Molimo sačekajte......

Lijevi
Desni
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 20.05.2018.
ĆOSIĆ: OPŠTINA VELIKIM KORACIMA IDE NAPRIJED
Srijeda, 16.05.2018. | Princip News
 Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je danas da ta lokalna zajednica velikim koracima ide naprijed i da je najvažnije da se u kontinuitetu povećava priliv ljudi.
"Počeli smo radove na gradskom trgu, dvije nove ulice, gradnju prirodnog amfiteatra `Beli vuk` na Tvrdimićima. Finansijski pokazatelji poslovanja našeg privatnog sektora u odnosu na 2016. i 2017. godinu su znatno povećani. U oblast sporta uložili smo značajna sredstva. Započećemo kapitalni projekat - izgradnju sportske dvorane i uskoro bi trebalo da izaberemo izvođača radova", rekao je Ćosić Srni povodom obilježavanja Spasovdana - krsne slave i Dana ove lokalne zajednice. 

On je podsjetio da je prošle godine otvoren vrtić "Patrijarh Pavle", ističući da se svaki segment života u Istočnom Novom Sarajevu poboljšava. 

"Najbitnije je da u kontinuitetu imamo priliv ljudi, sektor građevinarstva se izuzetno razvija i kompletni blokovi naselja se ponovo grade", naveo je Ćosić. 

On je dodao da je obilježavanje krsne slave i Dana opštine počelo prošle sedmice, te za večeras najavio svečanu akademiju na kojoj će biti predstavljeno šta je urađeno u protekom periodu. 

Sutra, na dan slave, u 9.00 časova biće služena liturgija u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima. 

Programom Spasovdanskih svečanosti, u 11.30 časova u Spomen-kapeli poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata predviđeno je služenje parastosa i polaganje vijenaca poginulim borcima Prve sarajevske mehanizovane brigade. 

Slavska litija sutra kreće ispred zgrade opštine u 18.00 časova, a poslije toga biće položeni vijenci na spomenik "Slava Srpskom borcu", preko puta zgrade opštine. 

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva "Slavija" biće održan u istoimenoj sportskoj dvorani u 20.00 časova. 

U petak, 18. maja, u okviru Spasovdanskih svečanosti u vrtiću "Patrijarh Pavle" u 11.00 časova počeće manifestacija Dječiji dan. 

Istog dana u 19.00 časova u Kulturnom centru biće otvorena izložba fotografija pod nazivom "Monografija Istočnog Novog Sarajeva". 

U subotu, 19. maja, predviđen je Dan sporta od 10.00 časova u parku "Gavrilo Princip", a Dan izvorne pjesme biće održan u Mjesnoj zajednici Toplik-Tilava sa početkom u 17.00 časova. 

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedjelju, 20. maja, služenjem liturgije u Hramu Svetog Varnave ispovjednika na Vranješu u 9.00 časova. 

/SRNA/
Najnovije
O POLITIČKOJ ŠIZOFRENIJI REGIONA
Hrvatska diplomatija je kroz istoriju bila poprilično vješta. Hrvati su barem uvijek znali da svoju zemlju ulizuju velikanima tog vremena. Prvo s...
POVEĆANA PRODAJA STANOVA U SRPSKOJ
U Republici Srpskoj je u prvom kvartalu ove godine prodato 375 novih stanova ukupne korisne površine od 21.776 metara kvadratnih, pri čemu je bro...
U SARAJEVO STIGLI AUTOBUSI SA ERDOGANOVIM PRISTALICAMA
U Sarajevo su stigli autobusi sa turskim državljanima koji će u dvorani "Zetra" prisustvovati preizbornom mitingu predsjednika Turske Redžepa Ta...
ŠPIRIĆ: SVE ŠTO NE MOŽE U EVROPI, MOŽE U BiH
Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da posjeta predsjednika Turske Redžepa T...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
CVIJANOVIĆ: VIŠE OD SEDAM MILIONA KM ZA STUDENTSKI DOM I FISKULTURNU SALU (FOTO)
Petak, 04.05.2018.
Republika Srpska
AKCIJA "NASLJEDNIK": PAO I OTAC UBIJENOG MLADIĆA, DROGU PRODALI POLICAJCIMA
Utorak, 15.05.2018.
BIH
KOŠARAC: TRAŽIĆEMO DA SE HITNO USPOSTAVI PARLAMENTARNI NADZOR NAD OBA
Petak, 27.04.2018.