Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
BRANE HADŽI STEVIĆ PRVI STUDENT KOJI JE DIPLOMIRAO SA PROSJEČNOM OCJENOM 10 NA PRAVNOM FAKULTETU ISTOČNO SARAJEVO
Srijeda, 03.07.2019. | Princip News
Brano Hadži-Stević prvi je student koji je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosječnom ocjenom 10.

Ovaj mladić iz Bijeljine položio je sve ispite sa ocjenama 10 i tako postao najuspješniji student koji je u posljednjih 25 godina diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, navedeno je na sajtu Fakulteta. 

Rođen je 25. januara 1997. godine u Bijeljini, a Osnovnu školu "Stevan Nemanja" u Gornjem Dragaljevcu završio je prosječnom ocjenom pet, za šta je nagrađen Vukovom diplomom. 

Tehničku školu "Mihajlo Pupin" završio je u Bijeljini odličnim uspjehom, a akademske 2015/2016. godine upisao je Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu na kojem je diplomirao 27. juna ove godine. 

Tokom studiranja na Pravnom fakultetu nagrađivan je kao najbolji student druge, treće i četvrte godine, a u maju ove godine Univerzitet u Istočnom Sarajevu mu je dodijelio Plaketu za izuzetan uspjeh postignut tokom studija. 

Bio je član Besjedničke sekcije, učesnik na nekoliko domaćih i međunarodnih škola među studentima iz tridesetak država. 

Bio je učesnik Škole rodne ravnopravnosti, te Škole tolerancije na Palama. 

Napisao je više radova iz oblasti prava, prvenstveno iz ustavnog prava. 

Autor je dva naučna rada: "Pitanje suverenosti BiH s obzirom na ovlašćenja visokog predstavnika" i "Jačanje izvršne vlasti - vlada kao prikriveni zakonodavac". 

Hadži-Stević je napisao i radove "Društveni značaj i perspektive rodne ravnopravnosti" i "BiH: nenaučena lekcija i neizvijesna budućnost", povodom škola čiji je učesnik bio. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.