Ravna planina banerRavna planina baner

Region

General Mladić vraćen u pritvorsku sobu, ali i dalje veoma slab

22 Septembar 2022
2 min.
General Mladić vraćen u pritvorsku sobu, ali i dalje veoma slab

General Ratko Mladić vraćen je iz ambulante u svoju sobu u pritvorskoj jedinici, ali je i dalje veoma slab, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

On je pojasnio da ostali kardiološki i neurološki problemi nisu riješeni, da general ne može bez pomoći da ustane ni da se kreće i da mu je za sve aktivnosti potrebna pomoć.

“On je sad nešto bolje u smislu da su ga otpustili iz zatvorske ambulante i vratili su ga u njegovu sobu u pritvorskoj jedinici. Problem sa plućima izgleda kao da je rešen, ali sve ostalo ostaje – i dalje veoma slab i u lošoj zdravstvenoj situaciji”, rekao je Darko Mladić koji se juče vratio iz posjete ocu.

Prema njegovim riječima, general može da razgovara. “Pričali smo, u početku dobro, pa posle sve slabije, zato što je veoma i umoran i slab. Otprilike tri puta po dva sata smo bili zajedno i u početku je više on pričao, a posle sam više ja pričao”, kaže Darko Mladić.

Generalova medicinska dokumentacija koju je porodica zatražila prije devet dana od Haga još nije stigla, ali, kako ističe Darko Mladić, po pravilniku imaju rok od 21 dan da odgovore, a budući da je dobijeno usmeno obećanje da će “biti kooperativni” porodica se nada da će to da se ubrza.

Iz Haga još nije stigao ni odgovor na zahtjev da generala Mladića pregledaju ljekari specijalisti iz Srbije, kardiolog i pulmolog.

General Mladić do sada je preživio moždane i srčane udare, operasao je dobroćudne tumore, dva puta je imao tešku upalu pluća, kao i krize kada je padao u nesvjest zbog visokog pritiska.

“Svašta nešto je imao i sve je preživeo. Evo, i ovo smo uspeli da se izborimo da mu bude bolje, pa se nadamo da ćemo uspeti i ubuduće da ga zaštitimo”, rekao je Darko Mladić.

SRNA

Povezani članci

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena. Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je […]

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ova država ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a ta politika definisana je zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. “Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom. Potrebno je da se rukovodstvo […]