Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 22.02.2020.
ĆOSIĆ: NIZOM MJERA ŽELIMO ODRŽATI POZITIVAN PRIRODNI PRIRAŠTAJ
Srijeda, 09.10.2019. | Princip News
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić najavio je danas tokom posjete dječijem vrtiću "Maca" da će u idućoj budžetskoj godini opština podržati funkcionisanje i razvoj te predškolske ustanove jer ova lokalna zajednica sa pozitivnim prirodnim priraštajem nastoji to i da održi nizom mjera.

Ćosić je izjavio novinarima da je prvi put u posjeti vrtiću "Maca" i da je u razgovoru sa direktorom ovog vrtića Milenom Kapetina dogovoreno da će u idućoj godini sve prevoze na izlete, posjete planinama, pokrivati opština.

On je rekao da u ovom vrtiću boravi 60 djece u tri predškolske grupe u adekvatnim uslovima.

Podsjetivši da opština posljednjih godina pruža podršku obdaništu "Vratite nam osmjeh", Ćosić je naveo da radi i na jačanju pronalitetne politike, pruža podršku za novorođenu djecu, vještačku oplodnju, kao i porodicama sa četvero i više djece, te sufinansira funkcionisanje obdaništa "Patrijarh Pavle".

On je rekao da je opština Istočno Novo Sarajevo jedna od dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj koja ima pozitivan prirodan priraštaj, te da opština nastoji to i da održi.

"Hoćemo da olakšamo roditeljima prilikom boravka njihove djece u predškolskim ustanovama. Spremamo paket podrške porodicama koje imaju troje ili više djece kroz subvencionisanje računa za odvoz smeća i isporučenu vodu", naveo je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i dodao da će taj prijedlog uputiti odbornicima Skupštine opštine.

On je dodao da je Opštinska uprava, povodom obilježavanja Nedjelje djetata, imala za cilj da posjeti sve vrtiće.

Ćosić je uručio prigodne poklone mališanima iz Dječijeg vrtića "Maca", a oni su mu odrecitovali nekoliko pjesmica.

Tradicionalna manifestacija "Dječija nedjelja" obilježava se od 7. do 13. oktobra, sa osnovnom porukom "Moja sedmica, moja godina".


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PET ZABLUDA O PUNJENJU I BATERIJI MOBILNOG TELEFONA
Da li punjenje telefona tokom cijele noći skraćuje životni vijek baterije? Evo odgovora na mnoge zablude u vezi sa baterijom vašeg mobilnog tel...
DODIK: NITI ĆEMO OTIĆI ODAVDE, NITI ĆEMO KOME DATI SVOJ GRUNT
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju ...
BESPLATNO NA DERBI: ZVEZDA ČASTI ZA MEČ PROTIV PARTIZANA
Kao što je Crvena zvezda najavila prilikom prodaje paketa karata za utakmice Lige šampiona, svi vlasnici sezonskih karata za ovu godinu imaju pra...
"PANCIR" SLETIO NA BATAJNICU
Prvi dio isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Mi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ZBOG ZLOUPOTREBA KARATA DJECA VIŠE NEĆE MOĆI BESPLATNO DA SKIJAJU
Petak, 21.02.2020.
Republika Srpska
LAKIĆ: PROŠLOGODIŠNJI PRIHOD ŠG "SJEMEĆ" OKO 7,5 MILIONA KM
Petak, 21.02.2020.
BIH
CIJENE ISTE: ČOKOLADA SPALA NA 70 G, ČIPS NA NEKOLIKO KOMADA
Petak, 21.02.2020.