Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
BREZO: VELIKO INTERESOVANJE ZA VRTIĆ "BUBAMARA" U PALAMA
Srijeda, 10.04.2019. | Princip News
Direktor Dječijeg centra "Bubamara" iz Pala Slavka Brezo rekla je Srni da u vrtiću boravi oko 200 djece, da stalno imaju nove zahtjeve za njihov prijem i da su zbog povećanja posla dodatno primili 10 novih radnika od kojih su dva djeca poginulih boraca.

Brezova je istakla da vrtić vodi računa o višečlanim porodicama tako što se za drugo dijete plaća 75 odsto od cijene, dok treće ide besplatno. 

"Vlada veliko interesovanje za vrtić, što mi je posebno drago s obzirom na to da obezbjeđujemo obrazovanje, ishranu, njegu, očuvanje zdravlja i rekreaciju djece u skladu sa razvojnim potrebama porodice", rekla je Brezova. 

One je navela da je prioritetni cilj bila rekonstrukcija objekta koja je urađena prije tri godine, a obuhvatila je fasadu, zamjenu vanjske stolarije, izgradnju ograde i parka za djecu uz pomoć opštine Pale, Vlade Švajcarske, UNDP-a, Oružanih snaga BiH, Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske, te Investiciono-razvojne banke Republike Srpske. 

"Od 2017. do 2018. godine renovirali smo sedam kupatila i kuhinju. Uradili smo video-nadzor, sve učionice opremili novim namještajem i potrebnim didaktičkim sredstvima za odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa, rekonstruisali holove, opremili novim garderoberima, promijenili unutrašnju rasvjetu, renovirali dvije kancelarije i nabavili profesionalnu mašinu za suđe, a ove godine i profesionalne peći", rekla je Brezova. 

Brezova je istakla da su sve radili s ciljem pružanja boljeg i sigurnijeg boravka djece u vrtiću. 

"Zajedno sa osobljem i roditeljima uspjeli smo da unaprijedimo rad ove ustanove, realizujemo brojne obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti", navela je Brezova. 

Ona je dodala da imaju korektnu saradnju sa osnivačem - opštinom Pale, načelnikom Boškom Jugovićem i predsjednikom Skupštine opštine Sinišom Lasicom. 

Dječiji centar "Bubamara" ostvaruje različite programe prilagođene starosnim grupama djece. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.