Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
BREZO: VELIKO INTERESOVANJE ZA VRTIĆ "BUBAMARA" U PALAMA
Srijeda, 10.04.2019. | Princip News
Direktor Dječijeg centra "Bubamara" iz Pala Slavka Brezo rekla je Srni da u vrtiću boravi oko 200 djece, da stalno imaju nove zahtjeve za njihov prijem i da su zbog povećanja posla dodatno primili 10 novih radnika od kojih su dva djeca poginulih boraca.

Brezova je istakla da vrtić vodi računa o višečlanim porodicama tako što se za drugo dijete plaća 75 odsto od cijene, dok treće ide besplatno. 

"Vlada veliko interesovanje za vrtić, što mi je posebno drago s obzirom na to da obezbjeđujemo obrazovanje, ishranu, njegu, očuvanje zdravlja i rekreaciju djece u skladu sa razvojnim potrebama porodice", rekla je Brezova. 

One je navela da je prioritetni cilj bila rekonstrukcija objekta koja je urađena prije tri godine, a obuhvatila je fasadu, zamjenu vanjske stolarije, izgradnju ograde i parka za djecu uz pomoć opštine Pale, Vlade Švajcarske, UNDP-a, Oružanih snaga BiH, Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske, te Investiciono-razvojne banke Republike Srpske. 

"Od 2017. do 2018. godine renovirali smo sedam kupatila i kuhinju. Uradili smo video-nadzor, sve učionice opremili novim namještajem i potrebnim didaktičkim sredstvima za odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa, rekonstruisali holove, opremili novim garderoberima, promijenili unutrašnju rasvjetu, renovirali dvije kancelarije i nabavili profesionalnu mašinu za suđe, a ove godine i profesionalne peći", rekla je Brezova. 

Brezova je istakla da su sve radili s ciljem pružanja boljeg i sigurnijeg boravka djece u vrtiću. 

"Zajedno sa osobljem i roditeljima uspjeli smo da unaprijedimo rad ove ustanove, realizujemo brojne obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti", navela je Brezova. 

Ona je dodala da imaju korektnu saradnju sa osnivačem - opštinom Pale, načelnikom Boškom Jugovićem i predsjednikom Skupštine opštine Sinišom Lasicom. 

Dječiji centar "Bubamara" ostvaruje različite programe prilagođene starosnim grupama djece. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.