Molimo sačekajte......

baner lijevo
baner desno
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 20.09.2018.
ĆOSIĆ: OPŠTINA VELIKIM KORACIMA IDE NAPRIJED
Srijeda, 16.05.2018. | Princip News
 Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je danas da ta lokalna zajednica velikim koracima ide naprijed i da je najvažnije da se u kontinuitetu povećava priliv ljudi.
"Počeli smo radove na gradskom trgu, dvije nove ulice, gradnju prirodnog amfiteatra `Beli vuk` na Tvrdimićima. Finansijski pokazatelji poslovanja našeg privatnog sektora u odnosu na 2016. i 2017. godinu su znatno povećani. U oblast sporta uložili smo značajna sredstva. Započećemo kapitalni projekat - izgradnju sportske dvorane i uskoro bi trebalo da izaberemo izvođača radova", rekao je Ćosić Srni povodom obilježavanja Spasovdana - krsne slave i Dana ove lokalne zajednice. 

On je podsjetio da je prošle godine otvoren vrtić "Patrijarh Pavle", ističući da se svaki segment života u Istočnom Novom Sarajevu poboljšava. 

"Najbitnije je da u kontinuitetu imamo priliv ljudi, sektor građevinarstva se izuzetno razvija i kompletni blokovi naselja se ponovo grade", naveo je Ćosić. 

On je dodao da je obilježavanje krsne slave i Dana opštine počelo prošle sedmice, te za večeras najavio svečanu akademiju na kojoj će biti predstavljeno šta je urađeno u protekom periodu. 

Sutra, na dan slave, u 9.00 časova biće služena liturgija u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima. 

Programom Spasovdanskih svečanosti, u 11.30 časova u Spomen-kapeli poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata predviđeno je služenje parastosa i polaganje vijenaca poginulim borcima Prve sarajevske mehanizovane brigade. 

Slavska litija sutra kreće ispred zgrade opštine u 18.00 časova, a poslije toga biće položeni vijenci na spomenik "Slava Srpskom borcu", preko puta zgrade opštine. 

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva "Slavija" biće održan u istoimenoj sportskoj dvorani u 20.00 časova. 

U petak, 18. maja, u okviru Spasovdanskih svečanosti u vrtiću "Patrijarh Pavle" u 11.00 časova počeće manifestacija Dječiji dan. 

Istog dana u 19.00 časova u Kulturnom centru biće otvorena izložba fotografija pod nazivom "Monografija Istočnog Novog Sarajeva". 

U subotu, 19. maja, predviđen je Dan sporta od 10.00 časova u parku "Gavrilo Princip", a Dan izvorne pjesme biće održan u Mjesnoj zajednici Toplik-Tilava sa početkom u 17.00 časova. 

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedjelju, 20. maja, služenjem liturgije u Hramu Svetog Varnave ispovjednika na Vranješu u 9.00 časova. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PRONAĐENO 40 MIGRANATA IZ PAKISTANA
U mjestu Donji Bulozi, opština Istočni Stari Grad, policija je pronašla 40 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz su...
LUSI MEJER SA ČLANOVIMA UDRUŽENJA "SUNCE" SA PALA
Višestruki šampion Specijalne olimpijade Lusi Mejer razgovaraće danas na Palama sa članovima udruženja "Sunce" i predstavnicima Omladinskog ak...
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DATUM, 20. SEPTEMBAR
Danas je četvrtak, 20. septembar, 263. dan 2018. Do kraja godine ima 102 dana. 480. p. n. e. - U pomorskoj bici kod ostrva Salamina u Egejskom...
HRVATSKA- USTAŠTVO SLAVE U LEKTIRI, SRBI SU HULIGANI
Učenici u Hvatskoj i dalje čitaju lektiru u kojoj su Srbi prikazani kao neprijatelji, pa i kada je riječ o djeci, jer se dječaci srpske naciona...
S&G MEDIA
Drugi
Istočno Sarajevo
U SAOBRAĆAJ PUŠTEN NOVOIZGRAĐENI KRUŽNI TOK
Srijeda, 19.09.2018.
Republika Srpska
U ROGATICI POLOŽEN KAMEN-TEMELJAC ZA OBJEKAT "ELEKTRODISTRIBUCIJE" I "ZVORNIČANKE"
Srijeda, 19.09.2018.
BIH
NA TRI LOKACIJE U SARAJEVU ODUZETA FINANSIJSKA DOKUMENTACIJA
Utorak, 18.09.2018.