Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
BOŽOVIĆ: OVE GODINE NASTAVITI SA REALIZACIJOM VELIKIH PROJEKATA
Subota, 12.01.2019. | Princip News
Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je Srni da je budžet za ovu godinu u iznosu od 7,5 miliona KM planiran kao razvojni i da se vodilo računa o svim socijalnim kategorijama.

Božović je rnjkao da je budžetom predviđen razvoj opštine u njenom centralnom dijelu, što je povezano sa investicijama u prošloj godini koje su se odnosile na kupovinu zemljišta za izgradnju zgrade gimnazije, završetak spomen-obilježja, početak izgradnje parka na Veljinama i završetak dijela šetališta u Dabrobosanskoj ulici. 

"Nakon završetka ovih projekata to će biti najurbaniji dio opštine. U prošloj godini završena je Gatačka ulica, projekat na koji se dugo čekalo. Ušlo se u realizaciju projekta kanalizacione mreže u Vojkovićima, a završena je i zamjena ulične rasvjete na području ove lokalne zajednice", rekao je Božović. 

On je napomenuo da su u prošloj godini obezbijeđena sredstva za nabavku oko 300 kompleta knjiga za učenike iz porodica sa troje i više djece, realizovane su stipendije, a kada je u pitanju socijalna zaštita ispoštovano je sve u potpunosti. 

Odlukom Skupštine grada Istočno Sarajevo ova lokalna zajednica je dobila vlasništvo nad autobuskom stanicom i ta odluka stupa na snagu krajem aprila. 

"Autobuska stanica za sada ostaje na trenutnoj lokaciji, ali će se raditi na tome da vidimo gdje bi bilo najbolje da bude izmještena. Ako ne budemo u mogućnosti da to realizujemo sopstvenim sredstvima, jer smo ušli u velike investicije, razmišljaće se o javno-privatnom partnerstvu", naglasio je Božović. 

On je naveo da je u budžetu planirano 22.000 KM za specijalizacije ljekara i apelovao na druge načelnike da predvide sredstva za tu namjenu. 

"Vidjećemo koji je kadar najneophodniji i te doktore vezati ugovorima da budu ovdje određeni period i pružaju usluge u zdravstvenim ustanovama na ovom području", istakao je Božović. 

U blizini Vatrogasnog doma na Krteljima, koji bi uskoro trebalo da bude u funkciji, gradi se i objekat Komunalnog preduzeća koji bi trebalo da bude završen u ovoj godini. 

Kada je riječ o privredi u Istočnoj Ilidži, Božović je rekao da je završeno ili se gradi više od 25.000 metara kvadratnih poslovnog prostora, te najavio novu poslovnu zonu u nastavku aerodromske ulice. 

Božović je rekao da je u prošloj godini podijeljeno oko 60.000 KM podsticaja poljoprivredi, a u saradnji sa USAID-om i određeni broj plastenika. 

On je naveo da je u planu i izgradnja fabrika vode na Kasindolskoj rijeci, te dodao da je na području ove lokalne zajednice oko tri do pet odsto više ljudi zaposleno prošle godine u odnosu na 2017. godinu. 

Čestitajući građanima Istočne Ilidže božićne praznike i Novu godinu, on je izrazio nadu da će svima biti bolja i uspješnija. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.