Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić:Ne možeš padati u zagrljaj nekome ko tvoj narod naziva zločinačkim

22 Jun 2021
2 min.
Ćosić:Ne možeš padati u zagrljaj nekome ko tvoj narod naziva zločinačkim

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, ugostio je danas gradonačelnicu Sarajeva, Benjaminu Karić.

Susret je privukao pažnju građana, ali i zvaničnika širom Republike Srpske.

Ovim povodom, oglasio se i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Objavu prenosimo u cjelosti:

“Ne možeš biti gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske, a primati gradonačelnicu Sarajeva i padati joj u zagrljaj dok istovremeno to isto Sarajevo tvoj narod naziva zločinačkim i svakodnevno mu uskraćuje osnovna prava!
Pozdravljam svaki sastanak i incijativu koja vodi ka iskrenoj saradnji na ravnopravnim osnovama i ugostiću svakog gradonačelnika sa dobrom namjerom da olakšamo jedni drugima budućnost i pomognemo koliko ko može, ali sa jednom bitnom razlikom – nikada to neće biti na način koji nas derogira kao narod.
Moramo razgovarati otvoreno i rješavati stvari koje opterećuju naše odnose, ne možemo probleme i neriješena pitanja gurati pod tepih samo zato da bi dobili tapšanje po ramenu od jednog dijela međunarodne zajednice i nekoliko ambasadora.
Licemjerno je pričati o zajedničkoj budućnosti i izgradnji neke zajedničke zemlje kada u gradu kojim upravljaš stoje table kojima se cijeli jedan narod karakteriše kao zločinački, kada u tom istom gradu Srpska pravoslavna crkva ne može da vrati svoju imovinu ili kada je broj Srba koji rade u institucijama tog grada sveden na statističku grešku.
Nemam problem da te stvari kažem gospođi Karić kada budem imao priliku da je vidim i to mi neće biti prepreka da sa njom sarađujem jer moramo pokazati poštovanje prema različitim mišljenjima, ali se grliti i ljubiti i prosipati neko imaginarno zajedništvo dok je moj narod u tom gradu obespravljen – sigurno neću”.

Povezani članci

Miodrag Mile Plakalović: Vjerujem u Boga i u srpstvo

Možda, nikad kao danas opominjujući i otrežnjujući djeluju riječi patrijarha Gavrila Dožića izrečene u proglasu 27 marta 1941., u Patrijaršiji,: “Ponizimo se pred Bogom i uspravimo se pred ljudima. Ako je živjeti, da živimo u svetinji i slobodi, ako li je umrijeti, da umremo za svetinju i slobodu.” Kako danas da ne kažemo ono što […]

Univerzitet u Istočnom Sarajevu opet prvi u BiH na SIR rang-listi

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i ove godine je zauzeo prvo mjesto među univerzitetima u BiH na “Scimago institušn renking” /SCImago institutions rankings/ SIR listi. Univerzitet u Istočnom Sarajevu prvi put je uvršten na ovu listu 2020. godine i danas zauzima 5.815. mjesto u svijetu od više od 9.000 rangiranih institucija, saopšteno je iz ove visokoobrazovne […]