Ravna planina banerRavna planina baner

Region

General Mladić vraćen u pritvorsku sobu, ali i dalje veoma slab

22 Septembar 2022
2 min.
General Mladić vraćen u pritvorsku sobu, ali i dalje veoma slab

General Ratko Mladić vraćen je iz ambulante u svoju sobu u pritvorskoj jedinici, ali je i dalje veoma slab, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

On je pojasnio da ostali kardiološki i neurološki problemi nisu riješeni, da general ne može bez pomoći da ustane ni da se kreće i da mu je za sve aktivnosti potrebna pomoć.

“On je sad nešto bolje u smislu da su ga otpustili iz zatvorske ambulante i vratili su ga u njegovu sobu u pritvorskoj jedinici. Problem sa plućima izgleda kao da je rešen, ali sve ostalo ostaje – i dalje veoma slab i u lošoj zdravstvenoj situaciji”, rekao je Darko Mladić koji se juče vratio iz posjete ocu.

Prema njegovim riječima, general može da razgovara. “Pričali smo, u početku dobro, pa posle sve slabije, zato što je veoma i umoran i slab. Otprilike tri puta po dva sata smo bili zajedno i u početku je više on pričao, a posle sam više ja pričao”, kaže Darko Mladić.

Generalova medicinska dokumentacija koju je porodica zatražila prije devet dana od Haga još nije stigla, ali, kako ističe Darko Mladić, po pravilniku imaju rok od 21 dan da odgovore, a budući da je dobijeno usmeno obećanje da će “biti kooperativni” porodica se nada da će to da se ubrza.

Iz Haga još nije stigao ni odgovor na zahtjev da generala Mladića pregledaju ljekari specijalisti iz Srbije, kardiolog i pulmolog.

General Mladić do sada je preživio moždane i srčane udare, operasao je dobroćudne tumore, dva puta je imao tešku upalu pluća, kao i krize kada je padao u nesvjest zbog visokog pritiska.

“Svašta nešto je imao i sve je preživeo. Evo, i ovo smo uspeli da se izborimo da mu bude bolje, pa se nadamo da ćemo uspeti i ubuduće da ga zaštitimo”, rekao je Darko Mladić.

SRNA

Povezani članci

Vučić: Uvijek ću podržati Republiku Srpsku i Dodika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Mostaru da će uvijek i u svemu podržati Republiku Srpsku i predsjednika Milorada Dodika. “On je u pravu za jednu stvar – ako vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežihpitanja, moralnih, političkih i pravnih diskvalifikacija, i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi spolja prihvataju kao […]

Brnabić: Nametanje rezolucije vrhunac pravnog nasilja (VIDEO)

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da je nametanje rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN vrhunac pravnog nasilja, skandal i presedan. Brnabićeva je naglasila da su na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer se o tome nije izjašnjavalo tročlano Predsjedništvo BiH, što je neshvatljiv skandal. Govoreći o predstojećem […]