Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 13.07.2020.
ĐENIĆ: NEĆE BITI POSKUPLJENJA UDŽBENIKA
Srijeda, 08.04.2020. | Princip News
Neće biti poskupljenja udžbenika za narednu školsku godinu i njihove cijene planirane su na bazi prošlogodišnjih, izjavio je vršilac dužnosti direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić.

Đenić je pozvao poslodavce i sindikalne organizacije da se jave u poslovne centre Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva radi zaključenja ugovora i obezbjeđenja kupovine udžbenika, školskog pribora i opreme na rate.

Kada je riječ o proceduri pribavljanja novih rukopisa, Đenić je naveo da su u toku aktivnosti na tome. Pristiglo je 17 rukopisa za 11 udžbenika za osnovnu i srednju školu.

Đenić dodaje da uporedo rade i na pripremi nekoliko naslova čiji će sadržaj biti digitalizovan do početka nove školske godine.

Prema njegovim riječima, u toku su pripreme brojnih naslova lektire za osnovnu i srednju školu i publikacije koje su namijenjene najmlađem uzrastu.

Đenić je naglasio da zbog epidemije virusa korona Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo postupa prema preporukama i instrukcijama Vlade Republike Srpske i zaključcima i naredbama Kriznog štaba.

On naglašava da je u skladu sa naredbama Kriznog štaba svih 20 maloprodajnih objekata zatvoreno, a u poslovnoj zgradi Zavoda organizuje se minimum procesa rada.

"Mi smo javno preduzeće koje se finansira iz vlastitih prihoda i ovakva situacija direktno se odražava na poslovanje našeg preduzeća. U ovoj situaciji, kada ne rade maloprodajni objekti, borimo se da ne bude otpuštanja radnika", istakao je Đenić i dodao da im je cilj da sačuvaju svako radno mjesto, da pokušaju održati plate na nivou prošlogodišnjih i da ne dođe do njihovog smanjenja.

On je podsjetio da su u Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pristigli rukopisi na konkurs za "Zlatnu sovu" i "Sovicu", a konačnu odluku o pobjednicima objaviće u dogovoru sa članovima žirija kada to okolnosti budu dozvoljavale.

Đenić je podsjetio da zbog vanredne situacije komunikaciju sa sugrađanima vrše posredstvom internet prodaje gdje je moguće obezbijediti sve naslove udžbenika i beletristike uz popust od 20 odsto.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ODBOJKAŠICA VANJA DŽIDA: POZIV SELEKTORA KRUNA MOG RADA
Sjajna sezona i igre u dresu Goražda uvrstile su Vanju Džidu, sjajnu odbojkašicu iz Rogatice, na širi spisak seniorske reprezentacije BiH za kv...
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DATUM, 13. JUL
Danas je ponedjeljak, 13. jul, 195. dan 202'0. Do kraja godine preostao je 171 dan. 100. p. n. e. - Rođen rimski vojskovođa, pisac i drža...
"TERMAG ČELENDŽ REJS" OKUPIO 221 TAKMIČARA (FOTO)
Trejl-trka "Termag čelendž rejs" na Jahorini okupila je danas 221 takmičara iz osam zemalja, a pobjednici na najdužoj stazi od 47 kilometara bi...
U TRNOVU OBILJEŽEN DAN I KRSNA SLAVA OPŠTINE (FOTO)
U Trnovu je služenjem liturgije u crkvi Svetog velikomučenika Georgija i lomljenjem slavskog kolača danas obilježen Dan i krsna slava opštine...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: TRAŽIMO ODGOVORNOST GRADSKE TV "OSM" (FOTO)
Subota, 11.07.2020.
Republika Srpska
U REPUBLICI SRPSKOJ NOVOZARAŽENE 34 OSOBE
Nedelja, 12.07.2020.
BIH
DODIK: NOVI SAZIV SREDSTVO DA SE SDA I SDS SVETE DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 12.07.2020.