Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 14.11.2018.
CVIJANOVIĆ: VIŠE OD SEDAM MILIONA KM ZA STUDENTSKI DOM I FISKULTURNU SALU (FOTO)
Petak, 04.05.2018. | Princip News
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas u Istočnom Sarajevu da će Vlada u narednom periodu izdvojiti više od sedam miliona KM za dva projekta - za izgradnju studentskog doma u Istočnom Novom Sarajevu i za dogradnju školskog objekta i izgradnju fiskulturne dvorane u Osnovnoj školi /OŠ/ "Petar Petrović NJegoš" u Istočnoj Ilidži.
Cvijanovićeva je, nakon što je posjetila OŠ "Petar Petrović NJegoš" u Istočnoj Ilidži i Studentski centar u Istočnom Novom Sarajevu, navela da će za novi studentski dom biti obezbijeđeno šest miliona KM, a više od milion KM za dogradnju škole i izgradnju fiskulturne dvorane. 

"Time pokazujemo svoj odnos, ne samo prema oblasti obrazovanja, nego uopšte prema ovom prostoru. Važno je da Vlada u kontinuitetu ovdje obezbjeđuje bolje uslove za život i sarađuje sa lokalnim zajednicama. Svugdje gdje imamo aktivizam lokalne zajednice i gdje možemo da komuniciramo mi reagujemo na pravi način", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da je za studentski dom već sačinjena dokumentacija, te izrazila nadu da neće biti problema tokom ponuda i izbora izvođača radova. 

"Naše ambicije su da djeca u školi imaju fiskulturnu dvoranu i učenički prostor do početka školske godine, a da studenti najdalje do zime budu smješteni u novom domu", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su u Istočnom Sarajevu u prethodnom periodu realizovane velike investicije, uključujući strateški važnu investiciju - novu bolnicu. 

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je Vlada Republike Srpske u mnogo boljoj finansijskoj situaciji i u mogućnosti da pokrene veliki ciklus projekata u svim opštinama. 

Ona je podsjetila da je juče usvojen rebalans budžeta i već planirano nekoliko važnih projekata, najavljujući da tek predstoji realizacija još nekoliko desetina projekata u Republici Srpskoj. 

"To znači stabilnost i izvršenje budžetskih obaveza, a vidi se i naše opredjeljenje da taj novac u puno većoj mjeri odlazi na kapitalna ulaganja, od kojih će naše stanovništvo imati koristi", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je napomenula da se najavljene investicije odnose na izgradnju škola, projekte u oblasti kulture, vodovode, te dogradnju objekata u malim seoskim sredinama. 

Prema njenim riječima, to je jedna lista projekata, a druga lista tek slijedi. 

"Balansiraju se projekti republičkog karaktera sa onima isključivo lokalnog karaktera", napomenula je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da je rekonstrukcija Banskog dvora u Banjaluci veoma značajna investicija, te navela da su u tom gradu u izgradnji mnoge saobraćajnice i kružni tokovi, kao i izgradnja pozorišta u Istočnom Sarajevu. 

Cvijanovićeva je, nakon posjete Studentskom centru, ručala sa studentima u studentskoj menzi. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PUCNJAVA U SARAJEVU MUŠKARAC RANJEN ISPRED TERATANE, NAPADAČ U BIJEGU
U sarajevskom naselju Stup večeras je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen jedan muškarac. Do vatrenog obračuna došlo je, navodno, ispred je...
BOSANČIĆ: BANJALUČKI DNS ĆE TRAŽITI OSTAVKU PAVIĆA
Gradski odbor DNS-a Banjaluka zatražiće ostavku predsjednika stranke Marka Pavića jer ako je neko odgovoran za stanje u DNS-u onda je to on, rek...
U SDS MIJENJAJU KURS GOVEDARICA PRED SMJENOM
Zahtjevi pojedinih regionalnih odbora SDS da lider stranke Vukota Govedarica podnese ostavku naći će se na sjednici Glavnog odbora SDS, koji bi t...
ĐOKOVIĆ SIGURAN I PROTIV ZVEREVA
Najbolji srpski teniser Novak Đoković zabilježio je i drugu pobjedu na završnom Mastersu u Londonu. Đoković je u meču drugog kola grupne ...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU URUČENA 23 POSTHUMNA ODLIKOVANJA
Utorak, 13.11.2018.
Republika Srpska
KOSTADIN VASIĆ PREŠAO U UJEDINJENU SRPSKU: NE ŽELIM DA SE VALJAM U BLATU SA LJUDIMA IZ SDS-a
Utorak, 13.11.2018.
BIH
"SLOBODNA REPUBLIKA": ŠAROVIĆ VRATIO DUG SOFTIĆU ZA ZAPOŠLJAVANJE SVOJE SUPRUGE
Srijeda, 14.11.2018.