Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 20.08.2019.
AKTUELNO I BIVŠE RUKOVODSTVO BOLNICE SAGLASNO: VRATITI POVJERENJE PACIJENATA
Petak, 25.01.2019. | Princip News
Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija razgovarao je sa bivšim direktorima bolnice Kasnido Slavkom Ždralom i Milanom Pejićem o načinu rada u budućnosti kao i novim stručnim kadrovima kako bi se povratilo poljuljano povjerenje građana u ovu ustanovu.

Novo rukovodstvo preuzelo je i prve korake, te se nadaju da će u narednom periodu ova bolnica raditi u punom kapacitetu.

V.D. Direktora Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija rekao je da je već prilikom preuzimanja dužnosti odlučio da jedan od prvih sastanaka održi sa ljekarima i bivšim direktorima ove ustanove,  koji su ostavili neizbrisiv trag u medicini, posebno na prostoru Sarajevsko-romanijske regije. 

"Oni su ratnom i poratnom periodu spasili mnoge živote i ogromna je njihova zasluga za ovo područje i za Republiku Srpsku uopšte", rekao je Šešlija i dodao da je važno da sa Ždralom i Pejićem razmijeni mišljenja o radu u novom objektu bolnice. 

"Dogovorili smo se da doktori budu na raspolaganju kada je riječ o savjetodavno - konsultativnim uslugama," istakao je Šešlija. 

Dr Milan Pejić zahvalio se na pozivu da pomogne u radu i razvoju Bolnice "Srbija".  Dr Pejić kaže da je srećan što je ova regija dobila novu zgradu bolnice. 

"Ovo je zaista nešto što prevazilazi sva moja očekivanja. Na raspolaganju sam i želim da pomognem na bilo koji način, posebno mojim kolegama ukoliko im je potrebna bilo kakva vrsta pomoći kada je riječ o dijagnostici i liječenju pacijenata, rekao je Dr Pejić. 

I Dr Slavko Ždrale zahvalio se na pozivu da posjeti bolnicu u kojoj je kaže proveo više od pola svog radnog vijeka.  On se zahvalio Vladi Republike Srpske i tadašnjem Predsjedniku Republike Miloradu Dodiku na izgradnji objekta nove bolnice. 

"Novi direktor, iako nije medicinske struke, odlično razumije stanje u bolnici i zna šta treba da se uradi. Možda se neko pita zašto pacijenti nisu već ovdje ? Ne treba žuriti, ovo je nova zgrada, sve se mora pažljivo osmisliti. Ovdje je najvažnije da su građani Sarajevsko-romanijske regije konačno dobili zgradu gdje mogu da imaju kompletnu i kvalitetnu uslugu", rekao je Dr Ždrale. 

On je rekao da je ovu bolnicu napustilo više od 20 ljekara. 

"Ipak, uvjeren sam da će novo rukovodstvo bolnice vratiti povjerenje naših pacijenata. 

Šešlija, Ždrale i Pejić saglasni su da je potrebno razgovarati sa uglednim ljekarima koji su iz ove regije otišli u regionalne i svjetske zdravstvene centre  i zatražiti njihovu pomoć u radu ove bolnice.

Dr Slavko Ždrale i Dr Milan Pejić bili su jedni noslilaca formiranja sistema zdravstvene zaštite na teritoriji Sarajevsko-romanijske regije početkom rata, aprila 1992. godine. Tada su formiranje bolnice u Kasindolu, kojom je rukovodio Ždrale i bolnica "Žica" u Blažuju na Ilidži, kojom je do egzodusa sarajevskih Srba rukovodio Dr Milan Pejić.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRI MJESECA BEZUSPJEŠNE POTRAGE ZA ŠESTOGODIŠNJAKOM IZ ŽEPČA
Agonija Mešeljevića iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan, a od 14. maja ove godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahimom M...
ALIJA DELIMUSTAFIĆ IZLAZI IZ PRITVORA
Vrhovni sud FBiH je donio konačno rješenje da se Alija Delimustafić u nastavku procesa u predmetu “Pravda” može braniti sa slobode. Njem...
PEDOFILU IZ BRČKOG TRI MJESECA ZATVORA: SKIDAO DJEČJU PORNOGRAFIJU S INTERNETA
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv A. C. (29) iz Brčkog optuženog da je posjedovao audio-vizuelni mater...
TRAGEDIJA POTRESLA BANJALUKU: MAJKA IZNENADA UMRLA DAN NAKON PORODA
Tridesetdevetogodišnja Dušanka Đurđević iz Banjaluke preminula je iznenada u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, n...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
NA PALAMA IZGORJELI SUŠARA I KAMION
Ponedeljak, 19.08.2019.
Republika Srpska
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
Nedelja, 18.08.2019.
BIH
ČETVORO MRTVIH NA PUTEVIMA U DVA DANA
Nedelja, 18.08.2019.