj grad i navijači su mi mnogo dali, pa sam mislio da je prikladno da završim ovdje”, istakao je Federer.

Pored Federera i Nadala, tim Evrope čine Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Endi Mari i Mateo Beretini, prenosi b92.

B92

Povezani članci

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja. Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da […]

Lale: Vico Zeljković generator uspona fudbala u Srpskoj

Povodom posljednjih napada i prijetnji upućenih predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Vici Zeljkoviću oglasio se Milorad Lale, predsjednik Fudbalskog područja Sarajevsko – romanijske regije. Lale poručuje da necivilizovani izlivi mržnje upućeni prvom čovjeku FS BiH i FSRS treba da se tiču svih koji su involvIrani u fudbal Republike Srpske, a pogotovo […]