Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Finale turnira za juniorke u odbojci danas i sutra u Palama

15 Maj 2021
2 min.
Finale turnira za juniorke u odbojci danas i sutra u Palama

U Sportsko-poslovnom centru “Peki” u Palama danas i sutra će biti održano finale turnira za juniorke u odbojci, na kojem će učestvovati četiri ekipe iz Republike Srpske.


Na turniru će učestvovati ekipe ženskih odbojkaških klubova “Jahorina” iz Pala, “Gacko”, te “Jedinstvo” iz Brčkog, kao i bijeljinskog Odbojkaškog kluba “Libero”.

Predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba “Jahorina” iz Pala Branislav Blagojević rekao je Srni da je ovaj klub dobio priliku za organizaciju značajnog republičkog takmičenja putem javnog konkursa Odbojkaškog saveza Srpske.

“Zaslužili smo organizaciju ovoga takmičenja dobrim radom rukovodstva, ali i cijelog Kluba. Ovo je potvrda našeg dobrog rada sa mlađim selekcijama. Mi smo jedan odlično organizovan klub. Imamo 70 odbojkašica raznog uzrasta i svuda postižemo dobre rezultate”, istakao je Blagojević.

On je dodao da je sam plasman među četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj, od ukupno 80 registrovanih, najbolji rezultat.

Blagojević je naglasio da će odbojkaške ekipe koje učestvuju na Juniorskom prvenstvu Republike Srpske biti smještene u studentskim domovima u Palama, te da će takmičenje biti održano uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je preporučio Institut za javno zdravstvo Srpske, kao i resorno ministarstvo.

“To se, prije svega, odnosi na publiku jer će utakmice biti igrane bez gledalaca. Biće prisutna samo službena lica koja učestvuju u takmičenju”, naveo je Blagojević.

On je istakao da će dvije prvoplasirane ekipe 22. i 23. maja učestvovati na takmičenju za juniorskog Prvaka BiH, na kome će se takmičiti po dvije ekipe iz Federacije BiH i Republike Srpske.

Pokrovitelj je Odbojkaški savez Republike Srpske, a turnir je uvršten u kalendar takmičenja ovoga Saveza.

Danas u 14.00 časova sastaju se “Jahorina” i “Gacko”, u 16.30 časova “Jedinstvo” i “Gacko” i u 19.00 časova “Libero” i “Jahorina”.

Sutra se igraju utakmice “Libero” – “Gacko” od 10.00 časova, “Jedinstvo” – “Libero” od 12.30 časova i “Jahorina” – “Jedinstvo” od 15.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Lalović prvak Republike Srpske (FOTO)

Na Prvenstvu Republike Srpske za juniore i starije pionire koje je proteklog vikenda održano u Banjaluci borci Džudo kluba “Randori” iz Istočnog Sarajeva osvojili su deset medalja i to jednu zlatnu, dvije srebrne i sedam bronzanih. Vojin Lalović u konkurenciji starijih pionira osvojio je zlatnu medalju u kategoriji +73 kg. U istoj konkurenciji srebrna je […]

Sutra iz Andrićgrada kreće treća etapa trke “Beograd-Banjaluka”

Ispred spomenika Petra Petrovića Njegoša u Andrićgradu sutra će startovati treća etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” u kojoj učestvuje 175 takmičara iz 40 država. Prema programu trke, prije početka starta biće intonirane himne Srbije i Republike Srpske, a učesnike ovogodišnje trke pozdraviće načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević. Na današnjem sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije, Đurević […]