Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
BOLNICA SRBIJA: BESPLATNI PREGLEDI ZA MALIŠANE IZ VRTIĆA "PATRIJARH PAVLE" (VIDEO)
Petak, 20.09.2019. | Princip News
Bolnica Srbija obezbijedila je besplatan pedijatrijski pregled za 160-oro djece iz vrtića "Patrijarh Pavle" u Istočnom Sarajevu.

Besplatan pedijatrijski pregled počeo je prošle sedmice. Utvrđene su grupe pedijatara i termini prgleda, i do sada je pregledano 50-oro djece iz vrtića “Patrijarh Pavle.”

"Od kada smo počeli da radimo u novim prostorijama bolnice odlučili smo da sve svoje usluge ponudimo stanovnicima Istočnog Sarajeva. Početkom nove predškolske godine pokrenuli smo akciju besplatnih preventivnih pedijatrijskih pregleda za djecu iz našeg obdaništa "Patrijarh Pavle.", rekao je direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija.

Primijećen je porast alergijskih oboljenja, uglavnom na polen i grinje.

"Tokom pregleda stičemo opšti utisak o djetetu, njegovoj tjelesnoj težini i visini. Sve to ima veliki uticaj na opšte zdravlje djeteta, ali eventualno pronalazimo i razloge da dijete uputimo ljekarima drugih specijalnosti, da obave ušni pregled, pregled logopeda, fizijatra i slično", ističe pedijatar i plumolog u Bolnici "Srbija"  dr Tamara Ivanović. 

U vrtiću “Patrijarh Pavle” boravi 160 djece i ovaj sistematski pregled još jedna je od mjera u cilju zaštite zdravlja mališana.

"Preglede smo počeli prošle sedmice. Zbog velikog broja djece u našem vrtiću utvrđeni su termini prema vaspitnim grupama. Do sada prema mojim informacijama nisu utvrđeni zdravstveni problemi kod naše djece.", rekao je direktor Predškolske ustanove "Patrijarh Pavle" Nikola Ašanin. 

Preventivni pregledi mališani iz vrtića “Patrijarh Pavle” biće završeni naredne sedmice.

/Izvor: RTRS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ČUVAJTE ZDRAVLJE I DOK VJEŽBATE
Kroz brojna istraživanja otkriveno je kako se mnoge bakterije i virusi donose kući iz teretane, te zbog toga mnogi izbjegavaju odlaske na trening...
U ROGATICI ZA OTKUP OSTAO JOŠ 31 STAN, ROK DO KRAJA JUNA
U opštini Rogatica ostao je da se otkupi 31 stan, a rok za privatizaciju državnih stanova produžen je do kraja juna. Načelnik opštinskog Od...
CVIJANOVIĆ: AKO U NEKIM GLAVAMA IMA PRIČE O RATU, ONDA SU TO SARAJEVSKE
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da situacija u BiH može eskalirati, ali samo u političkom smislu - da bude ...
ELEKTRODISTRIBUCIJA PALE: STANIŠIĆ UMJESTO MRDE
Nadzorni odbor "Elektrodistribucije Pale" na današnjoj sjednici razriješio je dužnosti direktora ovog preduzeća Ljubomira Mrdu, saznaje ATV.  ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
VUJIČIĆ: ZA PROJEKTE ZAPOŠLJAVANJA VEĆ OBEZBIJEĐENO 10 MILIONA KM
Petak, 28.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.