Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
"TOLA KOMPANI": NEPRIMJERENI POKUŠAJI POLITIZACIJE NESREĆE U RAOP-u
Utorak, 13.08.2019. | Princip News
U preduzeću "Tola kompani" iz Zenice smatraju neprimjerenim pokušaje politizacije slučaja požara u bivšoj fabrici "Energoinvest-RAOP" u Istočnom Sarajevu, koji se desio u subotu, 10. avgusta, navodeći da je, prema nezvaničnim rezultatima istrage, riječ o nesrećnom slučaju.

"S obzirom na to da istraga još nije završena, zbog ozbiljnosti situacije, visine štete, održavanja dobrih poslovnih odnosa i drugih posljedica požara - mi ćemo sačekati zvanične rezultate istrage, a potom ćemo zajedno sa poslovnim partnerima da definišemo međusobna prava i obaveze", navedeno je u saopštenju ovog preduzeća koje je u ugovornom odnosu sa firmom "Elektroinženjering" iz Banjaluke, vlasnikom imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu. 

U zeničkom preduzeću na osnovu nezvaničnih rezultata istrage pretpostavljaju da je do požara došlo usljed nesrećnog slučaja, odnosno nepažnje jednog od radnika, koji su u okviru svojih redovnih zadataka bili u hali koju je zahvatila vatra. 

Iz zeničkog preduzeća napominju da su u svakodnevnoj komunikaciji sa upravom "Elektroinženjeringa", te da su preliminarno definisani uslovi pod kojim će sporazum o naknadi štete, međusobnim pravima i obavezama biti potpisan po okončanju istrage, odnosno relevantnih utvrđivanja činjeničnog stanja nadležnih institucija i procjena ovlaštenih lica u pogledu visine štete.

"Smatramo da ćemo sva međusobna pitanja, koja su proistekla iz tragičnog događaja, sa društvom `Elektroinžinjering` riješiti sporazumno, van suda i u duhu dobre poslovne saradnje koja će biti nastavljena", ističe se u saopšenju zeničke firme. 

Iz preduzeća "Tola kompani" pozivaju sve političke subjekte, a naročito medije, da se uzdrže od svake aktivnosti koja dodatno otežava položaj u ovom nesrećnom događaju. 

Iz Preduzeća "Elektroinženjering" Banjaluka, vlasnika imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu, ranije je saopštilo da požar nije podmetnut, već da je riječ o nesrećnom slučaju za koji je odgovorno društvo "Tola Kompani" iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatiće svu nastalu štetu. 

Iz Srpske demokratske stranke /SDS/ ranije su izrazili sumnju da je požar u krugu bivše fabrike "Energoinvest" u Istočnom Sarajevu podmetnut da bi se, kako tvrde, prikrili tragovi "ogromnog kriminala". 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (1)
Mula Jusuf
Srijeda, 14.08.2019.
Kada radnici nisu imali koristi od RAOP- a zasto bi pojedinac imao.
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
OPŠTINA ISTOČNA ILIDŽA DODIJELILA 13 STIPENDIJA
Subota, 17.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.