Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
BOLNICA SRBIJA: BESPLATNI PREGLEDI ZA MALIŠANE IZ VRTIĆA "PATRIJARH PAVLE" (VIDEO)
Petak, 20.09.2019. | Princip News
Bolnica Srbija obezbijedila je besplatan pedijatrijski pregled za 160-oro djece iz vrtića "Patrijarh Pavle" u Istočnom Sarajevu.

Besplatan pedijatrijski pregled počeo je prošle sedmice. Utvrđene su grupe pedijatara i termini prgleda, i do sada je pregledano 50-oro djece iz vrtića “Patrijarh Pavle.”

"Od kada smo počeli da radimo u novim prostorijama bolnice odlučili smo da sve svoje usluge ponudimo stanovnicima Istočnog Sarajeva. Početkom nove predškolske godine pokrenuli smo akciju besplatnih preventivnih pedijatrijskih pregleda za djecu iz našeg obdaništa "Patrijarh Pavle.", rekao je direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija.

Primijećen je porast alergijskih oboljenja, uglavnom na polen i grinje.

"Tokom pregleda stičemo opšti utisak o djetetu, njegovoj tjelesnoj težini i visini. Sve to ima veliki uticaj na opšte zdravlje djeteta, ali eventualno pronalazimo i razloge da dijete uputimo ljekarima drugih specijalnosti, da obave ušni pregled, pregled logopeda, fizijatra i slično", ističe pedijatar i plumolog u Bolnici "Srbija"  dr Tamara Ivanović. 

U vrtiću “Patrijarh Pavle” boravi 160 djece i ovaj sistematski pregled još jedna je od mjera u cilju zaštite zdravlja mališana.

"Preglede smo počeli prošle sedmice. Zbog velikog broja djece u našem vrtiću utvrđeni su termini prema vaspitnim grupama. Do sada prema mojim informacijama nisu utvrđeni zdravstveni problemi kod naše djece.", rekao je direktor Predškolske ustanove "Patrijarh Pavle" Nikola Ašanin. 

Preventivni pregledi mališani iz vrtića “Patrijarh Pavle” biće završeni naredne sedmice.

/Izvor: RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.