Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 13.11.2019.
"TOLA KOMPANI": NEPRIMJERENI POKUŠAJI POLITIZACIJE NESREĆE U RAOP-u
Utorak, 13.08.2019. | Princip News
U preduzeću "Tola kompani" iz Zenice smatraju neprimjerenim pokušaje politizacije slučaja požara u bivšoj fabrici "Energoinvest-RAOP" u Istočnom Sarajevu, koji se desio u subotu, 10. avgusta, navodeći da je, prema nezvaničnim rezultatima istrage, riječ o nesrećnom slučaju.

"S obzirom na to da istraga još nije završena, zbog ozbiljnosti situacije, visine štete, održavanja dobrih poslovnih odnosa i drugih posljedica požara - mi ćemo sačekati zvanične rezultate istrage, a potom ćemo zajedno sa poslovnim partnerima da definišemo međusobna prava i obaveze", navedeno je u saopštenju ovog preduzeća koje je u ugovornom odnosu sa firmom "Elektroinženjering" iz Banjaluke, vlasnikom imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu. 

U zeničkom preduzeću na osnovu nezvaničnih rezultata istrage pretpostavljaju da je do požara došlo usljed nesrećnog slučaja, odnosno nepažnje jednog od radnika, koji su u okviru svojih redovnih zadataka bili u hali koju je zahvatila vatra. 

Iz zeničkog preduzeća napominju da su u svakodnevnoj komunikaciji sa upravom "Elektroinženjeringa", te da su preliminarno definisani uslovi pod kojim će sporazum o naknadi štete, međusobnim pravima i obavezama biti potpisan po okončanju istrage, odnosno relevantnih utvrđivanja činjeničnog stanja nadležnih institucija i procjena ovlaštenih lica u pogledu visine štete.

"Smatramo da ćemo sva međusobna pitanja, koja su proistekla iz tragičnog događaja, sa društvom `Elektroinžinjering` riješiti sporazumno, van suda i u duhu dobre poslovne saradnje koja će biti nastavljena", ističe se u saopšenju zeničke firme. 

Iz preduzeća "Tola kompani" pozivaju sve političke subjekte, a naročito medije, da se uzdrže od svake aktivnosti koja dodatno otežava položaj u ovom nesrećnom događaju. 

Iz Preduzeća "Elektroinženjering" Banjaluka, vlasnika imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu, ranije je saopštilo da požar nije podmetnut, već da je riječ o nesrećnom slučaju za koji je odgovorno društvo "Tola Kompani" iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatiće svu nastalu štetu. 

Iz Srpske demokratske stranke /SDS/ ranije su izrazili sumnju da je požar u krugu bivše fabrike "Energoinvest" u Istočnom Sarajevu podmetnut da bi se, kako tvrde, prikrili tragovi "ogromnog kriminala". 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (1)
Mula Jusuf
Srijeda, 14.08.2019.
Kada radnici nisu imali koristi od RAOP- a zasto bi pojedinac imao.
Najnovije
POSLJEDICA JAKOG VJETRA: ČETIRI BILEĆKA SELA I DALJE BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE
 Bilećka sela Čepelica, Orah, Žudojevići i Mirilovići i dalje su bez električne energije nakon iskakanja dalekovoda Orah sa naponske mreže ...
PALE: POČINJE "FILMSKO BDENJE DUŠE"
U Palama će večeras početi program pod nazivom "Filmsko bdenje duše" čiji je cilj promovisanje kratkih i dokumentarnih filmova posvećenih tem...
MAKRON PODRŽAVA "MALI ŠENGEN"
Francuski predsjednik Emanuel Makron na sastanku u Parizu prenio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da podržava "mali Šengen" jer održav...
SVE VIŠE DJECE OBOLJELE OD DIJABETESA U BIH
Udruženje dijabetičara “Dijabeta” iz Doboja, uz podršku ljekara lokalnog Doma zdravlja, organizovalo je predavanje za građane o ovom obolje...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJKA U ISTOČNOJ ILIDŽI (FOTO)
Utorak, 12.11.2019.
Republika Srpska
KATANAC NA STOTINE RADNJI, KAZNE TEŠKE 1,85 MILIONA KM
Utorak, 12.11.2019.
BIH
MEKTIĆ PREDLOŽIO PERICU STANIĆA ZA DIREKTORA SIPE
Ponedeljak, 11.11.2019.