Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 15.12.2018.
ĆOSIĆ: OPŠTINA VELIKIM KORACIMA IDE NAPRIJED
Srijeda, 16.05.2018. | Princip News
 Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je danas da ta lokalna zajednica velikim koracima ide naprijed i da je najvažnije da se u kontinuitetu povećava priliv ljudi.
"Počeli smo radove na gradskom trgu, dvije nove ulice, gradnju prirodnog amfiteatra `Beli vuk` na Tvrdimićima. Finansijski pokazatelji poslovanja našeg privatnog sektora u odnosu na 2016. i 2017. godinu su znatno povećani. U oblast sporta uložili smo značajna sredstva. Započećemo kapitalni projekat - izgradnju sportske dvorane i uskoro bi trebalo da izaberemo izvođača radova", rekao je Ćosić Srni povodom obilježavanja Spasovdana - krsne slave i Dana ove lokalne zajednice. 

On je podsjetio da je prošle godine otvoren vrtić "Patrijarh Pavle", ističući da se svaki segment života u Istočnom Novom Sarajevu poboljšava. 

"Najbitnije je da u kontinuitetu imamo priliv ljudi, sektor građevinarstva se izuzetno razvija i kompletni blokovi naselja se ponovo grade", naveo je Ćosić. 

On je dodao da je obilježavanje krsne slave i Dana opštine počelo prošle sedmice, te za večeras najavio svečanu akademiju na kojoj će biti predstavljeno šta je urađeno u protekom periodu. 

Sutra, na dan slave, u 9.00 časova biće služena liturgija u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima. 

Programom Spasovdanskih svečanosti, u 11.30 časova u Spomen-kapeli poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata predviđeno je služenje parastosa i polaganje vijenaca poginulim borcima Prve sarajevske mehanizovane brigade. 

Slavska litija sutra kreće ispred zgrade opštine u 18.00 časova, a poslije toga biće položeni vijenci na spomenik "Slava Srpskom borcu", preko puta zgrade opštine. 

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva "Slavija" biće održan u istoimenoj sportskoj dvorani u 20.00 časova. 

U petak, 18. maja, u okviru Spasovdanskih svečanosti u vrtiću "Patrijarh Pavle" u 11.00 časova počeće manifestacija Dječiji dan. 

Istog dana u 19.00 časova u Kulturnom centru biće otvorena izložba fotografija pod nazivom "Monografija Istočnog Novog Sarajeva". 

U subotu, 19. maja, predviđen je Dan sporta od 10.00 časova u parku "Gavrilo Princip", a Dan izvorne pjesme biće održan u Mjesnoj zajednici Toplik-Tilava sa početkom u 17.00 časova. 

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedjelju, 20. maja, služenjem liturgije u Hramu Svetog Varnave ispovjednika na Vranješu u 9.00 časova. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADENA PETRUŠIĆ- KANDIDAT ATLETSKOG SAVEZA RS ZA SPORTISTU GODINE
Atletski klub Glasinac iz Sokoca odavno važi za jedan od najboljih ne samo u Srpskoj nego i u regionu, a velike zasluge za to idu i na račun Mlad...
JAHORINA: VEČERAS PROMOCIJA ČASOPISA "HELO" I KONCERT "CRVENE JABUKE"
U hotelu "Bistrica" na Jahorini večeras će biti održana promocija časopisa "Helo" posvećen ovoj planini, nakon čega je planiran koncert grupe...
ANDRIĆGRAD: GRAJF PORUČIO DA TREBA PRESTATI SA REVIZIJOM ISTORIJE
Gideon Grajf, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust Šem Olam, izjavio je danas u Andrićgradu da se mora stati u kraj reviziji ist...
MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE SVAKE SUBOTE U NARODNOM MUZEJU U BEOGRADU
Najstariji sačuvani srpski ilustrovani ćirilični rukopis Miroslavljevo jevanđelje će svake subote u decembru biti izloženo u Narodnom muzeju ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
PALE: FORMIRANA NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA
Petak, 14.12.2018.
Republika Srpska
DVA LICA POGINULA, VIŠE POVRIJEĐENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD NEVESINJA
Subota, 15.12.2018.
BIH
SNIJEG PRAVI PROBLEME: POGLEDAJTE KAKO VOZAČ U SARAJEVU RUŠI SEMAFOR (VIDEO)
Petak, 14.12.2018.