Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
"MARŠ BESMRTNOG PUKA" PRVI PUT U ISTOČNOM SARAJEVU
Srijeda, 10.04.2019. | Princip News
Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo i Ambasade Ruske Federacije u BiH utvrdili su danas protokol manifestacije "Marš besmrtnog puka" koja će, povodom Dana pobjede nad fašizmom - 9. maja, biti prvi put održana u Istočnom Sarajevu.

"Marš besmrtnog puka" počeće šetnjom od zgrade Gradske uprave, kroz Spasovdansku i Hilandarsku ulicu, nakon čega je predviđeno obraćanje zvaničnika ispred Gradske uprave. 

Delegacija grada Istočno Sarajevo, ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, te predstavnici boračkih organizacija i SUBNOR-a nakon zvaničnog dijela programa položiće vijence na spomen-obilježja posvećena stradanju građana ove regije u Prvom i Drugom svjetskom ratu, te stradalim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Današnjem sastanku, kojem je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić, prisustvovali su predstavnik Amabasade Rusije u BiH Anton Sokolov, predstavnici opštinskih boračkih organizacija i dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović. 

Učesnici sastanka pozvali su građane Istočnog Sarajeva da u što većem broju prisustvuju ovom događaju, čiji početak je zakazan za 11.00 časova, te da ponesu fotografije svojih predaka koji su poginuli u borbama tokom Prvog i Drugog svjetskog rata. 

Ideja o održavanju ove manifestacije u Istočnom Sarajevu nastala je prilikom posjete ruskog ambasadora Petra Ivancova Gradskoj upravi Istočno Sarajevo. 

"Marš besmrtnog puka" je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede 9. maja. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (1)
MladaBosna
Subota, 13.04.2019.
Nas i RUSA 300 miliona.!!!
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.