Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
ĆOSIĆ: NIZOM MJERA ŽELIMO ODRŽATI POZITIVAN PRIRODNI PRIRAŠTAJ
Srijeda, 09.10.2019. | Princip News
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić najavio je danas tokom posjete dječijem vrtiću "Maca" da će u idućoj budžetskoj godini opština podržati funkcionisanje i razvoj te predškolske ustanove jer ova lokalna zajednica sa pozitivnim prirodnim priraštajem nastoji to i da održi nizom mjera.

Ćosić je izjavio novinarima da je prvi put u posjeti vrtiću "Maca" i da je u razgovoru sa direktorom ovog vrtića Milenom Kapetina dogovoreno da će u idućoj godini sve prevoze na izlete, posjete planinama, pokrivati opština.

On je rekao da u ovom vrtiću boravi 60 djece u tri predškolske grupe u adekvatnim uslovima.

Podsjetivši da opština posljednjih godina pruža podršku obdaništu "Vratite nam osmjeh", Ćosić je naveo da radi i na jačanju pronalitetne politike, pruža podršku za novorođenu djecu, vještačku oplodnju, kao i porodicama sa četvero i više djece, te sufinansira funkcionisanje obdaništa "Patrijarh Pavle".

On je rekao da je opština Istočno Novo Sarajevo jedna od dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj koja ima pozitivan prirodan priraštaj, te da opština nastoji to i da održi.

"Hoćemo da olakšamo roditeljima prilikom boravka njihove djece u predškolskim ustanovama. Spremamo paket podrške porodicama koje imaju troje ili više djece kroz subvencionisanje računa za odvoz smeća i isporučenu vodu", naveo je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i dodao da će taj prijedlog uputiti odbornicima Skupštine opštine.

On je dodao da je Opštinska uprava, povodom obilježavanja Nedjelje djetata, imala za cilj da posjeti sve vrtiće.

Ćosić je uručio prigodne poklone mališanima iz Dječijeg vrtića "Maca", a oni su mu odrecitovali nekoliko pjesmica.

Tradicionalna manifestacija "Dječija nedjelja" obilježava se od 7. do 13. oktobra, sa osnovnom porukom "Moja sedmica, moja godina".


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.